ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Ev Yapımı Yumuşacık ve Kat Kat Puf Börek

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 07.12.2016

Yumuşacık Kat Kat Puf Börek

15 dakikada nefis bir börek hamuru hazırlayabilirsiniz!

Malzemeler:

1 su bardağı (125 gram) un

1/4 çay kaşığı tuz

10 çorba kaşığı kaliteli tereyağı (soğuk)

1/3 su bardağı buz gibi soğuk su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

• Geniş bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Ardından küp küp doğradığınız tereyağını ilave edin. Bir blender yardımıyla iyice karıştırın. İyice ufalanmalı tereyağı.

• Sonra hamurunuzun ortasında bir delik açın ve tüm soğuk suyu içine dökün. Bir çatal kullanarak hamurunuzu karıştırın. Mutfak tezgahınızı unlayın. Hamurunuzu buraya koyun. Hala tereyağı parçalarını göreceksiniz sorun değil, ekstra su ilave etmeyin. Hamuru rulo halinegelecek şekilde yoğurun.

• Hamurunuzu oklava yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Hamurunuzun üçte birini hamurun ortasına katlayın. Katlayarak yoğurmaya devam edin. Hamurun yapışmasını önlemek için gerektiğinde un ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu üst üste katlayın. Katlarken şeklinin dikdörtgen olmasına dikkat edin. En az 6-7 kezhamurunuza kat kat yapın. Bu işin püf noktası.

Yumuşacık Puf Börek İçin Hamur Kat Kat Katlanır

Yumuşacık Kat Kat Puf Börek

• Bitirdiğinizde hamurunuzu streç folyoyla sarın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin. En iyi yumuşaklık için bir gece hamurunuzu buzdolabında bekletebilirsiniz.

• Hamurunuz buzdolabından çıkardıktan sona donmuş olabilir.

• Okla yardımıyla hamurunuzu açın. Oda sıcaklığında yumuşayacaktır. Puf böreği şeklini verin. Puf böreklerinizin üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürün.

• Önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

Konular :