ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Yaban Mersini Soslu, Limonlu ve Lor Peynirli Krepler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.07.2016

Yaban mersini soslu limonlu ve lor peynirli krep

Yaban mersini soslu, limonlu ve lor peynirli krepler son derece nefis görünüyor; adı bile iştahı artırmaya yetiyor öyle değil mi. Bunu ister bir kahvaltı, ister tatlı molası olarak da düşünebilirsiniz. Kendinize, tüm sevdiklerinize kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu enfes krepleri yapmanız için öyle çok sebep var ki. Öncelikle içindeki malzemeler çok sağlıklı, üstelik hafif. Beklenmeyen tatlı krizleri için şakkadanak yapılabilecek türden. Özetle, hafif ve lezzetli bir tatlı önerisi.

Son derece sağlıklı ve besleyici bu tatlıyı dilerseniz yaban mersini sos yerine akçaağaç şurubu ile de deneyebilirsiniz.

Gelelim Yaban Mersini Soslu, Limonlu ve Lor Peynirli Krep İçin Hangi Malzemeye İhtiyacınız Olacağa...

Malzemeler:

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı mısır nişastası

2 su bardağı yaban mersini (çilek, vişne, ahududu da olabilir)

3 çorba kaşığı beyaz şeker

1 su bardağı lor peynir

2/3 su bardağı süt

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı şeker

1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1/2 çay kaşığı zeytinyağı

1/4 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı kabartma tozu

muskat (rendelenmiş)

Yaban Mersini Soslu, Limonlu ve Lor Peynirli Krep Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:

• 2 yemek kaşığı limon suyunda mısır nişastasını çözülene kadar karıştırın.

• Orta yükseklikteki ateşte bir tencerede 3 yemek kaşığı şeker ile yaban mersinini bir taşım kaynatın. Ocağın ısısını düşürün. 5 dakika daha pişirin. Yaban mersini karışımının içine mısır nişastasını dökün. Hafifçe karıştırın. Tencerenin ağzını kapatın ve ocaktan alın.

• Ayrı bir kapta lor peyniri, sütü, yumurta, şeker, 1 adet limonun suyunu, limon kabuğu rendesini, muskat ve tuzu karıştırın. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın.

• Orta yükseklikteki ateşte, tabanı yağlanmış tavayı ısıtın. Bir kepçe krep hamurunuzdan kızgın tavaya koyun. Kreplerin üzerinde küçük kabarcıklar oluştuğunda diğer yüzünü çevirip pişirin. Aynı işlemi krep hamurunuz bitene kadar tekrarlayın.

• Son olarak yabanmersinli sosu üzerine dökerek servis edin.

Yaban mersini soslu, limonlu ve lor peynirli kreplerin tıpkı adı gibi lezzeti de uzun... "Tatlı mı tuzlu mu bu nasıl bir krep?" demeyin; yeniliğe açık olun ve mutlaka deneyin.

Konular :