KAHVALTI

Yumurtalı ve Pirinçli Brunch Güveci

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.03.2017

Yumurtalı ve Pirinçli Brunch Güveci

Dilerseniz bu şahane lezzete; sucuk, salam, kavurma veya pastırma da ilave edebilirsiniz. Ya da haşlanmış sebzelerle de eşsiz bir lezzet yaratabilirsiniz kendinize.

Malzemeler:

12 adet yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan (doğranmış)

1 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı krema

tuz ve karabiber

1 su bardağı doğranmış yeşil biber

1 su bardağı dil peyniri (rendelenmiş)

1 tutam kırmızı biber

Hazırlanışı:

• Yumurtaları büyük bir tencereye yerleştirin. Soğuk suyla üzerlerini örtün. Bir taşım kaynatın. Ardından ocağı kapatın. Sıcak suda 10-12 dakika bekletin. Sıcak sudan çıkarın, soğumasını bekleyin, soyun ve dilimleyin.

• Büyük bir tencerede tereyağını eritin. Ardından soğanı ve pirinci tenceredeye koyup arasıra karıştırarak pişirin. Soğanların iyice pişmesi önemli. 2 bardak tavuk suyunu ekleyin, üzeri tavuk suyuyla kaplanmalı. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

• Fırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Güvecinizin içini hafifçe yağlayın.

• Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kremayı yavaş yavaş ilave edip karıştırın. 2 çorba kaşığı tavuk suyu ekleyin. Krema yoğunlaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin.

• Güvecinizin içine önce pişirdiğiniz pirincin yarısını yayın. Yumurta dilimlerinin yarısını üzerine yerleştirin. Doğarınmış yeşil biberlerin yarısını ve peynirin yarısını üzerine serpin. Tavuk suyunun yarısını da ilave edin. Kalan malzemeleri aynı sırayla güvece yerleştirin. En üste kaşar peyniri rendesini serpin.

• Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın rengini bulana kadar pişirin. İsterseniz servis ederken üzerine kırmızı biber ilave edebilirsiniz.

Konular :