EVLİLİK HAYATI

"Aldatmak Hayalde Başlar"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.07.2018 - Güncelleme : 09.07.2022

 Aldatmak Hayalde Başlar

Kimlerin aldatma potansiyeli daha yüksek? Çok merak edilen bu soruyu uzmanına sorduk.

Erkeklerin neden aldattığını, aldatmanın nedenlerini ve aldatmanın ne zaman başlayabileceğini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan anlattı...

Erkekler neden aldatır?

Eşini aldatan erkeklere bu davranışlarının sebebi sorulduğunda, alınan cevap çoğu zaman, bir çiçekle baharın geçmeyeceğidir. Aslında bunun en önemli sebebi eşiyle yaşadığı evliliğin monotonluğu ve renksizliğidir.

Bir ilişkiyi en çok yıpratan şey alışkanlıktır. Her evlilik de bir müddet sonra alışkanlık haline gelir. Bir şeyin alışkanlık halini almaması için, farklı şekillerde sunulması gerekir. İnsan, eğer ilişkilerini renkli ve çeşitli hale getirebilirse, alışkanlık tehlikesinden kurtulur. Toplumlarda her şeyi klasik yaşayarak mutlu olan insanlar da vardır; ama yeni şeyler keşfetmenin mutluluğu ayrıdır.

Evlilikte yaşına uygun davranabilmek önemlidir. Beyne sadece belli zevk alanları öğretilirse, o olmadığı zaman yaşam sebebinin ortadan kalkacağı düşünülür. Meselâ eşler, cinsellikleri zayıfladığında farklı zevk alanları keşfedebilirler.

Kadın erkek ilişkisinde üç aşama vardır. Birincisi arkadaşlık aşamasıdır. İnsanî ilişkiler içerisinde giden süreçtir. İkincisi sevgililik, üçüncüsü ise cinsel beraberliktir.

Yapılan bir dizi araştırmada test amacıyla, birbirini hiç tanımayan insanlara, karşı cinse beş dakika gözlerini hiç ayırmadan bakmaları tavsiye edildi. Sonradan bu kişilerin bir kısmı evlenmeye karar verdiler. Karşılıklı bakışmanın şu anda tam olarak bilinemeyen bir sebeple âşık olmayı hızlandırma etkisi yaptığı gözlendi.

 Aldatmak Hayalde Başlar

"Aldatmak Hayalde Başlar"

Aşamalar: Yakın Arkadaş, Hoşlanma, Sevgi ve Cinsellik...

Yakın arkadaşlık ilişkisi, insanların -cinsellik boyutu olmadan - birbirlerinden hoşlanmalarıyla başlar, sevgiyle devam eder ve cinsellikle noktalanır. Bu aşamaları insan, daha çok sıkça görüştüğü ya da bütün gününü beraber geçirdiği insanlarla yaşar. Yâni insan, işyerinde birlikte çalıştığı kişinin bazı tutum ve davranışlardan etkilenerek ilişkisini derinleştirebilir.

"Ben Eşimi Sadece Cinsel Olarak Aldattım"

Evliliği iyi giden kişilerin aldatmaları macera düşüncesiyle olur. Kişiler bunun sonunda ciddi bir suçluluk ve pişmanlık hisseder. Aldatan eşler genellikle, ‘ben eşimi duygusal olarak değil, sadece cinsel olarak aldattım’ iddiasında bulunur. Fakat cinsel beraberliğin devamı halinde, duyguların buna katılmaması, beraber olunan kişiyle duygusal bağ oluşmaması mümkün değildir. Bunu erkek hissetmese de kadın hisseder.

Cinselliği genel duygulardan ayırmak ilkelliktir. Bu duygu, insan hayatında özel ve önemli biriyle paylaşacağı bir davranış olduğundan, böyle durumlarda kişi bunun suçluluğunu hissetmelidir.

Kimlerin Aldatma Potansiyeli Daha Yüksek?

Fantezi dünyasındaki aldatma, gerçek aldatmanın ilk adımıdır ve genellikle böyle başlar. ABD’deki bir dini liderin adı, bir seks skandalına karıştığında halk buna inanmak istemez. Bu haber, dini liderin yakın bir arkadaşına sorulduğunda ise, o buna şaşırmadığını söyler. ‘Beraber seyahate çıktığımız zaman onun neyle ilgilendiğini biliyorum. Porno dergileri alır, kadınlara çok dikkatli bakardı.’ der...

Hayal Hazırlar, Eyleme Geçirir

Bir insan hayal dünyasında karşı cinsle ilgili fazla fantezi kuruyor ve bu konuyla ilgili çok kitap okuyorsa, dış dünyada nasıl tanınırsa tanınsın, bir müddet sonra mutlaka fire verecektir. Çünkü kişinin önce hayal dünyası hazırlanır, sonra eyleme geçilir. Bu sebeple fanteziler, cinsel aldatmanın başındaki aşamalardır. Bu konuda çok konuşan ve gereğinden fazla hayal kuran eşlerin riski daha fazladır.

Konular :