EVLİLİK HAYATI

Eşinizin Sizi Aldattığını Nasıl Anlarsınız? - İşte, Eşinizin Sizi Aldattığını Gösteren 6 İşaret

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 23.12.2022 - Güncelleme : 27.12.2022

Eşim beni aldatıyor mu? Eşim başka biriyle mi görüşüyor? Karımın bir ilişkisi mi var? Kocam benden bir şeyler mi saklıyor? Aldatan bir eşin ruh hali, davranışları nasıl olur? Eşler neden aldatır? Eşim aldatıyor, ne yapmalıyım? Evlilikte veya ilişkide sadakatsizliğin işaretlerine dair daha fazla soruların cevaplarını arayan bir eşseniz, bu makale tam size göre.

Aldatan bazı eşler eninde sonunda sevgilisini, eşine söyler, ancak çoğu bunu yapmaz. Peki eşinizin sizi aldatıp aldatmadığını nasıl anlarsınız? Sevgilinizle ilgili bir şeyler olduğundan şüpheleniyorsanız, işte eşinizin sizi aldatıyor olabileceğine dair 6 işaret.

Eşinizin Sizi Aldattığını Nasıl Anlarsınız
 

Eşinizin Sizi Aldattığını Nasıl Anlarsınız?

1. Önemli Belirti: Ardı Arkası Kesilmeyen Yalanlar 

Bir evlilikte veya ilişkide sadakatsizlik meydana geldiğinde, en kötü kısımlardan biri ardı arkası kesilmeyen yalanlardır. Çok uzun süredir sevdiğiniz biri aniden bir şeyler saklamaya başlar ve bu canınızı yakar. Kilit soru, peki ama eşiniz neden aldatıyor?

Aslında bir ilişkide eşin aldattığına dair pek çok işaret mevcuttur. Bu işaretler, hem duygusal sadakatsizliğin, hem de fiziksel sadakatsizliğin belirtileri olabilir. 

Bir kadındaki aldatma belirtileri ile bir erkekteki aldatma belirtileri arasında çok büyük bir fark yok gibi görünür; gerçi her insan farklıdır. Böyle bir durumda sezginize güvenin.

2. Evlilikte Sadakatsizlik Nedir?

Evlilikte sadakatsizliğin tanımı, kişinin inançlarına, değerlerine ve ilişkiden beklentilerine göre oldukça özneldir. Farklı derecelerde pornografi, sadakatsiz davranış, ilişki dışı seks ve duygusal ilişkiler, bir eş tarafından sadakatsizlik olarak adlandırılabilir

3. Sadakatsizlik Belirtileri Neler? İşte, Sadakatsizliğin 6 Önemli İşareti 

Ani bir ilgisizlik veya iletişimde pürüzler, eşin görünürde bir sebep yokken suçlu davranması, var olmayan bir cinsel yaşam, sadakatsizliğin yaygın belirtilerinden bazılarıdır. Bir ilişkideki farklı aldatma türlerini ayrılmaya başlamadan önce tespit etmek için sadakatsizliğin işaretlerine dikkat edin. 

Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Sadakatsizlik İşaretleri 

3.1. Eşiniz Aniden Değişen, Şüphe Uyandıran Davranışlarda Bulunur

Bu oldukça genel bir ifadedir aslında,, çünkü bir kişi için şüpheli olan, başka biri için şüpheli olmayabilir. Eşinizi, en iyi siz tanırsınız. Birdenbire tuhaf mı davranmaya başladı? Sık sık sizden gizli saklı bir şeylerle mi meşgul oluyor? Dikkat!

Aslında eşinizin ruh hali ve davranışlarındaki değişiklikler, bir şeylerin değiştiğine  dair önemlii bir göstergedir. Eşiniz, başka birine karşı duygusal olarak bir şeyler hissediyor ve daha fazla yakınlık duyuyorsa; aniden içine kapanabilir ve sizinle daha az şey paylaşabilir.

Eşiniz başka bir kişiyle fiziksel olarak yakınlaşıyorsa, sizinle daha az yakın zaman geçirmek isteyebilir. Aldatan bir eşin en önemli işareti, eşinizin her zamankinden farklı olarak sıra dışı hareketler yapmaya başlamasıdır... 

3.2. Eşiniz Elektronik Cihazlarını Sizden Saklamaya Başlar

Eşinizin sizi aldattığının bir başka işareti de elektronik cihazlarını sürekli gizli veya kilitli tutmasıdır.

Aldatma olduğunda, suçlu taraf izlerini örtmek isteyebilir, özellikle de başka biriyle sık sık iletişim kuruyorsa! Bu, eşiniz bir başkasına aşık olduğunda ve çok iletişim kurduğunda duygusal sadakatsizlikte olabilir veya buluşma saatleri ayarlayabilecekleri için fiziksel sadakatsizlik de olabilir.

Bu nedenle, sadakatsizlik meydana geldiğinde, elektronik cihazlar aniden evde daha az bulunur hale gelir. Cep telefonu nerede? Neden şifre korumalı?

Aynı şey, kişisel bilgilere erişimi olabilecek dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, tablet veya diğer cihazlar için de geçerlidir.

Açılan tek bir sayı olup olmadığını görmek için son hücre döngüsünün metin ve telefon kayıtlarını indirmek iyi bir fikir olabilir. Ancak o zaman bile, sosyal medya veya bir telefon numarasıyla bağlantılı olmayan bir uygulama aracılığıyla iletişim kuruyor olabilir. Eğer eşinize telefonu ile ilgili soru sorduğunuzda tamamen kendini savunmaya geçiyorsa, bu bir tehlike işareti olabilir.

Facebook veya e-posta hesaplarına erişiminiz olsa bile, bu sahte hesaplar oluşturmayacağı anlamına gelmez!

 Kocanızın Sizi Aldattığının Kesin İşaretleri

3.3. Eşiniz Nakit veya Sizden Gizli Farklı Bir Kredi Kartı Kullanıyorsa Dikkat!

Bazı nedenlerden dolayı, satın aldıklarını, tam olarak neyin satın aldığını bilmenizi istemiyorsa bu da önemli bir ipucudur. 

İkiniz mali konularda daha açıksanız ve aniden eşiniz nakit veya ayrı bir kart (erişiminiz olmayan) kullanıyorsa, bunun bir nedeni olabilir.

Eşiniz bir şeyler saklamaya çalışıyor olabilir. Belki de duygusal olarak aşık oldukları başka biriyle gizli öğle veya akşam yemekleri vardır? Ya da belki fiziksel bir ilişki için gizli bir otel odası? Belki ona özel hediyeler...

Makbuzlar bulur ve onlar hakkında soru sorarsanız, eşinizin tavrı çok açıklayıcı olabilir. Genellikle eşler, "Ah, bu bir müşteri içindi" diyebilir. Hangisi doğru olabilir veya olmayabilir?..

Bu tür davranışlar, aldatan bir eşin tavır ve davranışları olabilir, dikkatli olmanızda yarar var. 

3.4. Arkadaşlarıyla Dışarı Çıkmak İçin Bahaneler Uydurur  

Aniden "işten eve geç geliyor" ya da spor salonunda normalden biraz daha uzun kalmalar başladığında...  

Eşinize neden giderek daha az sizinle vakit geçirdiğini sorabilirsiniz.  sormalısınız. Bu gecikmelerin sebebi meşru olabilir, ancak eşiniz  ne yaptığını sorduğunuzda bile huysuzlaşıyorsa, bu bir tehlike işaretidir.

Her zaman tam olarak nerede olduklarını bilmeniz gerekmiyor, ancak size karşı %100 dürüst olmadığı hissine kapılıyorsanız, eşinizin duygusal veya fiziksel olarak daha bağlı oldukları başka bir kişiyle yalnız kalmaya çalışıyor olabilir.

3.5. Eşiniz Duygusal ve Fiziksel Olarak Sizinle Daha Az İlgileniyorsa 

Sağlıklı ve mutlu bir ilişki çok çaba gerektirir ve bu nedenle, sevgiliniz/eşiniz duygusal veya fiziksel olarak sevgisini başka birine sunuyorsa, bu anlamda sizin için fazla bir şey kalmayabilir.

Eşlerden biri sadakatsizlik yaptığında, genellikle duygusal ve fiziksel olarak eşi ile daha az bağlantı kurar.

3.6. Aranızda Duygusal Uç Noktalar Olmaya Başlıyorsa

Eşiniz, normalde daha önce onu kızdıran şeylere verdiği tepkiyi vermeyin aniden çok iyi davranıyorsa veya önemsiz şeyler yüzünden daha önce hiç yapmadığı gibi sizinle kavga ediyorsa bu başka bir tehlike işaretidir.

Duygusal aşırılıklar genellikle ezici suçluluk duygusunun sonucudur. Eşiniz yanlış olduğunu bildiği bir şey yapıyor olabilir ve bu konuda ya kötü hissediyor ya da öfkeyle kendini maskeliyor olabilir.

Eşinizin sizi aldatıyor olabileceğinden şüpheleniyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey onunla bu konuyu açık açık konuşmaktır. Bahsettiğmiiz şiareleri çok sakin bir şekilde gündeme getirin.

4. İlişkiyi Kurtarmak Her İki Tarafın Çabasını Gerektirir 

Bir ilişkiyi, sadakatsizlikten daha hızlı altüst edebilecek neredeyse hiçbir şey yoktur. İnsanlar genellikle ortak alışkanlıkları ve kişilik değişikliklerini bir partnerin aldattığına dair kesin işaretler olarak listeler, ancak gerçek şu ki, birinin sadakatsiz olduğundan kesin olarak emin olmanın hiçbir yolu yoktur. 

Nasıl iyi iletişim kuracağınızı bilmiyorsanız, eşinizin sadakatsiz olduğundan şüphelenmek bile ilişkide büyük çatlaklara ve tartışmalara yol açabilir. Artı, birini sadakatsizlikle suçlamak ciddi bir iştir. Çoğu zaman, partnerinize güvenmemek, aldatmanın kendisi kadar zarar verici olabilir, bu yüzden ilişki sorunlarını çözmek bu durumda çok daha önemlidir. 

Her şeyi içinizde tutmak yerine eşinizle sık sık geçmiş travmalarınız ve endişeleriniz hakkında konuşmak, gerçekte neler olup bittiğine dair hemen sonuçlara varmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Yine de, olayları net gözlerle görmek her zaman iyi bir fikirdir. Bazen aşık olmak, birinin eşi söz konusu olduğunda gül renkli gözlüklere sahip olabileceği anlamına gelir, ancak sağlıklı bir ilişki , neler olup bittiğine (ya da olmayacağına) dair gerçekçi bir görüşe sahip olabileceğiniz anlamına gelir. 

Açık ve dürüst bir iletişim hattına sahip olmak, genellikle her küçük şeyi bir aldatma işareti olarak yorumlamak ile bir şeyin gerçekten yanlış olduğunu içgüdüsel olarak bilmek arasındaki farktır.

Bu kesinlikle kimsenin gündeme getirmek isteyeceği bir konu değildir; ancak daha erken bilmek ilişkinin devamı için önemlidir. Gerçeği bilmeyi ve saygıyla davranılmayı hak ettiğinizi unutmayın. 

Konular :

sadakatsizlik, evlilikte aldatma, evlilikte aldatmayı anlamanın yolları, eşinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız