EVLİLİK HAYATI

Arkadaşınız Eşinizle Aranızda Gerginlik Yaratıyorsa Dikkat!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.05.2016

Arkadaşınız Eşinizle Aranızda Gerginlik Yaratıyorsa Dikkat

Kimi arkadaşlar veya çiftler cehennem zebanileri gibidir; eşinizle aranızdaki sorun çıkarmak ya da gerginlik oluşturmak isterler. İlişkinizin sağlığına zarar verecek bu tipleri hayatınızdan çıkarın. Nasıl mı? İşte, ipuçları.

Arkadaş Listenizi Gözden Geçirin Rahat Bir Nefes Alın

Arkadaşların çiftler arasındaki ilişki üzerindeki rolünü küçümseyemeyiz. İlişkinizi canlı tutmaya destek olacak kişi ve çiftlerle arkadaşlık ederseniz, sosyal yaşamanız gelişir ve ilişkiniz zenginleşir. Ne yazık ki kimi arkadaşlar ilişkiler üzerinde olumsuz rol oylar. Bu nedenle arkadaş listenizi gözden geçirmenizde yarar var.

Doğru Arkadaş Seçimi Önemlidir

İdeal arkadaşlık beşikten mezara kadar sürendir. Ne yazık ki gerçek hayatta bu tür arkadaşlıklara çok ender rastlanır. Çoğunlukla arkadaşlıklar belli bir dönemde var olur, koşullar değişince de bitiverir. İşyerinde sizinle aynı konuda olan A ile kurduğunuz dostluk, o A daha üst bir konuma terfi ettikten sonra yüzünüze bakmadığı için sona erebilir.

Eşinizle Aranız İyiyken Sizi Dinlemek İstemiyorsa Dikkat!

Çoğu arkadaşlıklar bizim belli rollerimizle ilgilidir. Hepimizin anne, yönetici, sporcu, folklorcu, bekar, erkek gibi değişik rollerimiz vardır. Ve bu arkadaşlarımız bizim o rolleri oynamamız için ellerinden geleni yaparlar.

Örneğin, evlenmeden önce her hafta kafa çekmeye gittiğiniz bekarlık arkadaşlarınız o akşam onlaral buluşmayıp eşinizin yemeğe götürdüğünüz için siez içerler. “Kılıbık” ve benzeri nitelemelerle alay ederek eski rolünüze geri dönemindeyseniz, size kulak verip önerilerde bulunurlar.

Yalnızca Sorunları Seven Arkadaşlar

Tabii bunun faturasını fazlasıyla ödersiniz. Eşinizle aranız iyiyse, anlattıklarınızı dinlemek istemez, bir sonraki muhtemel sorun üzerine konuşmaya çabarlar.

Arkadaşınız İlişkinizi Kıskanabilir

Kimi arkadaşlar veya çiftler cehennem zebanileri gibidir; eşinizle aranızdaki sorun çıkarmak ya da gerginlik oluşturmak isterler. Akrabalarımızı seçemeyiz; ama dostlarımızı kendimiz seçeriz. İlişkinizin sağlığına zarar veren yanlış arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarın, rahat bir nefes alın!

Bu Tip Arkadaşlardan Uzak Durun!

Sinsiler: Gıptayla eviniz, işiniz, arabanız, ilişkiniz, yaşam tarzınız, sahip olduklarınız ya da olmadıklarınızla ilgili laf dokunduranlar.

Kontrolörler: İdareyi ele alıp nereye gidileceği, ne yapılacağı, kimin nerede oturacağını belirlemek isteyen, size hiç tercih hakkı tanımayanlar.

Kan emiciler: Bulaşıcı olumsuzluk taşıyan bu kişiler moralinizi o kadar bozar ki bir haftada kendinize gelemezsiniz.

Somurtkanlar: Sizi, zamanı hesaplamadan davet ederler, işiniz veya başka sözünüz oludğunu söylediğinizde bunu kabullenemeyip küserler.

Bu gibiler yerine yaşamınızı takdir ettiğiniz, size ve eşinize esin kaynağı olan ve destek veren kişilerle zenginleştirin.

Peki Ama Çiftler Arkadaş Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

• Her ikisinden de eşit oranda hoşlandığınız, iyi anlaştığınız çiftler,

• Kimsenin patronluk taslamadığı bir ilişkileri olan çiftler,

• Yeni bir şeyler denemeye hazır olumlu kişiler,

• Eğlence ve espri anlayışınızı paylaşanlar,

• Sizin veya onların herhangi bir üzüntüsünü birlikte konuşabileceğiniz insanlar,

• Konukseverleriğinez aynen karşılık verneler,

• Ortak ilişkinize en az sizin kadar zaman ve çaba ayırmaya istekli olanlar,

• Sizi dinleyen, hem sizinle hem de yaşamınızla ilgilenenler,

• Eşinizle aranız bozulduğunda taraf tutmayan kişilerdir.

Akrabalarımızı seçemeyiz; ama dostlarımızı kendimiz seçeriz.

Konular :