BEDENSEL ZİHİNSEL VE RUHSAL GELİŞİM

Bebeğin Gündüz Düzeni Nasıl Planlanmalı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.11.2015

Bebeğin Gündüz Düzeni Nasıl Planlanmalı

Yenidoğan bebeğiniz için iyi bir gündüz planıhazırlayın,gece deliksiz uykuyu garantileyin!

Uykusuz Gecelere Son!

İyi bir gündüz düzeni oturtmanız bebeğinizin gece uykularının artmasına yardımcı olur. Uykusuz bir geceyi telafi etmek için bebeğiniz geç saate kadar uyuyorsa, bebeğinizin vücut saatini sizinkine ayarlamak için onu daha erken uyandırmayı deneyin. Bazı etkinlikleri kaçırmanız ya da bebeğinizin uykuya dalması için uzun yürüyüşler yapmamız gerekse bile gündüz uykularına öncelik verin.

Ortalama olarak yenidoğan bebek gün içerisinde yaklaşık 16 saat uyur. Fakat sizin bebeğiniz daha çok ya da daha az uyuyabilir. Bazı bebekler günde sekiz saat kadar az bir uykuyla bile idare edebilirler.

Küçük bebekler gün boyunca birkaç defa uyur. Üç ya da dört aylık olduktan sonra geceleri daha çok uyumaya, gündüzleri daha uzun süre uyanık kalmaya başlarlar.

Unutmayın, Bebekler Çabuk Yorulur!

Fakat yine de gündüzleri en az iki kez uyumaları gerekir. Bebeklerin çok çabuk bir şekilde yorulduklarını unutmamak önemlidir. Çoğunluğunun uyandıktan iki saat sonra tekrar bir uykuya ve öğleden sonranın ilk saatlerinde uzun bir uykuya ihtiyaçları vardır. Yani sabah 7.00’de uyandırılırsa 9.00 civarında ve gün ortasında tekrar uyumaları gerekir.

Ayrıca küçük bebekler öğleden sonra ilerleyen vakitlerde tekrar uykuya ihtiyaç duyarlar. (bazı daha büyük bebeklerde olduğu gibi.) Yine de en iyisi bu uykuyu kısa tutmaktır, yoksa gece uykusu etkilenir.

Karnının doyması doğal olarak uykusunu getireceği için yemek yedirdikten sonra yatırmak faydalı olur. Bebeğinizin gece daha iyi uyuyacağı umuduyla gündüz uykusunu sınırlandırmayın tam tersine bir etki yaratma ihtimali vardır. Aşırı yorgun bir bebeğin gece rahatsız bir uykusu olabilir.

Ona Şarkı Söylemeyi Deneyin

Bazı bebeklerin gündüz uykuları kısa olur. Bebeğinizde de böyle bir durum söz konusuysa, ilk uykuya dalışından sonra uyandığı zamanları not etmek gerekebilir. Sonra normal uyanış zamanından birkaç dakika önce beşiğin yanına gidip kımıldamaya başlarsa tekrar uyuması için pışpışlayabilir ya da şarkı söyleyebilirsiniz. Bu, bebeğin daha uzun uyumasına yardımcı olabilir ve zamanla siz gitmeden tekrar uykuya dalmaya başlar.

Onu Karanlık ve Sessiz Bir Ortamda Doyurun

Öğleden sonrası için pek çok aktivite planlayıp uyku vakti yaklaşınca uzun bir sakinleşme zamanı ayırın. En önemlisi, düzenli olarak karnını doyurun. Dikkatleri dağıldığı için daha büyük bazı bebeklerin onu geceleri daha çok doyurmanı gerekir. Karanlık ve sessiz bir odada karnını doyurmanız dikkatini toplamasına yardımcı olabilir.

Konular :