SAĞLIK

Bebekler İçin Ev Yapımı Güneş Koruyucu

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.07.2016

Bebekler İçin Ev Yapımı Güneş Koruyucu

Bebeğinizini o hassas cildini güneş yanığından korumanın en doğru ve doğal yolunu seçin...

Uzun süre güneşte kalma sonucu ciltte kızarma ve acı hissi ile ortaya çıkan güneş yanıkları, özelikle ciltleri daha hassas olan açık tenli, açık renk gözlü bebeklerle çocukları etkiler.

Bebeğinizi Güneşe Çıkarırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

· Çocuğunuzu asla güneşin altında uykuya bırakmayın.

· Güneşe alışık olmadıkça ilk defasında 15 dakikadan fazla güneşte kalmasına izin vermeyin; daha sonra her gün bu süreyi 5 dakika uzatabilirsiniz.

· Her saat başı hazırlayacağınız bu doğal güneş koruyucu kremi bebeğinize sürün. Deniz veya havuza girdikten sonra tekrar uygulayın.

· Ayrıca çocuğunuza fanila ve şapka giydirin. Suda oynarken ya da yüzerken de omuzlarını korumak için fanilasını çıkarmayın. Ertesi gün cildi kızarıksa güneşe çıkmasına izin vermeyin.

İşte, hem bebeğiniz hem de tüm aileniz için evde hazırlayacağınız doğal güneş koruyucu tarifi.

Evde güneş kremi nasıl yapılır?

Evde birkaç malzemeyle hazırlayacağınız bu doğal güneş koruyucu krem, bebeğinizin hassas cildi için çok daha güvenlidir. İçinde yer alan çinko oksit güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyan bir maddedir. Doğal ve sağlıklı yağlardan olan hindistan cevizi yağı, badem yağı, shea yağı ve uçucu yağı birçok aktarda veya kozmetik marketlerde bulabilirsiniz.

Bebeğinizin hassas cildi için evde hazırlayabileceğiniz ev yapımı güneş kremini şimdi hazırlamaya hazır mısınız?

Malzemeler:

¼ fincan hindistan cevizi yağı

¼ fincan shea yağı (doğal SPF 4-5)

1/8 su bardağı badem yağı

2 çorba kaşığı çinko oksit tozu

2 yemek kaşığı balmumu granülleri

İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı vanilya özü ya da lavanta yağı gibi uçucu yağ (güzel kokması için)

Hazırlanışı:

• Cam bir kavanozda hindistan cevizi yağı, shea yağı, badem yağı ve balmumunu karıştırın. Kapağını sıkıca kapatın.

• Küçük bir tencerenin içine su koyun. Su kaynadıktan sonra içine ayrı bar kap daha koyun kavanozu bu kaba yerleştirin. Balmumun eriyene kadar orta ateşte kavanozu benmari usulü kaynatın. Karışımdaki çinko oksidin eşit oranda dağılması önemlidir. Ardından ocaktan indirin, ılındıktan sonra hazırladığınız kremi buzdolabının iç rafında 10 dakika bekletin.

• 10 dakika sonra buzdolabından çıkarın seçtiğiniz esansiyel yağı ekleyin. El mikseriyle hafifçe karıştırın.

• Kullanacağınız kadarını ayrı bir kavanozda, geri kalanını ayrı bir kapta muhafaza edin. Depolayacağınız kremi buzdolabında muhafaza edin. Karışımın donmamasına özen gösterin.

“Bebeğimin Cildinde Güneş Yanıkları Oluştu Ne Yapmalıyım?

Çocuğunuzu, derisi kızarmaya başlar başlamaz gölgeye alın. Güneş yanığının can yakıcı sonuçlarının birkaç saat sonra ortaya çıkacağını unutmaynı.

Kızaran bölgeleri soğuk su ile serinletin. Buralara bebeğinizin cildine uygun güneş sonrası losyonlardan ya da kalaminli losyon sürün.

Konular :