SAĞLIK

Bebekler Neden Sık Hastalanır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 07.06.2016

Bebekler Neden Sık Hastalanır

“2 yaşındaki bebeğim sürekli hastalanıyor. Ne burnu akıyor, ne de öksürüyor ama hemen ateşi çıkıyor. Acaba bağışıklık sistemi mi zayıf?”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Coşar, takipçimizden gelen ve aslında birçok anne babanın yaşadığı bu soruna dair bakın hangi tavsiyelerde bulundu.

Mevsim Geçişlerinden En Fazla Çocuklar Etkileniyor

Bebeklik ve çocukluk çağında ateş oluşturabilen en sık sebep, geçirilen enfeksiyonlardır. Yani, bebeğinizin sık hastalanması sonucu ateşlenmesi nedeniyle öncelikle bu sık hastalanma durumunu ortadan kaldırmak gerekli.

Ayrıca bebeğiniz yaşındaki çocuklarda diş çıkarma, sıvı kaybı, ilaçlar, aşılar, nörolojik bozukluklar, bazı kan hastalıkları, kanamalar, çevre ısısının çok yüksek olması gibi pek çok başka sebep de ateşe neden olabilir. Ateşin sebebini bulmak, enfeksiyonlar dışındaki sebeplerinden ayırt edebilmek için bebeğinizi muayene etmek gerekli.

Şimdi çocukların sık hastalanmalarının sebeplerinden de kısaca bahsedelim.

Çocuk Neden Sık Hastalanır?

Çocuğun bağışıklık sisteminin az çalışması, beslenme yetersizliği, kansızlığın varlığı, alerjiler, kalabalık ortamlarda bulunma zorunluluğu, tüm çocuklarda viral ve mikrobik enfeksiyonların oluşma sıklğıını artırmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinden en fazla çocuklar etkilenmektedir.

Bebekler Neden Sık Hastalanır

Hastalanmasına Engel Olmak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

• Gündüz sıcaklığı arasındaki farkın farklı olduğu mevsim geçişlerinde, çocukları hem evde hem ev dışında korumak güçleşmektedir. Yine de bu konuya büyük özen gösterilmelidir.

• Gündüz kıyafetleri ve gece kıyafetleri büyük titizlikle seçilmelidir.

• Çocuğun örneğin iyi beslenmesi, kansızlığın giderilmesi, iyi uyuması, kalabalık ortamlarda uzun süreli tutulmaması, çocuğun sık hastalanmasına engel olabilecek önlemlerdir.

Hastalandığında Mutlaka Uzman Doktora Başvurun

Bebeğiniz hastalandığında size önerim, en kısa zamanda çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda uzman olan bir doktora başvurun. Bebeğinizin ateşi çıktığında doktorunuzun önerdiği ateş düşürücüleri kullanabilirsiniz. Bu ilacın dozu doktorunuz tarafından düzenlenecektir.

Ateş düşürücü olarak “aspirin” kullanmayın. Çünkü özellikle bazı viral hastalıklarda aspirin kullanımı çok ciddi ve yaşamı tehdit eden komplikasyonlara neden olabiliyor.

Konular :