UYKU

Bebeği Uykuya İkna Etme Yöntemleri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.08.2016

Bebeği Uykuya İkna Etme Yöntemleri

Bebeğinizi düzenli uykuya nazik bir şekilde alıştırmanınyöntemleri...

Karnını doyurduktan sonra, bebeğiniziyatırdığınızda ağlıyorsa sizin onun yanında olmanızı istiyor olabilir. Bebeğinizin beşikte kalmasını istiyorsanız vereceğimiz planı deneyin. Bebek herhangi bir noktada ağlamaya başlarsa, bir önceki aşamaya dönün.

Adım Adım Bebeği Uykuya Alıştırma

Bebeğinizin uyumadan önce bu düzeni defalarca tekrar etmeniz gerektiğini görebilirsiniz; fakat sakinliğinizi koruyup ısrarla devam edin. Gerilmeye başladığınızı fark ederseniz bir-iki nefes egzersizi yapın ya da eşinizi devreye sokun.

Ara sıra bırakırsanız, tekrar deneyemeyeceeğiniz aklınıza getirmeyin. Bu programı düzenli bir şekilde tekrar ederseniz, bebeğiniz zamanla daha kolay sakinleşecek ve kısa sürede uykuya dalacaktır.

Bebeği Uykuya Alıştırma Programı

Bebeği Uykuya İkna Etme Programı

1) Bebeğiniz ağladığında odaya gidin. Fakat ışığı açmayın. Bebeği kucağınıza alıp sessizce, “şşşşş” diyerek onu sakinleştirin. Bebek yatışır yatışmaz, onu tekrar nazik bir şekilde beşiğe yatırın.

2) Bir kolunuzu bebeğin altına yerleştirin. “Şşşşş” demeye devam ederken, diğer elinizle bebeğin karnını okşayın. Emzik kullanıyorsanız, bebeğe verin. Bir eliniz karnındayken, diğer kolunuzu bebeğin altından çekin.

3) “Şşşşş” demeye devam edin. Yavaş yavaş okşamaları azaltın; fakat eliniz birkaç dakika daha orada kalsın. Elinizi yavaşça çekin, hafif hafif daha alçak sesle “şşş” deyin.

4) Yavaşça beşikten uzaklaşın. Bu arada “şşş” sesini çıkarmaya devam edin. Bebeğiniz gitmenizi istemezse, geri dönüp elinizi karnının üzerine koyun. Bebeğin huzursuzulğunu gidermek için süreci tekrarlayın.

Bebeğinizi uykuya alıştırmanın en kolay ve sistematik yolunu mutlaka deneyin. Sorununuza kalıcı çözüm bulacak ve siz de tıpkı bebeğiniz gibi rahat bir uyku çekeceksiniz.

Konular :