UYKU

Yeni Annelere Rahat Bir Uyku İçin Stratejik Öneriler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.07.2016

Yeni Annelere Rahat Bir İçin Stratejik Öneriler

İşte, yeni annelere rahat bir uyku için stratejik öneriler..

Uyumayan Bir Bebek, Uykusuz Anne Demektir...

Uykunuzun bölündüğü gecelerle baş etmek için belli bir stratejinizin olması önemlidir. Bunu önceden eşinizle konuşun. Kimin ne yapacağını önceden karar vermek, gecenin ortasında her ikinizin de pek de mantıklı olmadığı bir zamanda anlaşmaya çalışmayı denemekten daha iyidir.

Yeni Anneler Deliksiz Rahat Bir Uyku İçin Yardım Almalı

Gerçekçi olun. Bazı eşler, özellikle de sabah işe gitmek için erken vakitte kalkıyorsa, sorumluluklarını yeni getirmeyebilir ya da getirmeye pek istekli değildirler. Bebeğinizi anne sütüyle besliyorsanız, gece bakımının çoğu kaçınılmaz olarak size kalır. Ne gibi bir strateji geliştirmiş olursanız olun, esnek olmanız gereken zamanlar olacaktır.

Baba ya da size yardımcı olacak biri gecelerde size önereceğimiz şekillerde yardımcı olabilir:

Yeni Anneler Rahat Bir Uyku İçin Ne Yapabilir?

· Bebeğinizi biberonla besliyorsanız, gece bebeğe son sütünü vererek. Bu şekilde, siz yatağa daha erken gidip birkaç saat aralıksız uyuyabilirsiniz.

· Karnı doyduktan sonra sakinleşmekte zorlandığı ya da hastalandığında bebeği sallayarak ya da ayakta gezdirerek.

· Sabahları bebeği kaldırarak. Bu sayede siz ekstra bir saat uyuyabilirsiniz.

· Size bir ara verdirmek için akşamın erken saatlerinde bebekle ilgilenerek.

Yeni baba olmuş bazı kişiler geceyi başka bir odada ya da koltukta uyuyarak geçirmeyi tercih ederler. Bu, kısa dönemde ikinize de yardımcı olabilir. Eşiniz bütün gece uyurken (Bu sayede diğer zamanlarda size daha çok yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.) Yatak size kaldığ için siz de daha rahat uyuyabilirsiniz. Fakat açıkçası bu ikinizin de uzun süreli yapmak isteyeceği bir şey değildir.

Yeni Annelere Rahat Bir Uyku İçin Tarçınlı Süt

 Rahat Bir Uyku İçin Tarçınlı Süt

Hem bebeğinizin hem de kendinizin uyku düzeni ilk zamanlar düzensizliği sizi yorması çok normal. Biraz sabır ve stratejik adımlarla kısa sürede bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

İşte yeni annelere rahat bir uyku için son bir öneri: Yatmadan önce sıcak sütle tarçınlı bir içecek rahatlamanızı ve daha kolay uyumanızı sağlar.

Konular :