CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Doğal Dolgu ile Ameliyatsız Gençleşin!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.12.2015 - Güncelleme : 09.07.2022

 Doğal Dolgu ile Ameliyatsız Gençleşin

30 dakikada yaşlanma belirtilerinden kurtulmak mümkün mü? İşte, yanıtı.

Kırışıklıklar, yanaklar, ağız çevresi ve gözaltında sarkmalar, dudaklarda incelme yaşlanmanın ilk belirtileridir. Ve çok can sıkıcıdır... Günümüzde, ciltte estetik ve genç bir görünüm sağlanması, kırışıklık ve sarkmaların düzeltilmesi, eksilen hacmin geri kazandırılması için tercih edilen ameliyatsız yöntemlerin başında dolgu uygulamaları geliyor. Peki ama nedir bu doğal dolgu? Nerelere uygulanabiliyor? Hangi uzmana başvurmalı? Eğer güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız Dermatoloji Uzmanı Dr. Lütfiye Çoban’ın bizler için verdiği bilgileri dikkatle okuyun.

Uzayan insan ömrüyle birlikte yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek ve önlemek daha ön plana geçmiştir. Cilt yaşlanmasıyla ilgili gerçekleri öğrendiğimiz zaman bunlarla mücadele etmek ve korunmak çok daha kolay olur.

Zamanın ciltte yol açtığı en önemli değişiklikler:

• 20’li yaşların sonlarına doğru ciltteki kollajen ve elastin miktarı azalmaya başlar.

• 30’lu yaşlara geldiğimizde çocukluk yıllarının geride kaldığını ilk yaşlanma izlerinin başladığını görürüz. Kaşlar biraz aşağı iner, göz altında şişlikler başlar. Alın, göz ve ağız çevresinde ifade çizgileri oluşur. Boyunda hafif yağ toplanması olabilir.

• 40’lı yaşlarda 30’lu yaşlardaki değişimlere ek olarak kollajen ve yağ doku kaybına bağlı yanakta çökmeler belirginleşir, elastikiyet azalır. Burun kenarlarında, göz çevresinde çizgiler oluşur. Ağız kenarları aşağı doğru sarkar. Ciltte lekeler, kılcal damar genişlemeleri ve kuruluk başlar. Gözenekler genişler.

• 50’li yaşlar ve sonrasına gelindiğinde tablo daha da şiddetlenir. Kollajen kaybına bağlı sarkmalar artar, kırışıklıklar derinleşir. Kemik yapıda da bozulmalar başlar.

Daha Estetik, Daha Genç, Daha Taze Görünmek Mümkün

Dolgu uygulaması ile burun kanatlarından ağıza doğru uzanan derin kırışıklık ve çökmeler, ağız kenarındaki sarkmalar başarılı bir şekilde düzeltilmektedir. İnce dudakların kalınlaştırılması, elmacık kemikleri ve çenenin belirginleştirilmesi, burun hatlarının düzeltilmesi ve burun ucunun kaldırılması da dolgu uygulamaları ile mümkün olmaktadır.

Dolgu uygulamalarıyla; mimikle ortaya çıkan kaş arası ve alın çizgileri giderilmekte, gözaltı çukurları doldurulabilmekte, yüz ve dekolteye genel nem kazandırılabilmektedir.

Doğal Dolgu Nedir?

Estetik amaçlı dolgu uygulamalarında; hazır dolgu maddeleri ya da kişinin yağ veya kıkırdak dokusundan elde edilen doğal maddeler kullanılmaktadır. Özellikle küçük alanlarda pratik olması bakımından hazır dolgular daha çok tercih edilmektedir. Hazır dolgular sıklıkla, hyaluronik asit içeren özelliktedir.

Hyaluronik asit deride doğal olarak bulunan, deriye nem ve elastikiyet veren polisakkarit+ yapısında bir maddedir. Bu madde yaşla birlikte azalır. Hyaluronik asit, kıvamlı yapısı ve su tutma kapasitesi nedeniyle enjekte edildiği bölgeye hacim verir; çökme, sarkma ve kırışıklık görünümünü ortadan kaldırır.

Doğal Dolgu Operasyonu Ne Kadar Sürüyor?

Dolgu enjeksiyonu, ortalama 30 dakika süren pratik bir uygulamadır. Lokal anestezik kremler veya l enjeksiyonlar ile sağlanan hafif bir anesteziden sonra yapılır. Yarım saat kadar süren ve etkisi hemen ortaya çıkan uygulama sonrası, o bölgede gözle görülür bir değişim olur. Kullanılan dolgu malzemesine ve kişinin yapısına bağlı olarak 6-18 ay içerisinde etkisi sonlanır.

Özellikle yüzde, yanakta veya iki kaş arasında derin çizgileri olan hastalarda botoks ile birlikte uygulaması çok daha iyi sonuç vermektedir.

Uzman Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Tüm estetik uygulamalarda amaç, doğal görünümde bir sonuç elde etmek olmalıdır. Bunun için güvenilir ürünlerin tercih edilmesi, işlem öncesi hastanın yüzünün iyi değerlendirilmesi, uygulamanın estetik bir bakış açısıyla yapılması; güzel, doğal ve başarılı bir sonuç elde edilmesini sağlar. Dolgu uygulaması mutlaka bu konuda deneyimli estetik plastik cerrahlar ya da dermatologlar tarafından yapılmalıdır.

Konular :