YEMEK HAKKINDA HERŞEY

Misafir Stresini Yok Eden İpuçları

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.10.2016

Misafir Stresini Yok Eden İpuçları

Hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlarını öğrenmeye hazır mısınız!

Misafir Stresini Yok Eden İpuçları

Günümüzün koşturmalı hayatında yoğun bir zamanda evde misafir ağırlamak birçok kişi için zor bir durumdur. Hangi yemeğin yapılacağına karar verilemez; alışveriş yapmak zor gelir. Oysa küçük bilgiler hayat kurtarır ve kısa sürede misafir ağırlamaya hazır hale gelinir. Hem de zevkle…

Davet Verirken Ne Pişereceğim Diye Uzun Uzun Düşünmeyin

Uzun zamandır yemek fotoğrafçılığı yapan Yemek ve Gezi Fotoğrafçısı Serina Tara, yıllardır biriktirdiği kendi tariflerini, mutfakla ilgili önemli noktaları modern kadın ve erkeklerin davet verirken hayatlarını kolaylaştıracak tüm bilgileri “Eyvah Misafir Geliyor” adlı kitabında paylaşmaya hazırlanıyor. İşte, Tara'nın kitabından kolayca leziz davetler hazırlamanın püf noktaları:

İşte, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanın küçük sırları:

1- Misafire hazırlanırken yapacaklarınız için kolay cevaplar üretin

Misafirlerinizin saat kaçta gelecekleri, davet tipinin ne olacağı, yaş aralıkları gibi soruların küçük cevapları, davet hazırlığını kolaylaştırmanın en kısa yoludur. Sonra iş, misafirin geleceği saate uygun yemeklerin olduğu bir liste yapmak ve çok zor olmayan ama lezzetli tarifleri birleştirip mükemmel bir davet vermek…

Perişan Olmadan da Misafir Ağırlayabilirsiniz

En önemlisi hazırlık sırasında çok yorulup kendi davetinizde perişan olmanıza da gerek yok. Bunun için önceden yapılan küçük hazırlıklar hayatınızı kolaylaştıracaktır.

2- Sevdiklerinizi evinize davet etmekten zevk alın

Çünkü hayat en doğal ortamınızda sevdiklerinizle geçirdiğiniz zamanlarla güzel. Bu bir işkence değil bir keyif olmalı.

Kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanın küçük sırları

3- Mutfağınızda pratik ve kolay yapılacak yemeklere yer açın

Klasik mutfak ne kadar vazgeçilmez olsa da çalışan, yoğun hayatlar yaşayan insanlar için biraz rutini kırmak hiç fena olmuyor. Mutfakta elinizdeki lezzetlerle pratik ve çabucak birden fazla çeşit yemek hazırlayabilirsiniz. Sadece hangi tatların birbirlerini tamamlayacağını hayal edin. Görecekseniz, birden 2 çeşit yemek sofralarda yerini alacak.

4- Şef değilsiniz ama sıra dışı tatlar yaratmak için kendinize bir şans verin

Şaşırtıcı bir davet vermek istiyorsanız, mutlaka değişik tatları yakalamaya çalışın. Misafirlere gururla yaptığınız yemeklerin tarifini vermek gibisi yoktur.

5- Mutlaka sağlıklı ve hafif yemeklere yer verin

Mutlaka sağlıklı ve hafif yemeklere yer verin

Davetinize hızlıca hazırlanırken menünüzde sağlıklı ve hafif alternatifler koymayı unutmayın. Çocuklar, diyet yapanlar ve özel hastalıkları olanlar için çok kolay alternatifler sunabilirsiniz.

Konular :