İLİŞKİLER

İlişkilerde, Evliliklerde Kaybolan Tutku Geri Getirilebilir mi? Eşinizi Yeniden Baştan Çıkarmanın Yolları

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.12.2017 - Güncelleme : 05.08.2022

 İlişkilerde kaybolan tutku geri getirebilir mi sorusu özellikle uzun süreli ilişkilerde veya evliliklerde gündeme gelebilir.... Muhtemelen insanların  sık sık "Uzun süren ilişkilerde/evlilikte tutku uzun sürmez." veya "Tutkulu ilişkiler asla yürümez" dediğini duymuşsunuzdur. Bir ilişkide tutkunun azalabileceği doğrudur, ancak onu geri alabilirsiniz uzun yıllar evli olsanız bile! 

Eşinizel/partnerinizle tatmin edici bir ilişkiniz olabilir. Kadın erkek ilişkilerinde partnerler birbirlerine yakın olabilmek için ellerinde doğalarından gelen bir silaha başvururlar. Buna ‘Baştan çıkarma’ denir. Peki bunun bir sanat olduğunu hiç düşündünüz mü? Erkekler ve kadınlar neden partnerlerini baştan çıkarma gereği duyarlar? Baştan çıkarma sanatının incelikleri nelerdir?

İlişkilerde, evliliklerde kaybolan tutku geri getirilebilir mi sorusunu CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Dr. Cem Keçe'ye sorduk. 

CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Dr. Cem Keçe,  zamanla durağanlaşan ilişkilerini yeniden canlandırmak isteyen; aşktan, tutkudan uzaklaşan çiftlere önerilerde bulundu.  İşte, Dr. Keçe'den eşinizi yeniden baştan çıkarmanıza yardımcı olacak tavsiyeler... 

İlişkilerde Kaybolan Tutku Geri Getirilebilir mi

Eşinizi yeniden baştan çıkarmanın yollarını öğrenmeye ne dersiniz? 

Evliliklerde Kaybolan Tutkuyu Geri Getirmenin Yolları 

1. Aranızdaki Tutkuyu Yeniden Ateşleyin

Evliliğin erken döneminde, birçok çift, âşık olmanın heyecanı nedeniyle zar zor evlilik havasına girer. Ne yazık ki, bu mutlu durum sonsuza kadar sürmez. Bilim adamları , aşık olmanın ilk aşamasında salınan oksitosinin (bağlayıcı bir hormon) çiftlerin fiziksel dokunuşla kendilerini mutlu hissetmelerine ve harekete geçmelerine neden olduğunu keşfettiler. 

El ele tutuşmak, sarılmak ve şefkatli dokunuş, eşinize olan sevginizi onaylamanın harika yollarıdır.

Fiziksel sevgi, zevke odaklanan cinsel temas için zemin hazırlar. Evliliğinizdeki tutkuyu yeniden geri getirmek istiyorsanız öpüşme, sarılma ve şehvetli dokunuşları kullanma sürenizi ikiye katlayın.

Cinsel çekiciliği zaman içinde sürdürmek zordur.  Çoğu cinsel kaygı, evlilikte kişilerarası bir mücadeleden kaynaklanır. Sonuç olarak, uzun süren evliliklerde çiftler aralarındaki tutkudan uzaklaştıklarnıdan seksten de kaçınırlar ve nadiren birbirlerine dokunurlar. 

2. Eşinizi Baştan Çıkarmanın Yolları

Başkan Çıkarma Sanatını Bilen Aşkı Kazanıyor! 

Yakınlık ve baştan çıkarma paranın iki yüzüne benzer. Kişinin baştan çıkarmak istediği kişiye daha seksi ve cazibeli görünmek ister. Bu konuda neler yapabileceğini öğrenmek için kişi okur, araştırır, çaba harcar ve çoğunlukla da abartıya kaçan denemeler yapar. Oysa erkek ya da kadının doğallığında, kendine güveninde, cinsel kimliğiyle uyum içinde hareket etmesinde, partnerinden ne istediğini ve ona ne verebileceğini bilmesi baştan çıkarıcı etkisi en yüksek olan özelliktir. 

Güzeli sevme ve ondan ruhsal bir zevk alma duygusundan doğan ‘baştan çıkarma sanatı’, bir duygunun, tasarımın, güzelliğin dışavurumunda, anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ve bu yöntemlerle ortaya konulan üstün yaratıcılıktır. Bu nedenle ‘baştan çıkarma sanatı’, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesidir. İnsanın güzellik karşısında duyduğu heyecanı ve hayranlığı uyandırmak için kullandığı yaratıcılıktır. 

İstenç ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ölçüsüz bir istek durumu olarak tarif ettiği tutku, insanın düşünce, davranış ve eylemlerine yansıyan, belirli bir sınır ve ölçü içinde kişiliğini geliştiren, olgunlaştıran, yücelten önemli bir ruhsal güçtür. 

İlişkilerde Kaybolan Tutku Geri Getirilebilir mi

Dr. Cem Keçe, ilişkilerde/evliliklerde kaybolan tutku nasıl geri getirebilir sorusunu yanıtladı. 

3. Kaçan Kovalayan Oyunu 

Tutkuyu Geri Getirmenin  Yolu Baştan Çıkarma Sanatı!

Tutku partnere duygusal olarak odaklanmayı kolaylaştırır. Tutkulu ve arzulu erkek ile şehvetli ve gizemli kadın rollerinin dansıyla baş döndüren “kaçan-kovalayan oyununu oynamayı sağlar. Çünkü insanı aşk ve tutkulu sözler kadar gizemli ve merak uyandırıcı hareket ve davranışlar da tahrik eder.

Uzun Süren İlişkilerde/Evliliklerde Kaybolan Tutku Geri Gelir mi?

Unutmayın Tutku Aşkı Alevlendirir! 

Partnerinizi arzuladığınızı gösteren tutkulu hareketleriniz, onda psikolojik olarak şartlanma etkisi yaratacak ve onun da sizi arzulamasına ve size teslim olmasına neden olacaktır. 

İlişkilerde Kaybolan Tutku Geri Getirilebilir mi

İlişkilerde Kaybolan Tutku Geri Getirilebilir mi?

 

4. Bir Erkek, Kadını Baştan Çıkarmak İçin Neler Yapmalı?  

Psikoterapist Cem Keçe, erkeğin partnerini mutlu etmesinin ve baştan çıkartmasının birçok yolu olduğunu belirterek, bunlardan en iyi 6 yol şu şekilde sıraladı:

Eşinizi Baştan Çıkarmanın 6 Yolu 

Psikoterapist Cem Keçe, erkeğin partnerini mutlu etmesinin ve baştan çıkartmasının birçok yolu olduğunu belirterek, bunlardan en iyi 6 yol şu şekilde sıraladı:

4.1. Aşkla dokunmak

4.2. İlgiyle dinlemek 

4.3. Birlikte kaliteli vakit geçirmek 

4. 4. Kadını biricik kılmak 

4.5. Romantizm sunmak 

4.6. Aşkla arzulamak 

Bu 6 yolu izleyen bir erkek, partnerini baştan çıkarabilir. 

5. Bir Kadın, Erkeği Baştan Çıkarmak İçin Neler Yapmalı? 

Kadının erkeği baştan çıkarmasının ve mutlu etmesinin yollarından en etkili 6 yol şöyledir:

Erkeği Baştan Çıkarmanın 6 Yolu: 

5.1. Erkeğin yaptıklarını ve başarılarını fark edip takdir etmek.

5.2. Erkek tarafından mutlu edildiğini ona gülümseyerek göstermek. 

5.3. Varlığına ve sunduklarına ihtiyaç duymak. 

5.4. Erotizm sunmak. 

5.5. Aşkla hizmet davranışlarında bulunmak. 

5.6. Performansını överek erkekliğini onaylamak. 

Aşkı ve Tutkuyu Geri Getirmenin Yolu: BAL YAPMA METAFORU... 

6. Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Bekler?

CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe, aşkın, tutkunun ve yakınlığın sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya olduğunu söyledi. Bu dünyada, kadınların aklını başından alan güçlü erkekler, yepyeni bir başlangıç yapmak isteyen genç ve güzel kadınlar, yakıcı bir aşk ve baş döndürücü bir erotizm içinde görmezden gelinen tehlikeli sırlar, bu olasılıklardan bazıları olduğunu nitelendiren Keçe, bu olasılıklarda kadının ve erkeklerin farklıklarının ve doğalarının da öne çıktığı tespitini yaptı. Keçe sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İlişkinizdeki Tutkuyu, Aşkı Nasıl Yeniden Canlandırabilirsiniz?

Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Bekler? 

“Yani kadınlar arzulanmaya, dokunmaya, okşamaya, tensel ve sözel uyarılara, romantik duygu durumuna ve güvenli ortama çok daha duyarlıdırlar. Erkeklerse göze hitap eden dürtülerle cinsel açıdan çok daha kolay uyarılırlar.

Erkek başka kadınlara bakarak polen toplar, kadın başka erkeklerin bakışlarını üzerinde hissederek polen toplar ve daha sonra birlikte bal yaparlar. Mecazi olarak polen toplayıp bal yapılması gizemli olarak birçok boyutta ortaya çıkar.

Eril enerjisi olan erkekler kontrol etmeyi, genital sekse odaklanmayı, kadını fethetmeyi, performans göstermeyi, sonuç almayı, erotizmi ve arzulamayı severler. Gizemli, ne istediğini bilen, güzel dans eden, güzel kokan, bakımlı ve seksi konuşan kadınları çekici bulurlar.

Dişi enerjisi olan kadınlar ise teslimiyeti, genellenmiş tensel hazları, aşkı, romantizmi, hissetmeyi, sürece odaklanmayı ve arzulanmayı isterler. Liderlik yapan, özgüveni yerinde olan, otoriter, karşısındakini dinleyen ve anlayan, kararlı, pozitif, samimi ve sevecen erkekleri çekici bulurlar...”

Konular :

Evlilik, İlişki, Tutku, Baştan Çıkarma, Kadın Ne İster, Erkek Ne İster