DAVRANIŞ SORUNLARI

Kızınız Sürekli Çantasına Bir Şeyler Dolduruyorsa...

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.12.2011

Kızınız Sürekli Çantalarına Bir Şeyler Dolduruyorsa

"Kızım, çantalara, poşetlere koyabileceği her şeyi doldurmaktan hoşlanıyor. Sürekli bu çantaları boşaltıp içindekileri ait oldukları yerlere yerleştirmek zorunda kalıyorum” diyorsanız, uzman pedagogların bu davranışla ilgilisöylediklerini mutlaka dikkate alın.

“Benim” kelimesi küçük bir çocuğun dağarcığında önemli bir yere sahiptir. Bu, ona ait olan eşyalar için olduğu kadar ait olmayanlar için de kullanılabilir. Ona ait olanları toplaması sanki bir sincabın kış hazırlığını andırır.

Oyuncakları, giysileri, kitapları, bir kısmı yenmiş yiyecekleri, ev halkına ait eşyaları şaşırtıcı bir çeşitlilikle (sadece günlük kullanılanlardan çok kıymetli olanlara kadar) istif edebilir ya da gizleyebilir. Ailenin diğer üyelerine ait anahtarlardan, kredi kartlarından, ayakkabılardan, kravatlardan, eşarplardan ve mücevherlerden hiç bahsetmiyoruz.

Evde elinin ulaşabileceği yerlerde bulunan her şey risk altındadır. Alışveriş fişleri, makbuzlar, broşürler, parktan topladığı dal parçaları ve taşları eğer dikkatli olmazsanız, marketten adlığı şekerleme ve sakızları biriktirebilir.

Çıkın Faresi Sendromu

Bu sendrom normaldir ve yaşıyla ilgilidir. Hiçbir şekilde ilerideki bir kleptomaniye ya da biriktirme alışkanlığına işaret etmez. Sahip olma, sınıflandırma ve stoklama çocuğunuza tatmin olma ve güvenlik hissi verir, bir koleksiyona sahip olmak benliğini bulmasına yardımcı olabilir.

Hoşgörüyü Elden Bırakmayın

Küçük çıkın farenizi izlerken hoşgörülü bir tutum takının. Ona bir çocuk çantası, valizi veya sırt çantası verin. Çantasını hazırlarken, yardım edin ve destek olun; hatta uzun zaman saklayacağı eşyalarını koyabileceği bir çekmece hazırlayın.

Nasıl Önlemler Alabilirsiniz?

Tartışmaları en aza indirmek için o uyuduktan sonra çantalarını ve çekmecelerini kontrol edin ve kaçırdıklarını yerden ele geçirmeye çalışın. Sürekli bir geri toplamayı azaltmak için, erişebileceği ancak dokunmaması gereken eşyaların miktarını azaltacak adımlar atın.

Değerli eşyalarınızı yakınınızda bulundurun, anahtarlarınızı ve el çantalarınızı dolaba, saç fırçanızı çekmeceye koyun vb.

Evdeki değerli eşyalarınız kilit altında tutun ve mağazalarda çocuğunuzun ellerini yakından izleyin. (eğer cebine bir şeyler attığını görürseniz şikâyetçi bir şekilde kasada ceplerini de kontrol edebilirsiniz) ve kendisine ait olmayan bir şeyi almış olduğunu fark ederseniz ona sakince nelerin alınabileceğini ve nelerin alınamayacağını hatırlatın. Sonunda mesajı alacaktır.

Konular :