PSİKOLOJİ VE KİŞİSEL GELİŞİM

Yaşam Enerjinizi Nasıl Yükseltebilirsiniz? Zihinsel, Duygusal ve Ruhsal Titreşiminizi Yükseltmenin Yolları

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 17.03.2023 - Güncelleme : 20.03.2023

Titreşimsel güçlerimizi yükseltmenin zamanı geldi! Kendi pozitifliğinizi, ışığınızı ve sevginizi tezahür ettirmenin bu güçlü yollarını mutlaka okuyun.

Titreşim, bir kişinin, yerin, düşüncenin veya şeyin bir varlık hali, atmosferi veya enerjisel niteliğidir. "Titreşimleri" okumanın çoğu sezgiseldir; örneğin, bir kişinin enerjisini bir odaya girdiğinde anlayabilirsiniz.

Bazı insanlar sizi kendilerine yakınlaştırırken, bazıları ise aranıza mesafe koymanıza neden olur. İç karartıcı ve şiddet içeren bir haber gördüğünüzde, içinize ağır, can sıkıcı bir his dolar. Oysa bir yavru köpeğin bir bebeğe sarılmasına tanık olduğunuzda içinizde bir sıcaklık hissedersiniz.

Çekim Yasası'nın belirttiği gibi, dünyaya verdiğiniz her şeyin size geri döneceğini belki defalarca duymuşsunuzdur. Benzer, benzeri çeker. Evrenin bu yasası, yaşamınızdan sorumlu olduğunuzu; düşüncelerinizi ve duygularınızı nasıl yönlendirdiğinize göre değişiklik gösterebileceğini söyler.

Evrendeki her şey farklı hızlarda titreşen moleküllerden oluşur. Buna ağaçlar, bedenler, kayalar, hayvanlar, düşünceler ve duygular dahildir. İnsan titreşimleri, fiziksel maddeden düşündüğünüz düşünceleri iletme şeklinize kadar her şeyden oluşur. 

Basit bir ifadeyle, bazı moleküller daha hızlı, bazıları daha yavaş titreşir; daha yüksek titreşimler ve daha düşük titreşimler vardır. Daha yüksek bir seviyede titreştiğinizde kendinizi daha hafif, daha mutlu ve daha rahat hissedersiniz; daha düşük titreşimler ile kendinizi karamsar, umutsuz ve yorgun hissedersiniz. 

Neredeyse tüm manevi gelenekler, daha yüksek bilinç alemlerine giden yolu işaret eder. Enerjinizin veya titreşiminizin frekansı ne kadar yüksek olursa; zihinsel,  fiziksel ve ruhsal olarak kendinizi o kadar hafiflemiş ve iyi hissedersiniz. 

Kendi doğal enerji seviyenizi yükseltmek için yapabileceğiniz şeyler var. Peki ama frekansınızı nasıl yükseltebilir ve enerjinizi nasıl koruyabilirsiniz? İşte, yaşam enerjinizi yükseltecek, sizi negatif enerjiden uzaklaştıracak birkaç mutlu yaşam ipuçları.

Yaşam Enerjinizi Nasıl Yükseltebilirsiniz

 Pozitif Titreşimlerinizi Yükseltmenin 15 Günlük Yolu 

Moralinizi  Nasıl Yükseltebilirsiniz?

1. Stresi Kontrol Edin

Stres, bir nehir gibi akan, yoluna çıkan her şeyi parçalayan bir duygu yumağıdır ve hepimizin bununla başa çıkmak için farklı yolları vardır. 

Stres kaynaklı duygular büyük miktarda enerji tüketir. Sevdiğiniz bir arkadaşınızla ve ailenizden biriyle konuşmak, bir yardım grubuna katılmak veya bir psikoterapistle görüşmek stresi dağıtmaya yardımcı olabilir. Meditasyon, yoga ve tai chi gibi gevşeme terapileri de stresi azaltmak için etkili araçlardır.

Bu duygular ve onlarla nasıl başa çıkacağınız, enerjinizin hangi frekansta titreştiğini belirleyecektir. Enerjinizin veya titreşiminizin frekansı ne kadar yüksek olursa, fiziksel, duygusal ve zihinsel bedenlerinizde o kadar hafif hissedersiniz.  

Daha fazla kişisel güç, netlik, huzur, sevgi ve neşe yaşarsınız. Bedeninizde herhangi bir rahatsızlık veya ağrı varsa,  pozitif duygularınızla  tüm bu ağrılarla kolayca başa çıkabilirsiniz. 

2. Yükünüzü Hafifletin

Yorgunluğun ana nedenlerinden biri fazla çalışmaktır. Fazla çalışma mesleki, ailevi ve sosyal yükümlülükleri içerebilir. "Yapılması gereken" etkinlikler listenizi düzenlemeye çalışın. En önemli görevler açısından önceliklerinizi belirleyin. Daha az önemli olanları azaltın. İşyerindeki ve evdeki işleriniz için yardım istemeyi düşünün.

Negatif Düşüncelerle Nasıl Baş Edebilirsiniz?

3. Her Güne Esneme ve Meditasyonla Başlayın

Sabah alışkanlıklarınızın günün geri kalanında nasıl hissettiğinizi ne kadar etkilediğini gösteren düzinelerce çalışma var. Uyandıktan hemen sonra  esneme ve meditasyon yaparak, aslında bedeninizi ve zihninizi Evrendeki pozitif enerjilere açarsınız.

Düzgün bir şekilde gerindiğinizde, oksijen ve enerjinin vücudunuzun kaslarında hareket etmesine izin vererek, her hareket için nefes alarak zaman harcarsınız. Ve nefes fiziksel olarak enerjinizi artırdığı gibi, aynı oksijen de beyni uyandırmaya yardımcı olur. Meditasyon yaparken, nefes egzersizleri yapmak zihne ve ruha dinginlik, berraklık ve yaratıcılık sağlayabilir. 

4. Şükretmek Enerjiyi Yükseltir

Minnettarlık, titreşiminizi yükseltmenin en hızlı yollarından biridir. Hemen şimdi deneyin; okumayı bırakın ve bulunduğunuz odada etrafa bakın. Dikkatinizi bu anda şükran duyduğunuz şeylere çevirin (her zaman şükredecek mutlaka bir şeyler vardır, yeter ki görmesini bilin.)

Mırıldanan kediniz, güzel hava ya da bu dünyada nefes alıyor almanız bile şükretmek için bir sebeptir. Yaşam koçu Tony Robbins'in dediği gibi, "Şükran duyarken aynı zamanda korku ya da öfke hissedemezsiniz." Bu nedenle, düşük enerjili bir duygu yaşadığınızı hissettiğinizde, dikkatinizi minnettarlığa kaydırıp çeviremeyeceğinize bakın. 

Minnettarlığı bir alışkanlık haline getirin ve küçük şeyler için manevi bir farkındalık ve takdir deneyimi yaşamaya başladığınızda hayata bakış açınızı değiştirecektir.

5.  Sevgi Enerjiyi Yükseltir 

Sevmesi kolay birini aklınıza getirin ve o kişiyi kalbinizde tutun. Onu önünüzde otururken hayal edin ve nasıl hissettiğinizi fark edin. Bir genişleme, hafiflik ve mutluluk hissi varlığınızı ele geçirecek ve tam da aradığınız değişim orada.

Aşk, varlığın en yüksek titreşen hallerinden biridir (Hawkins'in bilinç ölçeğinde dördüncü en yüksek seviye) ve sizi en derin hendeklerden bile çekip çıkarma gücüne sahiptir. 

Kalbinizi deyim yerdindey sevgiye akort edin ve enerjiniz yükselmeye başlayın. 

6. Cömert Olun 

Ne zaman herhangi bir şeyde (sevgi, ilgi, para) cimri veya açgözlü olursanız, bu titreşiminizi düşürür ve kendinizi kötü hissedersiniz. Aslında ne zaman mutluluğunu kendiniz dışında bir şeye bağlasanız, hissetmek istediğiniz şeyin tam tersini hissetmeye başlarsınız. Panzehir cömert olmaktır. 

Hayatınızda daha fazlasını istediğiniz ne varsa, onu birine veya başka bir şeye sunun. Kendini fakir mi hissediyorsunuz? Bir hayır kurumuna biraz para verin.

 Yalnız mı hissediyorsunuz? Bir yabancıyı gülümsetmek için çaba gösterin. Yeterli zamanınız yok mu? Zamanını iyi bir amaca ayırın.

"Hayattaki her şey titreşimdir." -Albert Einstein

7. Meditasyon ve Nefes Egzersizi Yapın 

Dr. Hawkins'in araştırması, bir şey ne kadar “doğru” ise, bilinç (veya titreşim) seviyesinin o kadar yüksek olduğu fikrine dayanıyordu. Bu nedenle, kendinizi içinde bulunduğunuz anda var olmaya eğittiğinizde, gerçekle daha uyumlu bir şekilde yankılanırsınız. 

Geçmiş ve gelecek sadece sizin zihninizdedir; tek gerçek şimdi. Meditasyon yapmak ve dikkatli bir şekilde nefes almak aynı zamanda sinir sisteminizi sakinleştirir, ruh halinizi iyileştirir ve daha fazla huzur duygusu sağlar - tüm bunlar, varoluş durumunuza fayda sağlayacak yüksek titreşimli niteliklerdir. 

Bu manevi uygulama, titreşim seviyenizi hızlı bir şekilde yükseltmenize yardımcı olur, böylece bu avantajlardan gecikmeden yararlanabilirsiniz.

Meditasyon , endişe ve stresi yatıştırmaya, zihni sakinleştirmeye ve size düşünceleriniz ve duygularınız hakkında daha iyi bir içgörü kazandırmaya yardımcı olabilir.

Hepsi çok yüksek titreşimli aktiviteler!

Sakin, yatıştırıcı bir alan bulun ve birkaç dakika nefesinize odaklanın. Zihin dağıldığında ve dikkati dağıldığında endişelenmeyin, bu tamamen normaldir. Şefkat kullanarak, onu tekrar nefes alın vermeye başlayın.

  • Derin Derin Nefes Alın 

Çok basit ve bir o kadar da etkili. Derin nefes alma, sinir sisteminizi yatıştırır; bu da artan bir huzur duygusuna yol açar. Karnınıza birkaç derin nefes alarak titreşimlerinizi yükseltin; 4'e kadar sayarak nefes alın, nefesin zirvesinde duraklayın ve 4'e kadar sayarak nefesinizi verin, nefesin sonunda duraklayın. Bu nefes egzersizine 5 dakika ile başlayıp süreyi kendinize göre artırabilirsiniz. Sonuçlarını gördükçe vazgeçemeyeceksiniz.

8. Affedici Olun 

Konuşmacı ve Yazar Abraham-Hicks'in duygusal rehberlik ölçeğine göre, suçlama düşük bir enerjidir. 22 duygu içinde (en yüksek titreşim 1 numaradan en düşük 22 numaraya kadar sıralanmıştır), suçlama 15 numaradır.

Affetmeye çalışabilirseniz, üzerinize bir bowling topu gibi ağırlık yapabilen bu düşük enerjiden kendinizi kurtarırsınız ve enerjinizi anında yükseltebilirsiniz.

Destansı bir Hint şiiri olan Mahabharata'dan:

"Kişi herhangi bir yaralanma altında affetmelidir. Neslin devamının insanın bağışlayıcı olmasından kaynaklandığı söylenmiştir. Affetmek kutsallıktır; Bağışlama ile evren bir arada tutulur. Affetmek güçlülerin gücüdür. Affetmek fedakarlıktır; affetmek zihnin sessizliğidir. Bağışlayıcılık ve nezaket, kendine hakim olanların nitelikleridir. Sonsuz erdemi temsil eder."

9. Enerji Dolu Yiyecekler Yiyin

Tükettiğiniz her şey prana veya yaşam gücü enerjisidir. Çok fazla “ölü” enerji yerseniz (et, kızarmış veya işlenmiş gıda şeklinde), titreşiminizi düşürürsünüz. Yerel ve organik meyve ve sebzeler gibi besin açısından yoğun, prana açısından zengin yiyecekler yiyerek, vücudunuz bunları tam anlamıyla emerek sizi daha hafif, canlı ve enerjik yapar. 

Unutmayın yüksek titreşimli yiyecekler kişinin titreşimini yükseltir.

10. Alkolü ve Toksinleri Azaltın 

Geçici olarak iyi hissettirebilse de, alkol bir depresandır ve kişinin titreşimini düşürür. Net olmak, ruhsal olarak bağlı olmak ve hayata sağlıklı bir bakış açısına sahip olmak istiyorsanız, vücudunuzdaki toksinleri ortadan kaldırmak, başlamak için iyi bir yer olabilir. 

Uyuşmak yerine, daha sağlıklı ve bütüncül bir yaşam tarzını benimseyin ve kendinizi enerjik hissedip hissetmediğinize bakın.

11. Olumlu Düşünün

Ne düşünürseniz o olursunuz ve düşündüğünüz her düşünce sizin geleceğinizi yaratır. Düşündüğünüz düşünceler karamsar, endişeli veya herhangi bir şekilde olumsuzsa, muhtemelen aradığınızı bulacaksınız. 

Minnettarlığın hayatınıza daha çok şey çekmesi gibi, sabırsızlık, kıskançlık ve değersizlik de öyle,,,

Bu negatif enerji, kendinizi ağır ve yüklenmiş hissetmenize neden olabilir. Dikkatinizi hangi düşüncelere verdiğiniz konusunda titiz olun, çünkü bir düşüncenin bir başkasını kendine çekmesi ve çekim yasasını harekete geçirmesi sadece 17 saniye sürebilir. Negatif enerjiyi uzaklaştırın ve pozitif düşünceleri seçin, çünkü onlar pozitif değişimin anahtarıdır.

  • Hayatınızda Olumlu Düşüncelere Yer Açın

Düşüncelerimiz nasıl hissettiğimizi etkiler ve çoğu zaman bir durum ya da olay kafamızda sandığımız kadar stresli değildir. Düşünceleriniz aşırı karamsar veya endişeli ise, bu duyguları devam ettiren durumlara çekildiğinizi fark edebilirsiniz. Düşüncelerimizin gerçekliğimizi yarattığı fikrinde bazı gerçekler var. Zor duygulardan kaçmayın, ancak olumsuz düşük titreşimli düşüncelere de aşırı düşkünlük göstermeyin.

12. Vücudunuza İyi Bakın 

Zihin ve beden arasındaki derin bağlantıyı tanımak önemlidir. Bedeninize iyi bakarsanız, sonuç olarak ruhsal sağlığınızı da otomatik olarak yükseltirsiniz.

Vücudunuza özen göstermenin merkezindeki üç temel şey iyi uyumak, iyi beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktır.

13. Enerji Veren Hobileri Tercih Edin 

Prana, yediğiniz yiyeceklerle sınırlı değildir, tükettiğiniz her şeyi içerir. Eğlencenizin yüksek titreşimli olduğundan ve sizi tükenmiş değil, canlanmış hissettirdiğinden emin olun. 

Sosyal medya sizi enerjik veya güvensiz hissettiriyor mu? Bu şiddetli aksiyon filmi gerçekten ruh halinizi yükseltiyor mu yoksa endişenize katkıda bulunuyor mu? 

Dinlediğiniz müzik şiddetli veya düşük titreşimli sözler içeriyor mu? 

Günlük işe gidiş gelişte dinlediğiniz  müzikleri mantralara değiştirmek, gününüzün akışına nasıl katkıda bulunabilir? 

Yediğiniz yemeğin kalitesi konusunda seçici olduğunuz kadar, medya alımınız konusunda da seçici olun ve gününüzde keşfedilen yeni enerjiyi bulacaksınız.

14. Kendinizi Güzelliklerle Çevreleyin

Evinizin ve çalışma ortamlarınızın güzelliği, tutkuyu ve yaşama coşkusunu yansıttığından emin olun. Doğru aydınlatma, üretkenliğiniz ve ruh haliniz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Size ilham veren, sakinleştiren ve canlandıran renkleri yaşam alanlarınızda kullanın.

Dağınıklığı azaltın ve netlik için daha fazla alan yaratın. Çevrenizin, içinizde nasıl hissettiğiniz ve hayatınızı nasıl yaşadığınız üzerinde büyük bir etkisi vardır.

 

  • Yürüyüşe Çıkın

Titreşiminizi yükseltmek için açık havada biraz egzersiz yapın. Kalbiniz atarken güneşi yüzünüze vurun. Çevrenizdeki elektrik ve teknolojinin sürekli vızıltısına bir ara verin ve tabiat ana ile yeniden bağlantı kurun. 

Dikkatli bir şekilde dışarıda geçirilen birkaç dakika bile ruh halinizi tamamen değiştirebilir, bu nedenle zihinsel bir tıkanıklık yaşarken veya bir sevgili kavgası yaşarken bir parkta yürüyüşe çıkmak çok faydalı olabilir.

  • Doğada Yürüyün

Güneş ışığının ve temiz havanın keyfini çıkarırken vücudunuzu hareket ettirin. Telefonunuzu kapatın veya daha da iyisi evde bırakın ve Tabiat Ana ile yeniden bağlantı kurarak ruh halinizi değiştirin  Mümkünse çıplak ayakla toprakta yürüyün.

 

15. Enerjinizi Düşüren İnsanlardan Uzaklaşın 

  • İlişkilerinizin Titreşimli Olduğundan Emin Olun

Son olarak, etrafınızı sizi aşağı çeken, enerjinizi düşüren kişiler yerine yaşam enerjinizi yükselten insanlarla çevreleyin. Sadece size kendinizi daha iyi hissettiren, size inanan ve sizin gibi yüksek frekansta kalmakla ilgilenen insanlarla zaman geçirin.

  • Yüksek titreşimli ilişkiler geliştirin

Gezegenin ve tüm sakinlerinin geleceği ile ilgili olarak çaresizlik hissine kapılmanız normal. Ancak çabalarınızı enerjik frekansınızı yükseltmeye yönlendirmek, dünyaya verebileceğiniz en iyi armağanlardan biridir. 

Kendinizi yukarı kaldırdığınızda, başkalarını da beraberinde getirirsiniz. Dünyanın ortak bilincini yükseltmeye katkıda bulunmanın tek yolu budur.

Konular :

yaşam enerjisi, moral bozukluğu, enerjiyi yükseltmenin yolları, yaşam enerjisini yükseltmenin yolları, pozitif titreşimi yükseltmenin yolları, negatif enerjilerden kurtulmanın yolları