ASTROLOJİ VE TAROT

2013 Yılında Sizi Neler Bekliyor?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.01.2013

2013 Yılında Sizi Neler Bekliyor?

2013 Yılında Sizi Neler Bekliyor

Ünlü Astrolog Hakan Kırkoğlu'ndan 2013 yılının burç yorumları...

Koç Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

2013'e Genel Bakış

Son iki yılın sabır gerektiren ve pek çok konuda gecikmelere neden olan Satürn transitinden sonra, bu yıl, hedefleriniz yönünde önemli değişiklikler yapmaya başladınız. Satürn’ün karşıt açıdan çıkmış olması bile önemli bir rahatlama getirdi. 2013’te, her zamanki gibi sizi destekleyen transitlerin yanında, test eden ve daha mücadele getiren durumlar da var. Öncelikle, Uranüs’ün 2010 yılından bu yana burcunuza yerleşmesi ile başlayan hızlı ve hareketli dönemden söz edelim.

Özgürleşmeyi, kendi başına hareket edebilmeyi ve sürprizleri anlatan Uranüs burcunuzda kalmaya devam ederken, kişiliğinizi, yaratıcılığınızı daha güçlü ve bağımsız bir biçimde ortaya koymaya çalışıyorsunuz.

Nitekim 2010’dan bu yana tek başına karar verme ve engelleri aşma yönünde önemli adımlar attınız. Uranüs, bağları koparan ve kişiyi sürprizlerle, yeniliklerle sarsan bir gezegendir. Uranüs sayesinde daha özgün, daha yenilikçi ve her zamankinden daha cesur olabilirsiniz. Böyle bir süreçte, hedefleriniz hangi yönde ise, gerek kişisel planda, ilişkilerde, gerek mesleki konularda daha bağımsız ve tek başına hareket etmenin yollarını arıyor olmalısınız.

Kuşkusuz son iki yıldır Satürn karşıtlığı yüzünden bu saydığımız isteklerin pek kolay gerçekleştiğini söylemek zor. Ancak her durumda Uranüs sizi daha keskin, bağımsız ve orijinal kılmakta. Daha önce sadece hayalini kurduğunuz şeyleri gerçekleştirmek yönünde çok daha iddialı ve sabırsız davranabilirsiniz. Kişiliğinizin dikkat çeken yönlerini ortaya koyarken, herkesi şaşırtabilir ve kendiniz bile bu hızlı yenilenmeye ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz.

Uranüs sayesinde kendinize odaklanarak ilerlemeniz mümkün ancak otorite figürleri ile ya da iş hayatınızda sizin üstünüzdekilerle geçinmeniz pek kolay olmayabilir. Siz daha çok kendi orijinal fikirlerinizi, kişiliğinizi ortaya koymakla meşgulsünüz. Böyle bir süreçte risk aldığınız konulara dikkatle yaklaşmalısınız. Girişimleriniz önünüze yepyeni kapılar açabilir. Özellikle 24 Mart- 2 Nisan doğumlu Koç’lar sözünü ettiğimiz Uranüs enerjisinden en fazla etkilenenler olacak.

Hayatınıza bakarsanız, 2008 yılının da çok önemli bir milat oluşturduğunu görebilirsiniz. 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton özellikle iş hayatınıza, sorumluluklarınız ve hedeflerinize güçlü bir yenilenme getirmekte. Pluton etkisi altında mücadele eder ve kendimizi yenilemek zorunda kalırız. Baskı altında gerçekleşen bu değişim son derece yorucu ve zorlayıcı olmakla birlikte, kişiliğinize güç kazandırmakta. 2008’den beri olaylara çok daha farklı bir gözle bakmaya başladınız.

Önce zorlandınız ancak bir yandan da hedeflerinize ısrarla bağlanarak büyük engelleri aşmaya çalışıyorsunuz. Pluton bu yıl da etkisini devam ettirirken bazı Koç’lar kendilerini büyük baskılar ve disiplin altında hissedebilir. Devlete ait konular, büyük güçler ve baskılar üzerinizde ilerlemekte. Kurallarla, disiplinle ilişkili alanlarda daha profesyönel davranmak ve mesleki kimliğinizi geliştirebilmek için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Ancak Pluton etkisi altında güçlü kişilerle, otorite figürleri ile muhalefet de oluşabilir ve bir bakıma ezildiğinizi de görebilirsiniz.

Kendi içinizdeki gücü, yaratıcılığınızı ortaya koyabilmeniz için disipline ve planlı hareket etmeye ihtiyacınız var. Ani çıkışlar yapmak ya da sabırsızlığınıza kurban düşmek yerine, siz de güçlü ve disiplinli olmanın yollarını arayarak mesleki hırslarınızı tatmin edebilir, büyük baskılar altında büyük başarılar elde edebilirsiniz. Özellikle böyle bir transit politik ya da toplumsal konular yönünde de fazlasıyla meşgul ediyor olabilir.

2013 yılında, 29 Mart – 2 Nisan arasında doğan Koç’lar Pluton’un bu dönüştürücü etkisini en şiddetli biçimde yaşıyor olacaklar. Bu dönemde doğanlar aynı zamanda Uranüs’ün de aniden kopartan, bağımsızlık getiren temalarını yaşadıkları için böyle bir süreçte çok fazla gerginlik altında kalmaları muhtemel ve bu yüzden gerginliklerinizin sağlığınızı kötü etkilemesine izin vermemek için bir yandan da gevşemeyi öğrenmelisiniz.

Fırsatları ve öğrenmeyi, artan şansı anlatan Jüpiter bu yıl 26 Haziran’a kadar İkizler’de, sonrasında ise Yengeç’te kalıyor. Jüpiter her iki dönemde de değişik alanlarda fırsatlar ve tazelenme getirmekte ama güçlü etkisi 26 Haziran sonrasında daha etkin şekilde hissedebileceksiniz. 26 Haziran’a kadar olan dönemde özellikle eğitim hayatında olanlara daha fazla merak, öğrenme isteği ve kişisel gelişimlerini destekleyen imkanlar sunmaya devam etmekte.

Bu nedenle yılın ilk yarısında zekanızı kullanabileceğiniz türlü olanaklar, sözleşmeler, ticari anlaşmalar ve zihinsel açıdan daha başarılı olabileceğiniz alanlar var. 26 Haziran sonrasında ise bu kez ailenize, ev kurmaya ait temalar ön plana geçecek. Yılın ikinci yarısında evlilikler, eve ait yatırımlar, evden gelen destekler özellikle belirgin hale gelebilir.

Ev hayatında sevindirici haberler, çocuk doğumu ya da evde daha rahat koşullar ve duygusal açıdan size rahatlatan imkanlar söz konusu olabilir. Pek çok Koç bu dönemde yeteneklerini ortaya koymakta ve çabalarını somut hale dönüştürme konusunda özellikle daha başarılı olacak.

Bunun yanı sıra, Mars 2 Mart- 20 Nisan arasında burcunuzda ilerlerken, yeni başlangıçlar ve hızlı ilerlemeler gerçekleştirebilir. Bu dönemde Mars’ın getirdiği fazladan enerjiyi iyi kullanmalı ve daha soğukkanlı davranmaya dikkat etmelisiniz. Benzer şekilde, 13 Temmuz – 28 Ağustos arasında da çok enerjiksiniz ancak bu dönemde duygusal nedenler ve bazı sürtüşmeler ailevi konulara stres getirebilir. 7 Aralık sonrasında ise çok kritik bir süreç başlayacak, zira Mars karşıt burcunuza girecek ancak 2014 yılında geri gitmeye başlayacağı için, 7 Aralık civarında başlayan, gelişen olaylara özellikle dikkat etmelisiniz zira bugünlerde başlayan konular ve uğraşılar, 2014 yılının ilk yarısında sizi özellikle ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar yönünde fazlasıyla meşgul ederek, gerginlikler yaratabilir.

2010 Temmuz’undan beri sizi bekleten, engelleyen Satürn artık Akrep burcuna ilerledi. Son iki yılda ilişkiler, ortaklıklar, arkadaşlıklar üzerinden çok şey öğrendiniz, diplomasi yapma gereği hissettiniz. Kariyere ve sorumluluklara yönelik konular açısından önemli olan Satürn, 2015 yılına kadar Akrep burcunda olacak. Bu yeni dönemde Satürn sizin ortaklaşa kazançlarınızı, finans durumunuzu, eşinizin ya da ortağınızın maddi koşullarını daha sık gündeme getirebilir. Ortaklaşa nedenler yüzünden bazı krizler ve mücadeleler içerisinde olabilirsiniz. Sizi başkalarına bağlı kılan durumlar içinde kendi payınızı ve birikimlerinizi daha iyi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Bu uzun zaman dilimi içerisinde Satürn size finansal açıdan, borç ve alacaklar ya da miras gibi içerisinde paylaşım olan konularda daha dikkatli, sorumlu ve mücadeleci olmayı öğretmekte. Bu dönemde finansal açıdan bir paranın yönetilmesi, borçların ödenmesi için fazlasıyla daha sorumlu olabileceğiniz durumlar gündeme gelebilir.

İş, Para ve KariyerHayatınızda Sizi Neler Bekliyor?


Koç ve yükselen burcu Koç olanlar son iki yıldır değişim rüzgârları getiren Uranüs etkisi altına girdiler. 2013 yılı boyunca Koç burcundaki transitine devam edecek olan bu gezegen beklenmedik gelişmeler, yenilenme ve farklı davranma arzularını getirecektir. Özellikle 29 Mart – 2 Nisan arasında doğmuş olan Koçlar bu yıl Uranüs’ün etkisini çok daha fazla hissedecekler. Tek başınıza hareket etmek, bireysel davranışlarda bulunma isteğiniz çoğalabilir. Burcunuzda transitine devam eden Uranüs etkisiyle ortaklıklarınızda ve çevrenizle ilişkilerinizde özgürlüğünüzü ön plana alabilirsiniz. Kopuşlar, ayrılıklar, yer değişiklikleri ve yeni başlangıçlar bu yılın ana gündeminde olabilir. Cesur yaklaşımları içine girerken dengeleri korumalısınız. Güdüsel tepkilerinizi, ani çıkışlarınızı ve öfkenizi iyi kontrol etmelisiniz.

2013 yılında dikkat etmeniz gereken konuların başında ortak finansal alan geliyor. Başkalarıyla birlikte hareket etmek durumunda olduğunuz maddi konularda daralma ve sıkışma yaşayabilirsiniz. Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna geçmiş olan Satürn yaklaşık 2 yıllık transiti süresince sizi finansal konularda çeşitli testlerden geçirecektir. Banka işlerinde, kredi kullanımlarında, sigorta ödemelerinizde çok bilinçli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.

Alacak-verecek dengelerini kontrol etmeyi ihmal etmemeli, bütçe planlamanızı mantıklı bir şekilde yapmalısınız. Eşinize veya ortağınıza ait olan paraya erişiminizde veya bu kaynakları kullanımınızda engellerle karşılaşabilirsiniz. Miras veya başkalarından gelecek maddi beklentilerinizde de yasal prosedürler, devletle ilgili evrak işleri çeşitli gecikmelere neden olabilir.

Dönüştürücü etkiler getiren ve güçlenme arzusunu artıran Plüton gezegeni de kariyer ve toplumsal statünüzü temsil eden yaşam alanında 2008 yılından beri başlamış olduğu transitine 2013 yılında da devam ediyor. Bu zorlayıcı transitin etkisi 29-30-31 Mart ve 1 Nisan doğumlu Koç’lar 2013 yılında herkesten daha yoğun hissedecekler. Kendinizden daha üst pozisyondaki kişilerle paylaşımlarınızda sıkıntılar, güç mücadeleleri olabilir. Soğukkanlı, mantıklı ve stratejik olmak zorundasınız. Devletle veya yönetsel konularla ilgili baskılar altında sorumluluklarınızı ciddiyetler yerine getirmeli, sabırlı olmalısınız.

2013 yılının ilk yarısında iletişimsel ve eğitsel alanda işleriniz çok rahat ilerleyebilir. Şans gezegeni Jüpiter’in Haziran sonuna kadar İkizler burcunda yapacağı transit size kısa seyahatler, yakın çevre bağlantılı paylaşımlar ve insan ilişkileri konularından gelecek fırsatlara işaret ediyor.

Bu transit altında paylaşım ağınızı genişletebilir, eğitsel alanda büyüme planlarınız varsa uygulamaya geçirebilirsiniz. 2013 yılının Temmuz ayından sonraki ikinci yarısında yuva, aile ve yerleşim yerinize ait konularda şanslı olacağınız bir döneme gireceksiniz. Bu zaman dilim içerisinde toprağa, gayrimenkule ait yatırımlar, ev ve ailenizi ilgilendiren pozitif gelişmeler söz konusu olabilir. Yeni bir ev veya taşınmaz mülke sahip olma fırsatları karşınıza çıkabilir. Evden, ailenizden, yakınlarınızdan daha fazla destek bulabileceksiniz. Evde genişleme ve ailenizde büyüme de yaşanabilir. Yerleşim yerinize ait pozitif gelişmeler, tamirler, yatırımlar ve size daha fazla konfor ve keyif verecek imkânları söz konusu olabilir.

Enerji ve mücadele gezegeni Mars 2013 yılının mart ayına kadar sizi kontrolünüz dışında gelişen olaylar ile ilgilenmek durumunda bırakabilir.

12 Mart – 20 Nisan arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Mars sayesinde enerjinizi daha atak ve mücadeleci biçimde ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde, pek çok alanda fiziksel açıdan da çok aktif olabilirsiniz.

20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki dönemde harcamalarınızı kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Tüm enerjinizin odak noktası maddi konulara ve para kazanma yöntemlerinizi artırmaya yönelebilir. 15 Nisan ile 9 Mayıs arasında Venüs desteği ile gelirinizde artış olabilir. Ancak keyiflere yönelik harcamalara dikkat etmelisiniz.

13 Temmuz – 28 Ağustos arasında ailevi sorumluluklar veya yerleşim yerinizle ilgili konular nedeniyle kariyer alanına gereken zamanı ayırmakta zorlanabilirsiniz.

11 Eylül – 7 Ekim arasında ortak finansal alandan gelecek kazançlarınız olabilir. Banka, sigorta, miras, kredi, alacak veya ödeme konularında olumlu gelişmeler yaşanabilir.

15 Ekim – 7 Aralık arasında tüm enerjininiz iş ortamınıza ve çalışma hayatınıza odaklayabilirsiniz. Hizmet verdiğiniz ve aldığınız konularda, yanınızda çalışan kişilerle paylaşımlarınızda organizasyonel sebeplerden kaynaklanan aksaklıklar olabilir. Bu süre içinde özellikle 5 Kasım’a kadar olan zaman dilimi seyahatlere, akademik çalışmalara, medya ile ilgili konulara, yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlere odaklanmak için uygun olacaktır.

2013 yılı içinde yaşanacak olan Merkür retro dönemlerinde yeni kontratlar imzalamamaya, yeni iş başvuruları yapmamaya ve emlak satın almamaya özellikle dikkat etmelisiniz.

2013 yılının sonunda 21 Aralık’ta başlayıp yaklaşık 1,5 ay devam edecek olan Venüs retro hareketi sizi kariyer alanında, kazanç beklediğiniz işlerde ve üstünüz pozisyonunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde bazı sorunlarla karşılaştırabilir.

Aşk, Evlilik ve İlişkilerde Sizi Neler Bekliyor?


Burcunuzdaki transitine devam etmekte olan Uranüs sizi özellikle ikili ilişkiler alanında değişik davranışlar içine girme yönünde etkiliyor. Yeni başladığınız ilişkileri uzun vadeli devam ettirmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Beklenmedik beraberlikler, birden başlayan veya sonlanan ilişkiler yaşayabilirsiniz. Evliliğinizde ani iniş çıkışlar yaşayabilir, var olan düzeninizde değişiklikler deneyimleyebilirsiniz.

2013 yılında özellikle 28 Mart ile 2 Nisan arasında doğmuş olan Koç’lar bu Uranüs transitinden daha fazla etkileniyorlar. Zaten geçen iki yıl boyunca deneyimlediğiniz Satürn transiti sayesinde ikili paylaşımlarınızda ve ortaklıklarınızda daha dengeli, ılımlı ve diplomatik davranma gereğini hatırlatan deneyimler de yaşamış olmalısınız.

2013 yılında Haziran ayına kadar İkizler burcunda ilerleyecek olan Jüpiter size yakın çevrenizle, arkadaşlarınızla ilişkilerinizde yepyeni fırsatlar ve olanaklar getirecektir. Kardeşler, akrabalar, komşular ve arkadaşlarınızla olan iletişimleriniz pozitif etkiler altında olacaktır. Yılın ilk yarısında dostlarınızla kısa seyahatlere çıkabilir, yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz.

Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

2 – 26 Şubat arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.

22 Mart – 15 Nisan arasında Venüs sizin burcunuzda ilerlerken, etrafınızla mutluluk verici paylaşımlar içinde olmanızı sağlayacaktır. İkili ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız.

Aynı dönemde 12 Mart – 20 Nisan arasında Mars’ın da Koç burcunda ilerlemesi sizi daha girişken ve enerji dolu kılacaktır.

9 Mayıs – 3 Haziran arasında kısa seyahatler, yakın arkadaşlar ve akrabalarla güzel paylaşımlar size keyif verebilir.

27 Haziran – 22 Temmuz arasındaki dönemde Venüs’ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir. Sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

16 Ağustos – 11 Eylül arasında evlilik ve ikili ilişkileriniz Venüs’ün güzel etkisi altına girecektir. Bu dönemde partnerinizle daha uyumlu hareket edebilirsiniz.

28 Ağustos – 15 Ekim arasında Mars transiti etkisiyle aşk hayatınızla ilgili konularda daha hırslı ve enerjik davranışlar sergileyebilirsiniz.

Sağlık

2013 yılında Koç burcunu zorlayan en önemli iki etki Uranüs ve Plüton gezegenlerinden geliyor. Özellikle 29-30-31 Mart ve 1-2 Nisan doğumlu Koç’lar bu yıl sağlıklarına çok dikkat etmek durumundalar. Eğer önemli sağlık konularınız varsa, ihmalkâr davranmamanız gerekiyor. Belirli dönemlerde enerjinizin aniden yükselmesi veya düşmesi, tansiyon sorunları ve baş ağrılarına dikkat etmelisiniz. Plüton transitinin getirdiği baskıyla iş hayatınızda artan stres yüzünden kendinizi aşırı zorlama aşamasına gelebilirsiniz. Bu nedenlerle bedeninizi dinlendirmeyi ve güçlendirmeyi unutmamalısınız.

Sağlığınız 2013 yılında 2 Şubat – 12 Mart arasında ve 15 Ekim – 7 Aralık tarihleri arasında daha fazla zorlanabilir. Özellikle Ekim – Kasım aylarında iş hayatınızdaki yüksek tempo sizi yorup, zayıf düşürebilir. Detaylar ve mükemmeliyetçilik gerektiren konularla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kendinizi rahatlatacak ve gevşetecek faaliyetlere yönelebilirsiniz.

22 Mart – 15 Nisan arasında ve 22 Temmuz – 16 Ağustos arasındaki dönemde kendinize zaman ayırabilir, bedeninize özen gösterebilirsiniz. Venüs’ün olumlu etkileri sizin için koruyucu olacaktır.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013’te Merkür 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin yeniden yapılması gerekebilir. Aceleci olmamalısınız.

23 Şubat ile 17 Mart arasında Balık burcunda yaşanacak olan geri hareket kontrolünüz dışında gelişen olaylar nedeniyle birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir. Bu dönemde elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmanız gerekebilir.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki Merkür geri hareketinde ev, yuva, aile ve aile büyüklerine ait konularla ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sözlerde veya duyguları ifadelerde yanlış anlaşılmaya sebep veren durumlar olabilir.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında Akrep burcundaki yılın son Merkür retrosunda ortak paylaşım içinde olduğunuz finansal alanda beklenmedik gecikmeler, aksaklıklar sizi rahatsız edebilir. Banka, sigorta, kredi, miras ve borçlarla ilgili tüm belge ve evraklarınızı dikkatlice takip etmelisiniz. Beklenmedik blokajlar ve engeller sorun çıkarabilir.

Boğa Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

2013’e Genel Bakış


Önümüzdeki 2,5 yıl sizin gibi güvene ve istikrara önem veren Boğa burcu açısından kritik bir önem taşımakta. Bu süre boyunca, 2015’e kadar Satürn karşıt burcunuz Akrep’te ilerlerken, özellikle iş ve para konularında daha sabırlı olmaya gayret etmelisiniz.

Satürn’ün karşıt açısı her zaman için bekletici ve geciktiricidir. Bu önemli transit altında sizi bağlayan ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik gibi konularda, daha önceden varsaydığınız imkanları ve rahatlıkları eskisi gibi bulmanız pek mümkün olmayabilir. Dünyanın içinden geçtiği sürece bakıldığında da, kaynakların kısıtlandığını, ekonomik koşulların parlak olmadığı görülmekte.

Özellikle iş hayatında bu dönemde önemli bir dönüşümü gerçekleştirmeniz ve kendi kaynaklarınızı sağlama almanız gerekebilir. Kişisel yeterliliğinizi artırmalısınız zira Satürn’ün bu geçişi dışsal nedenler ve ortaklaşa konular ya da karşıtlıklar yüzünden bütçenizi, birikimlerinizi, yatırımlarınızı, genel olarak para durumunuzu daha dikkatli kullanmanızın gerekli olacağını anlatıyor. Nitekim bu temaları 2012’nin ikinci yarısından itibaren hissetmeye başlamış olmalısınız.

Bu süreçte, daha önceden ortaklık yaptığınız kişiler artık size fırsattan çok bir yük gibi gelmeye başlayabilir. Ortaklaşa konularda yükler artabilir. Sizin olmasını istediğiniz, bir an önce gerçekleşmesini arzuladığınız durumlarda Satürn engeller, kısıtlamalar hatta blokajlar çıkarabilir. Tüm bu nedenlerden ötürü, bu süreçte aşırı beklentilerinizi en aza indirmeli ve bütçenizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Satürn’ün kısıtlayan ve engelleyen doğası ikili ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik konularında da gerçekçi olmayı gerektirmekte. Neyse ki bu dönemde Jüpiter size bazı destekler de sunmakta. Fırsatları, gelişmeyi ve zenginleşmeyi anlatan Jüpiter 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalarak, kendi gelir kaynaklarınızı, ticari yeteneklerinizi daha iyi kullanarak, nakit durumunuzu korumakta.

Jüpiter’in bu yardımı özellikle geçen senelerde başlatmış olduğunuz bir takım girişimleri de kullanarak, elinizdekileri daha iyi kullanabileceğinizi anlatmakta. İşe ait konularda yabancılardan doğan destekler ya da imkanlar olabileceği gibi, kendi yeteneklerinizi de kullanarak, kazanç yollarınızı çeşitlendirebileceksiniz.

26 Haziran sonrasında bu kez Jüpiter size daha çok yakın çevrenizden, muhtemelen ailenizden, sevdiklerinizden gelen gelişmelerle rahatlatmaya devam edecek. Jüpiter’in Yengeç burcundan geçişi olumlu çevresel değişiklikler, kardeşlerden ya da aileden gelen olumlu haberler, destekler ve sizi zihnen yumuşatan, eğitim açısından da daha meraklı ve verimli kılan bir döneme işaret etmekte.

Yılın ikinci yarısında eğitsel imkanlar, daha fazla seyahat, konuşma ve yazışmalar günlük hayatınızı ve düşüncelerinizi pozitif kılmakta. Bu dönemde yapacağınız anlaşmalar, yabancılarla işbirliği, sözleşmeler sayesinde Satürn’ün engellerini daha iyi dengeleyebileceksiniz.

Pluton da burcunuzla uyumlu kalmakta. Pluton her zaman köklü yenilenmeyi, derinden gelen dönüşümü ve kendimizi yenileme çabamızı anlatır. Bu durumda, özellikle 29 Nisan- 3 Mayıs doğumlu olan Boğa’lar kendilerini bloke eden durumlarla yüzleşmekle birlikte, güçlerini yeni alanlara yöneltebilirler. İçerisinde yeniden yapılan getiren durumlar, özellikle iş hayatında finansal açıdan ortaklıklar alanında gündeme gelebilecek değişiklikler sayesinde finansal gücünüzü ve kendinize olan güveni tazeleyebileceksiniz. Pluton sayesinde güçlü ve etkin kişilerden destek almak, onlarla işbirliği içerisinde olmak da parasal durumunuzu yakından etkileyecektir. Pluton aynı zamanda içerisinde yabancıların olduğu konularda sizi daha gayretli ve kararlı kılmakta. İçinde bulunduğunuz şartları yenilemeye özen göstermektesiniz.

Geçtiğimiz yıl Balık burcuna ilerleyen Neptün burcunuzla olan uyumunu sürdürmekte. Neptün daha çok yaratıcı konulara, özellikle içerisinde sanatın ve hayal gücünün olduğu konulara akıcılık ve daha güçlü bir ilham getirmekte.

Özellikle 21-26 Nisan doğumlu Boğa’lar Neptün’ün gevşeten, daha ruhsal kılan yönlerini çok daha fazla hissedebilirler. Bugünlerde doğanlar hayata karşı daha anlayışlı ve toleranslı bakarak, zor koşulların karşısında olsalar bile güçlü bir uyum ve kendi kendilerini rahatlatan imkanlar içerisinde gözüküyorlar.

Kuşkusuz Neptün gerçekleri olduğu gibi değil de, daha çok ilham aldığımız, ya da hayalini kurduğumuz şeyler üzerinden gösteren bir gezegen olduğu için, bu dönemde doğanların içlerinde bulundukları süreci daha dikkatli değerlendirmeleri ve sadece boş hayallere dayanmamaları da gerekmekte.

İş, Para ve KariyerHayatınızda SiziNeler Bekliyor?

Son birkaç yıldır hayatınızda önemli değişiklikler meydana gelmeye başladı. Değişikliğe kolay kolay yanaşmayan Boğa ve yükselen burcu Boğa olan kişilerin hayatında beklenmedik olaylar, yeni oluşumlar yaşanıyorı. Uranüs’ün Koç burcunda devam eden transiti sizi kontrolünüz dışında gelişen koşullarla uğraşmak durumunda bırakmaya devam ediyor. Günlük yaşam rutinlerinizde, mesleğinizle veya parasal alanla ilgili konularda ani olaylarla karşılaşmış, hatta hiç hesapta olmayan alanlarda yeni riskler almış olabilirsiniz. Artık hayatın değişken koşullarına uyum göstermeyi öğrenmek ve esneklik kazanmak durumundasınız.

Geçtiğimiz iki yıl boyunda yeteneklerinizi çalışma hayatınızda gerektiği şekillerde kullanmanız için sizi sıkıştıran Satürn’ün Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna geçmesiyle iş hayatınızda biraz rahatlama hissetmiş olmalısınız. Ancak Satürn’ün karşıt burcunuzda yapacağı bu 2,5 yıllık transit size kişisel anlamda değiştirmek istemediğiniz yönlerinizi artık bir dönüşümden geçirmeniz gerektiğini hatırlatacaktır. Özellikle 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar ve yükselen Boğalar bu transitin etkilerini 2013 yılında yoğun olarak hissedecekler.

2013 yılında ortaklıklarda ve başkalarına bağlı olduğunuz konularda daha fazla sorumluluk üstlenmeniz gerekiyor. Eşinizle, ortağınızla, karşınıza yeni çıkan veya hâlihazırda karşınızda bulunan kişilerle her türlü ilişkilerinizde kısıtlayıcı durumlar gündeme gelebilir. Paylaşımlarınızda sınırlarınızı düzgün bir şekilde belirlemek, sabırlı ve ciddi hareket etmek durumundasınız. Ortaklıklar bir test sürecinden geçebilir. Sağlam olan ortaklıklar daha da güçlenebilir, ancak zayıf olanlar sonlanma aşamasına gelebilir.

Jüpiter’in İkizler burcundaki transiti yılın ilk yarısında size maddi konularda kazançlarınızı çoğaltma imkânı getirmeye devam edecektir. 12 yılda bir kez gelen bu transiti yeteneklerinizi değerlendirmek ve kazançlarınızı çoğaltmak için akıllıca değerlendirmelisiniz.

Yılın ikinci yarısında Jüpiter sizi her türlü iletişim, eğitim ve bilgi alışverişlerinizde destekleyecektir. Kısa seyahatlerden, akraba veya kardeşlerden gelen şanslarınız olabilir. Eğitsel alanda yeni girişimler yapabilirsiniz.

Plüton’un sizin gibi toprak elementinden olan Oğlak burcunda devam eden transiti ise 29 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar için destekleyici olacaktır. Yurtdışıyla veya yabancılarla ilgili gelişmeler, seyahatler, hukuk ve akademik alandaki çalışmalar sizin ufuklarınızı daha da genişletmenizi sağlayacaktır.

Neptün’ün burcunuzu destekleyen transiti sizi sosyal alanlarda, grup faaliyetlerinde ve geleceğe yönelik umutlarınızda daha olumlu yaklaşımlar içine sokacaktır. Yaratıcılık gerektiren konularda, sanatsal faaliyetlerde daha verimli olabilirsiniz.

12 Mart – 20 Nisan arasında kontrolünüz dışında gelişen olaylar karşısında yön belirlemekte zorlanabilirsiniz. 20 Nisan – 31 Mayıs arasında Mars’ın burcunuzda yapacağı transit enerjinizi yükseltebilir. Ancak Mars ve Satürn arasındaki karşıtlığın yaratacağı gerilim sizi harekete geçmek ve gerektiği şekilde davranmak konularında bloke edebilir. İnat etmek yerine, çözüm üretmeye odaklanabilirsiniz.

31 Mayıs - 13 Temmuz arasında tüm enerjinizi maddi kazançlarınızla ilgili konulara odaklamanız gerekebilir. Masraflarınız çoğalabilir, dolayısıyla gelirinizi de artırmak için daha fazla enerji harcamak durumunda kalabilirsiniz.

16 Ağustos – 11 Eylül arasında iş hayatınız, çalışma ortamınız Venüs transiti sayesinde olumlu etkiler altında olacaktır.

Maddi konularda 9 Mayıs – 3 Haziran arasında ve 7 Ekim – 5 Kasım arasındaki zaman diliminde Venüs desteğini alabilir, kazançlarınızda artış sağlayabilirsiniz.

Aşk, Evlilik ve İlişkilerde Sizi Neler Bekliyor?

2013 yılında evlilik ve ilişkilerinizle ilgili konularda ciddi testlerden geçebilirsiniz. Karşıt burcunuz olan Akrep’e geçen Satürn tüm Boğa ve Yükselen Boğa’ların ikili ilişkilerinde ve karşılarında bulunan kişilerle paylaşımlarında daha fazla sorumluluk üstlenmelerini isteyecektir. Akrep burcunun dönüştüren enerjisini göz önüne almak gerekirse, Satürn eskimiş ve zamanını doldurmuş temaları sonlandırıp, yeniden yapılandırmanızı talep edecektir. Değişmesini istemediğiniz durumlarda ısrarcı davranmak bu süreci zorlaştırabilir. Özellikle 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar bu etkiyi 2013 yılında daha fazla hissedecekler.

2013 yılında en olumlu desteği ufuklarınızı genişletmeniz yönünde size destek veren Plüton’dan ve hayal gücünüzü genişletmenizi sağlamaya çalışan Neptün’den alabilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter özellikle yılın ikinci yarısında size yakın çevrenizle ve arkadaşlarınızla paylaşımlarınızdan gelecek güzel imkânlar sağlayacaktır. 3 – 27 Haziran arasında Venüs’ün güzel transiti bu temaları daha da güçlendirecektir.

Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz daha akıcı ve zevkli olabilir. 2013 yılında Venüs’ün burcunuzdan geçeceği 15 Nisan – 9 Mayıs arasındaki dönemde ikili ilişkilerde keyifli paylaşımlar içine girebilirsiniz.

22 Temmuz – 16 Ağustos arasında aşk hayatınız hız kazanabilir. Bu dönemlerde yeni tanışmalar hayatınıza mutluluk katarken, var olan beraberlikler de olumlu etkilenebilir.
15 Ekim – 7 Aralık arasında da Mars etkisiyle ilişkilerinizde tutku ve heyecanın yüksek olabilir.

Sevgi gezegeni Venüs’ün 21 Aralık’tan itibaren Oğlak burcunda geri harekete başlayacak oluşu, yurtdışı bağlantılı konu veya kişilerle ilişkilerinizde birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir.

Sağlık

2013 yılında sağlık konusunda en fazla dikkat etmenizi gerektiren etki Akrep burcunda ilerleyen Satürn karşıtlığından geliyor. Yükselen burcu Boğa olan kişiler ve 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğan Boğa’lar diş, kemik, iskelet sistemi ve romatizmal ağrılar hissederlerse bunu ihmal etmemeliler. Beden sağlığınızı ilgilendiren konularda daha ciddi ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmalısınız. Satürn yalnızlık ve depresyon gibi etkiler de getiren bir gezegendir. Bu sebeple sosyal hayata da önem vermeniz ve yaşam enerjinizi yüksek tutmaya çalışmanız doğru bir yaklaşım olacaktır.

20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki süreçte enerji ve mücadele gezegeni Mars burcunuzda ilerleyecek. Bu dönemde kendinizi daha enerjik ve girişken hissedebilirsiniz. Ancak Satürn’ün de karşıt burçtaki konumu nedeniyle istediğiniz kadar rahat hareket edemeyebilirsiniz. İnatlaşma, zıtlaşma, ısrar gibi enerjinizi bloke edecek davranışlar sizi gerginleştirebilir. Daha yumuşak ve uyumlu hareket etmeye çalışabilirsiniz. Bu etki 28 – 29 - 30 Nisan günlerinde çok daha zorlayıcı olabilir.

Venüs etkisiyle 16 Ağustos – 11 Eylül arasında sağlık alanında çok daha iyi hizmet alabilirsiniz. Kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013 yılında Merkür 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketi süresince sosyal paylaşımlarınızda, organizasyonel çalışmalarınızda birtakım gecikmeler ve aksaklıklarla karşı karşıya bırakabilir. Önemli işlerinizi Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki Merkür retrosu sizi eğitsel ve iletişimsel alanda gecikmeler, sıkışma ve daralmalarla karşı karşıya bırakabilir. Yakın çevre, akraba veya kardeşlerle ilişkilerde problemler yaşayabilirsiniz.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan yılın son Merkür retrosu eşiniz, ortaklarınız ve karşınıza çıkan kişilerle paylaşımlarınızı etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerde daha mantıklı, akılcı davranmaya çalışmalısınız; yanlış anlaşılma riski fazla olabilir.

Boğa Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

2013’e Genel Bakış


Önümüzdeki 2,5 yıl sizin gibi güvene ve istikrara önem veren Boğa burcu açısından kritik bir önem taşımakta. Bu süre boyunca, 2015’e kadar Satürn karşıt burcunuz Akrep’te ilerlerken, özellikle iş ve para konularında daha sabırlı olmaya gayret etmelisiniz. Satürn’ün karşıt açısı her zaman için bekletici ve geciktiricidir. Bu önemli transit altında sizi bağlayan ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik gibi konularda, daha önceden varsaydığınız imkanları ve rahatlıkları eskisi gibi bulmanız pek mümkün olmayabilir. Dünyanın içinden geçtiği sürece bakıldığında da, kaynakların kısıtlandığını, ekonomik koşulların parlak olmadığı görülmekte.

Özellikle iş hayatında bu dönemde önemli bir dönüşümü gerçekleştirmeniz ve kendi kaynaklarınızı sağlama almanız gerekebilir. Kişisel yeterliliğinizi artırmalısınız zira Satürn’ün bu geçişi dışsal nedenler ve ortaklaşa konular ya da karşıtlıklar yüzünden bütçenizi, birikimlerinizi, yatırımlarınızı, genel olarak para durumunuzu daha dikkatli kullanmanızın gerekli olacağını anlatıyor. Nitekim bu temaları 2012’nin ikinci yarısından itibaren hissetmeye başlamış olmalısınız.

Bu süreçte, daha önceden ortaklık yaptığınız kişiler artık size fırsattan çok bir yük gibi gelmeye başlayabilir. Ortaklaşa konularda yükler artabilir. Sizin olmasını istediğiniz, bir an önce gerçekleşmesini arzuladığınız durumlarda Satürn engeller, kısıtlamalar hatta blokajlar çıkarabilir. Tüm bu nedenlerden ötürü, bu süreçte aşırı beklentilerinizi en aza indirmeli ve bütçenizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Satürn’ün kısıtlayan ve engelleyen doğası ikili ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik konularında da gerçekçi olmayı gerektirmekte. Neyse ki bu dönemde Jüpiter size bazı destekler de sunmakta. Fırsatları, gelişmeyi ve zenginleşmeyi anlatan Jüpiter 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalarak, kendi gelir kaynaklarınızı, ticari yeteneklerinizi daha iyi kullanarak, nakit durumunuzu korumakta.

Jüpiter’in bu yardımı özellikle geçen senelerde başlatmış olduğunuz bir takım girişimleri de kullanarak, elinizdekileri daha iyi kullanabileceğinizi anlatmakta. İşe ait konularda yabancılardan doğan destekler ya da imkanlar olabileceği gibi, kendi yeteneklerinizi de kullanarak, kazanç yollarınızı çeşitlendirebileceksiniz.

26 Haziran sonrasında bu kez Jüpiter size daha çok yakın çevrenizden, muhtemelen ailenizden, sevdiklerinizden gelen gelişmelerle rahatlatmaya devam edecek. Jüpiter’in Yengeç burcundan geçişi olumlu çevresel değişiklikler, kardeşlerden ya da aileden gelen olumlu haberler, destekler ve sizi zihnen yumuşatan, eğitim açısından da daha meraklı ve verimli kılan bir döneme işaret etmekte. Yılın ikinci yarısında eğitsel imkanlar, daha fazla seyahat, konuşma ve yazışmalar günlük hayatınızı ve düşüncelerinizi pozitif kılmakta. Bu dönemde yapacağınız anlaşmalar, yabancılarla işbirliği, sözleşmeler sayesinde Satürn’ün engellerini daha iyi dengeleyebileceksiniz.

Pluton da burcunuzla uyumlu kalmakta. Pluton her zaman köklü yenilenmeyi, derinden gelen dönüşümü ve kendimizi yenileme çabamızı anlatır. Bu durumda, özellikle 29 Nisan- 3 Mayıs doğumlu olan Boğa’lar kendilerini bloke eden durumlarla yüzleşmekle birlikte, güçlerini yeni alanlara yöneltebilirler. İçerisinde yeniden yapılan getiren durumlar, özellikle iş hayatında finansal açıdan ortaklıklar alanında gündeme gelebilecek değişiklikler sayesinde finansal gücünüzü ve kendinize olan güveni tazeleyebileceksiniz. Pluton sayesinde güçlü ve etkin kişilerden destek almak, onlarla işbirliği içerisinde olmak da parasal durumunuzu yakından etkileyecektir. Pluton aynı zamanda içerisinde yabancıların olduğu konularda sizi daha gayretli ve kararlı kılmakta. İçinde bulunduğunuz şartları yenilemeye özen göstermektesiniz.

Geçtiğimiz yıl Balık burcuna ilerleyen Neptün burcunuzla olan uyumunu sürdürmekte. Neptün daha çok yaratıcı konulara, özellikle içerisinde sanatın ve hayal gücünün olduğu konulara akıcılık ve daha güçlü bir ilham getirmekte. Özellikle 21-26 Nisan doğumlu Boğa’lar Neptün’ün gevşeten, daha ruhsal kılan yönlerini çok daha fazla hissedebilirler. Bugünlerde doğanlar hayata karşı daha anlayışlı ve toleranslı bakarak, zor koşulların karşısında olsalar bile güçlü bir uyum ve kendi kendilerini rahatlatan imkanlar içerisinde gözüküyorlar.

Kuşkusuz Neptün gerçekleri olduğu gibi değil de, daha çok ilham aldığımız, ya da hayalini kurduğumuz şeyler üzerinden gösteren bir gezegen olduğu için, bu dönemde doğanların içlerinde bulundukları süreci daha dikkatli değerlendirmeleri ve sadece boş hayallere dayanmamaları da gerekmekte.

İş, Para ve kariyer olanakları

Son birkaç yıldır hayatınızda önemli değişiklikler meydana gelmeye başladı. Değişikliğe kolay kolay yanaşmayan Boğa ve yükselen burcu Boğa olan kişilerin hayatında beklenmedik olaylar, yeni oluşumlar yaşanıyorı. Uranüs’ün Koç burcunda devam eden transiti sizi kontrolünüz dışında gelişen koşullarla uğraşmak durumunda bırakmaya devam ediyor. Günlük yaşam rutinlerinizde, mesleğinizle veya parasal alanla ilgili konularda ani olaylarla karşılaşmış, hatta hiç hesapta olmayan alanlarda yeni riskler almış olabilirsiniz. Artık hayatın değişken koşullarına uyum göstermeyi öğrenmek ve esneklik kazanmak durumundasınız.

Geçtiğimiz iki yıl boyunda yeteneklerinizi çalışma hayatınızda gerektiği şekillerde kullanmanız için sizi sıkıştıran Satürn’ün Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna geçmesiyle iş hayatınızda biraz rahatlama hissetmiş olmalısınız. Ancak Satürn’ün karşıt burcunuzda yapacağı bu 2,5 yıllık transit size kişisel anlamda değiştirmek istemediğiniz yönlerinizi artık bir dönüşümden geçirmeniz gerektiğini hatırlatacaktır. Özellikle 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar ve yükselen Boğalar bu transitin etkilerini 2013 yılında yoğun olarak hissedecekler.

2013 yılında ortaklıklarda ve başkalarına bağlı olduğunuz konularda daha fazla sorumluluk üstlenmeniz gerekiyor. Eşinizle, ortağınızla, karşınıza yeni çıkan veya hâlihazırda karşınızda bulunan kişilerle her türlü ilişkilerinizde kısıtlayıcı durumlar gündeme gelebilir. Paylaşımlarınızda sınırlarınızı düzgün bir şekilde belirlemek, sabırlı ve ciddi hareket etmek durumundasınız. Ortaklıklar bir test sürecinden geçebilir. Sağlam olan ortaklıklar daha da güçlenebilir, ancak zayıf olanlar sonlanma aşamasına gelebilir.

Jüpiter’in İkizler burcundaki transiti yılın ilk yarısında size maddi konularda kazançlarınızı çoğaltma imkânı getirmeye devam edecektir. 12 yılda bir kez gelen bu transiti yeteneklerinizi değerlendirmek ve kazançlarınızı çoğaltmak için akıllıca değerlendirmelisiniz.

Yılın ikinci yarısında Jüpiter sizi her türlü iletişim, eğitim ve bilgi alışverişlerinizde destekleyecektir. Kısa seyahatlerden, akraba veya kardeşlerden gelen şanslarınız olabilir. Eğitsel alanda yeni girişimler yapabilirsiniz.

Plüton’un sizin gibi toprak elementinden olan Oğlak burcunda devam eden transiti ise 29 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar için destekleyici olacaktır. Yurtdışıyla veya yabancılarla ilgili gelişmeler, seyahatler, hukuk ve akademik alandaki çalışmalar sizin ufuklarınızı daha da genişletmenizi sağlayacaktır.

Neptün’ün burcunuzu destekleyen transiti sizi sosyal alanlarda, grup faaliyetlerinde ve geleceğe yönelik umutlarınızda daha olumlu yaklaşımlar içine sokacaktır. Yaratıcılık gerektiren konularda, sanatsal faaliyetlerde daha verimli olabilirsiniz.

12 Mart – 20 Nisan arasında kontrolünüz dışında gelişen olaylar karşısında yön belirlemekte zorlanabilirsiniz. 20 Nisan – 31 Mayıs arasında Mars’ın burcunuzda yapacağı transit enerjinizi yükseltebilir. Ancak Mars ve Satürn arasındaki karşıtlığın yaratacağı gerilim sizi harekete geçmek ve gerektiği şekilde davranmak konularında bloke edebilir. İnat etmek yerine, çözüm üretmeye odaklanabilirsiniz.

31 Mayıs - 13 Temmuz arasında tüm enerjinizi maddi kazançlarınızla ilgili konulara odaklamanız gerekebilir. Masraflarınız çoğalabilir, dolayısıyla gelirinizi de artırmak için daha fazla enerji harcamak durumunda kalabilirsiniz.

16 Ağustos – 11 Eylül arasında iş hayatınız, çalışma ortamınız Venüs transiti sayesinde olumlu etkiler altında olacaktır.

Maddi konularda 9 Mayıs – 3 Haziran arasında ve 7 Ekim – 5 Kasım arasındaki zaman diliminde Venüs desteğini alabilir, kazançlarınızda artış sağlayabilirsiniz.
Aşk, evlilik ve ilişkiler

2013 yılında evlilik ve ilişkilerinizle ilgili konularda ciddi testlerden geçebilirsiniz. Karşıt burcunuz olan Akrep’e geçen Satürn tüm Boğa ve Yükselen Boğa’ların ikili ilişkilerinde ve karşılarında bulunan kişilerle paylaşımlarında daha fazla sorumluluk üstlenmelerini isteyecektir. Akrep burcunun dönüştüren enerjisini göz önüne almak gerekirse, Satürn eskimiş ve zamanını doldurmuş temaları sonlandırıp, yeniden yapılandırmanızı talep edecektir. Değişmesini istemediğiniz durumlarda ısrarcı davranmak bu süreci zorlaştırabilir. Özellikle 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa’lar bu etkiyi 2013 yılında daha fazla hissedecekler.

2013 yılında en olumlu desteği ufuklarınızı genişletmeniz yönünde size destek veren Plüton’dan ve hayal gücünüzü genişletmenizi sağlamaya çalışan Neptün’den alabilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter özellikle yılın ikinci yarısında size yakın çevrenizle ve arkadaşlarınızla paylaşımlarınızdan gelecek güzel imkânlar sağlayacaktır. 3 – 27 Haziran arasında Venüs’ün güzel transiti bu temaları daha da güçlendirecektir.

Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz daha akıcı ve zevkli olabilir. 2013 yılında Venüs’ün burcunuzdan geçeceği 15 Nisan – 9 Mayıs arasındaki dönemde ikili ilişkilerde keyifli paylaşımlar içine girebilirsiniz.

22 Temmuz – 16 Ağustos arasında aşk hayatınız hız kazanabilir. Bu dönemlerde yeni tanışmalar hayatınıza mutluluk katarken, var olan beraberlikler de olumlu etkilenebilir.
15 Ekim – 7 Aralık arasında da Mars etkisiyle ilişkilerinizde tutku ve heyecanın yüksek olabilir.

Sevgi gezegeni Venüs’ün 21 Aralık’tan itibaren Oğlak burcunda geri harekete başlayacak oluşu, yurtdışı bağlantılı konu veya kişilerle ilişkilerinizde birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir.

Sağlık

2013 yılında sağlık konusunda en fazla dikkat etmenizi gerektiren etki Akrep burcunda ilerleyen Satürn karşıtlığından geliyor. Yükselen burcu Boğa olan kişiler ve 24 Nisan – 1 Mayıs arasında doğan Boğa’lar diş, kemik, iskelet sistemi ve romatizmal ağrılar hissederlerse bunu ihmal etmemeliler. Beden sağlığınızı ilgilendiren konularda daha ciddi ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmalısınız. Satürn yalnızlık ve depresyon gibi etkiler de getiren bir gezegendir. Bu sebeple sosyal hayata da önem vermeniz ve yaşam enerjinizi yüksek tutmaya çalışmanız doğru bir yaklaşım olacaktır.

20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki süreçte enerji ve mücadele gezegeni Mars burcunuzda ilerleyecek. Bu dönemde kendinizi daha enerjik ve girişken hissedebilirsiniz. Ancak Satürn’ün de karşıt burçtaki konumu nedeniyle istediğiniz kadar rahat hareket edemeyebilirsiniz. İnatlaşma, zıtlaşma, ısrar gibi enerjinizi bloke edecek davranışlar sizi gerginleştirebilir. Daha yumuşak ve uyumlu hareket etmeye çalışabilirsiniz. Bu etki 28 – 29 - 30 Nisan günlerinde çok daha zorlayıcı olabilir.

Venüs etkisiyle 16 Ağustos – 11 Eylül arasında sağlık alanında çok daha iyi hizmet alabilirsiniz. Kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013 yılında Merkür 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketi süresince sosyal paylaşımlarınızda, organizasyonel çalışmalarınızda birtakım gecikmeler ve aksaklıklarla karşı karşıya bırakabilir. Önemli işlerinizi Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki Merkür retrosu sizi eğitsel ve iletişimsel alanda gecikmeler, sıkışma ve daralmalarla karşı karşıya bırakabilir. Yakın çevre, akraba veya kardeşlerle ilişkilerde problemler yaşayabilirsiniz.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan yılın son Merkür retrosu eşiniz, ortaklarınız ve karşınıza çıkan kişilerle paylaşımlarınızı etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerde daha mantıklı, akılcı davranmaya çalışmalısınız; yanlış anlaşılma riski fazla olabilir.

Yengeç Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

2013’e Genel Bakış

2013, özellikle ikinci yarısı yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanabileceğiniz güzel fırsatlar sunuyor. 26 Haziran’da Jüpiter’in burcunuza ilerlemesi ile birlikte, kişisel gücünüzü başarılı şekilde değerlendirebileceksiniz. Bu aşamada, daha çok bir hazırlık dönemindesiniz, özellikle yükselen Yengeç’ler açısından yılın ilk yarısı bir bekleme ve hazırlanma imkanı sağlamakta. Bu sürede geçmişten kalan şeyler hayatınızdan çıkarken, yerine yenilerini koyma arayışı içerisindesiniz.

Bu dönemde, 2015 yılına kadar Satürn’ün burcunuzla uyumlu hale gelmesi özellikle iş ve mesleki konular açısından avantajlı bir durumda olduğunuzu anlatmakta. Sorumluluk ve disiplin gezegeni burcunuzla uyumlu durumda kalırken, iş hayatında daha dengeli ve istikrarlı bir ilerleme kaydedebilirsiniz. Adeta otomatik bir pilota bağlanmış gibi hareket etmeniz bile mümkün ancak böyle bir dönemde gelişmekte olan fırsatlara karşı kayıtsız kalmamalı ve ortaya çıkan dengeyi kendinizi geliştirmek için kullanmaya bakmalısınız.

Akrep burcundaki Satürn önemsediğiniz, kişisel açıdan zevk aldığınız bir konuyu, hobiyi ciddi şekilde ele alabileceğinizi göstermekte. Bu dönemde disiplin ve sorumluluk almaktan çekinmeyecek, hatta zevk aldığınız konuları bile bir sorumluluk alanı haline dönüştürebileceksiniz. Ayrıca bu dönemde çocuğunuzun konuları ile daha yakından ilgilenebilir, bazı konularını kendinize sorumluluk edinebilirsiniz. Ancak bu konum aynı zamanda aşkta ve sevgi ilişkilerinde yeteri kadar yakınlaşamamaya, soğumaya ve bazı endişelere, aşktan keyif almakta zorlanmaya da işaret edebilir.

Kendinizi aşırı kasmamalı ve yaratıcı bir konu üzerinde çalışıyorsanız, bunu kendiniz için bir yük haline getirmemeye bakmalısınız. Her durumda Satürn transiti altında kendinizi duygusal açıdan daha iyi konsantre edebileceğiniz, kişisel yeteneklerinize, tutku duyduğunuz konulara ciddi bir biçimde yönelebileceğiniz imkanlarınız olacak.

2010 yılında Koç burcuna ilerleyen Uranüs de sizi, özellikle kariyer alanında daha cesur ve özgür kılmaya başladı. Bu sürecin önümüzdeki yıllarda da devam ettiğini görüyoruz. Meslek, şöhret ve tanınma evinizdeki Uranüs, kariyerinize önemli sıçramalar, ani olaylar ve kendi yeteneklerinizi daha cesur biçimde test edebileceğiniz fırsatlar sunuyor. Belki bu durum 2010 yılında çok ani ve sarsıcı biçimde geliştiği için hayatınızı altüst etmiş gibi gözükse de, aslında, şimdi Uranüs’ün ritmine ve sürprizlerine alışmış durumdasınız.

Uranüs aniden sarsarak uyandıran, insanı şoke ederek özgürleştiren, bağımsız kılan bir gezegendir. Hayatımıza yenilenme ve özgürleşme getirir. Bu nedenle, son yıllarda sizi harekete geçiren, daha bağımsız ve farklı kılan durumlara karşı direnç göstermemeli ve kendinizi yenilemeye devam etmelisiniz. Sürprizler hayatınızın bir parçası haline gelirken, bu durumdan özellikle 26 Haziran- 4 Temmuz doğumlu Yengeç’ler fazlasıyla etkilenmekteler. Eğer bugünlerde doğmuşsanız, 2013 size yenileyici ve uyandırıcı deneyimler getiriyor. Aynı zamanda bu dönemde otorite figürleri ya da babanızla olan ilişkinize dikkat etmelisiniz.

Kendi kişisel gücünüzü ve iradenizi ortaya koyarken, bazı çatışmalar içerisinde olabilirsiniz. Bu süreçte otoritelerle ya da babanızla ilişkinizi bozmanız gerekmiyor ancak kendi bağımsızlığınızı ve özgünlüğünüzü ortaya koyabilmeniz için şimdiye kadar süregelen dengelerin değişmesi gerekebilir. Bu durum sizin için ne kadar huzursuz edici olsa da, kendi içinizde hissettiğiniz bu enerjiyi bastırmamalı, yaratıcı biçimde boşaltabilmelisiniz. Bu dönemde işe ait ani değişikliklerin yanında kendi kişiliğinizi daha özgün şekilde ortaya koyabileceğiniz olanakları da değerlendirmeye bakmalısınız.

Çok önemli ve dönüştürücü bir transit ise karşıt burcunuzda yavaş yavaş ilerleyen Pluton’dan geliyor. 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton bu süreçte ilişkilerinizi, iş hayatınızı, hayata genel bakışınızı kökten değiştirdi ve sizi daha güçlü olmaya iteledi. Pluton karşıtlığı son derece güçlü ve baskı ile gelen bir değişimin gündemde olduğunu anlatmakta. Bu sürecin başında ilişkilerinizde, arkadaşlıklarınızda, evlilik hayatınızda ve iş ortaklıklarında önemli yaralar almış ve acı çekmiş olabilirsiniz.

Bununla birlikte, bu süreçte siz de güçlü olmayı öğrendiniz ve hala öğreniyorsunuz. Artık daha katı olabiliyor ve sanki üzerinizde sert bir zırh varmışçasına duygusal alanda daha az etkileniyor olabilirsiniz. Pluton baskı ile gelen ezici güçleri temsil ettiği için adeta bir irade savaşı içerisindesiniz. Gittikçe güçleniyorsunuz. Yine de bu yıl özellikle, 30 Haziran- 3 Temmuz doğumlu olan Yengeç’ler Pluton’un baskılı sürecinin tam ortasından geçmekteler. Bu süreçte hayatınızda bitişler, sonlanmalar, ölüm ve yeniden doğuş temaları içerisindesiniz.

Özellikle evlilikte ve ilişkilerde, karşıtlık, muhalefet getiren durumlar içerisinde daha güçlü olma yönünde ilerlerken, kişisel çatışmalara girmektense, daha soğukkanlı bir tavır içerisinde kalabilmeli ve kendinizi yenilemekten, eskilerden kurtulmaktan ürkmemelisiniz.

Geçtiğimiz yıl Balık burcuna ilerleyen Neptün ise burcunuzla çok uyumlu bir açı içerisine girdi ve önümüzdeki 14 yıl boyunca da bu konumunu devam ettirecek. Neptün size ilgilerinizi genişletebileceğiniz alanlarda, yeni bir ufuk kazandırmakta, özellikle inançlarınızı ve hayata bakış açınızı yumuşatma alanında yeni tecrübeler ve güçlü farkındalıklar getirmekte.

Sezgilerinizin güçlenmesi sizi sanatsal konulara çekebileceği gibi, yeni öğretilere, ruhsal deneyimlere de çekilebilirsiniz. hatta yeniden eğitim alanına dönmek son derece geliştirici ve zenginleştirici olabilir. Uzaklar, yabancılar, akademik konular, yeni insanlar ve getirdiği yeni öğretiler hayatınıza anlam katatabilir. Bu süreç zorlayıcı olmaktan çok kendi içinizden gelen bir durum. Bu nedenle yeteneklerinizi geliştirmenize özellikle yardımcı olmakta. Neptün’ün bu nazik ve hafif enerjisini özellikle 23-27 Haziran doğumlu Yengeç’ler özellikle daha çok hissedebilecekler.

Tekrar Jüpiter’e gelecek olursak, şans ve gelişme gezegeni 26 Haziran’a kadar size daha fazla ruhsallık, arınma ve temizlenme getirmekte, iyi şansın sizi koruduğunu görebilirsiniz. Ancak 26 Haziran sonrasında hayatınız açısından 12 yılda bir gelen bir döngü içerisinde olacaksınız.

Bu süreç 2014 ortasına kadar sürecektir. Jüpiter burcunuzdaykeni, gerek işte, gerek ev hayatında,kişisel açıdan sizi ilgilendiren tüm konularda atılım, yenilenme ve kendini geliştirme olanakları var. Bu süreç bir çocuğun doğumundan, iş hayatında ilerlemeye ya da evlenmeye kadar pek çok alanda daha kararlı ve başarılı olabileceğinizi açıklamakta. Bu nedenle 2013’ün ikinci yarısında asla boş durmamalı, rehavete kapılmamalı ve yeni riskler alarak ilerlemelisiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Yengeç ve yükselen burcu Yengeç olanlar 2013 yılında da yine önemli gelişmeler yaşayarak olgunlaşmaya devam ediyorlar. Son 2-3 yıldır hayatınızda önemli gelişmeler yaşamış olmalısınız. Koç burcunda transitine devam eden Uranüs sizi bu yıl da toplumsal platformda ve kariyer alanında yeni gelişmeler ve sürprizlerle şaşırtabilir. Özelikle 30 Haziran – 4 Temmuz arasında doğmuş olan Yengeçler kişisel anlamda Uranüs’ün etkisiyle kendilerini güçlü bir şekilde ön plana çıkarma cesaretine sahip olabilirler. Daha cesur olmanız ve gerektiği zaman risk almaktan kaçınmamanız gerekebilir.

Karşıt burcunuzda ilerleyen Plüton zaten sizi bu yönde bir değişime girmeniz için 2008’den beri baskı altına almış durumda bulunuyor. 2013 yılında Plüton’un dönüştüren ve zaman zaman travmatik olabilen bu transitinden 1 – 2 – 3 Temmuz doğumlu Yengeçler daha fazla etkilenecekler. Yükselen Yengeçler de bu baskıyla dönüşüm getiren etkiyi yakın ilişkiler, ortaklık ve evlilik konularında deneyimlemekteler.

2013’ün ilk yarısında Jüpiter’in desteğini direk olarak hissedemeyebilirsiniz. Ancak ruhsal anlamda daha huzur dolu, bilinçaltınızda sizi etkileyen konularda daha rahatlamış olduğunuzu fark edebilisiniz. Yılın ikinci yarısındaki dönemde ise kişisel anlamda daha şanslı olacağınız bir yıllık periyod başlayacaktır. Hayatınıza sihirli bir değnek dokunmuş gibi tüm ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda karşınıza çok güzel imkânlar gelebilir. Bu dönemde hem ortaklıklarınız, hem evlilik hayatınızda daha keyifli paylaşımlar içine girebilirsiniz. Bu şans getiren Jüpiter transiti altında Yengeç ve Yükselen Yengeç’ler yeni ortaklıklar kurabilirler.

Satürn’ün Akrep burcuna geçmiş olması Yengeç’ler için destekleyici ve yapıcı etkiler getiriyor. Gelecek iki yıl boyunca yaratıcı yeteneklerinizi daha ciddi bir şekilde yaşama aktarmanız gerekiyor. Özellikle 26 Haziran – 3 Temmuz arasında doğmuş olan Yengeçler kişisel olarak hayatlarında kalıcı temeller atabilecekleri bir dönem içindeler. Başlamış olduğunuz yaratıcı çalışmalarınızı daha da sağlamlaştırabilirsiniz.

Neptün’ün de Balık burcundan vermekte olduğu olumlu destek ile inançlarınız ve yaşam hedefleriniz de değişiyor. Seyahatler, eğitsel imkânlar, yabancılarla ilişkiler, akademik konular bakış açınızın genişlemesine yardımcı olacaktır. Yaratıcılık ve ilham gerektiren çalışmalarınızda Neptün transitini güzel değerlendirebilirsiniz. Ancak Neptün’ün yanılgı yaratabilecek bir gezegen olduğunu unutmamalı her zaman realite ile bağınızı korumalı, ayaklarınızı yere sağlam basmalısınız.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde iş hayatındaki hedeflerinize daha hızlı ilerleyebilir ve başkaları ile çatışmaya girmeden sonuç elde edebilirsiniz.

2 Şubat – 12 Mart arasında seyahatler ve yurtdışı bağlantılı konularda daha girişken olabilirsiniz.

12 Mart – 20 Nisan arasında enerjiniz mesleki alana odaklanabilir. Kariyer ve ailevi konular arasındaki dengeleri korumak pek kolay olmayabilir. Bu süreçte üstlerinizle ilişkilerinizde daha diplomatik yaklaşımlar içinde olmaya gayret etmelisiniz.

27 Haziran – 22 Temmuz arasında para bakımında şanslı bir süreçte olacaksınız. Kazançlarınız artabilir, yeteneklerinizi daha rahat paraya çevirebilirsiniz. 13 Temmuz – 28 Ağustos arasında burcunuzda ilerleyen Mars kişisel enerjinizi yükseltecek, sizi daha cesur ve girişken yapacaktır.

28 Ağustos – 15 Ekim arasında maddi alana odaklanabilir, artan harcamalarınızı dengelemek için gelir kaynaklarınızı çoğaltmak için çalışmaya yönelebilirsiniz. 7 Ekim – 5 Kasım arasındaki dönemde iş hayatınızda pozitif gelişmeler yaşayabilir, üstlerinizle ılımlı ilişkiler kurabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Yengeç ve Yükselen burcu Yengeç olanlar artık aşk hayatlarında daha ciddi yaklaşımlar içinde olmayı öğrenmek durumundalar. Son yıllarda karşıt burcunuz Oğlak’ta ilerleyen Plüton size evlilik, ikili ilişkiler ve ortak paylaşımlarınızda daha güçlü olmanız için baskı oluşturuyor. Birçok Yengeç artık hayal dünyalarından uyandı ve karşılarına gelen kişilerle güç mücadeleleri içine girmeye başladı. Sizi bağlayan, zorlayan ve yeni bir kimlik geliştirmenize neden olan ilişkiler yaşıyor olabilirsiniz. Aşırı duygusal yaklaşımlarınızı mantık süzgecinden geçirmeyi tercih etmelisiniz. Çünkü partneriniz aracılığı ile değişiyorsunuz.

2013 yılında Plüton’un etkisi daha çok 1 -2 – 3 Temmuz doğumlu Yengeçler hissedecekler. Uranüs’ün Koç burcundan getireceği beklenmedik gelişmeler bu etkiyi ilginç şekillerde deneyimlemenize sebep olabilir.

Satürn’ün Akrep burcuna geçmesi ve burcunuzla uyumlu açı kurması kişisel ve yaratıcı ifadelerinizi daha sağlam zeminler üzerine oturmanız yönünde size yol gösterecektir. Bunu başarmak için keyif aldığınız konularda, yaratıcı çalışmalarınızda daha objektif yaklaşımlar içinde olmalısınız. Sabırlı, akılcı ve mantıklı davranışlar içinde kendi özgüveninizi yeniden inşa edebilirsiniz. 2013 yılı çocuk sahibi olmayı planlayan Yengeç’ler için de bu alanda sorumluluk üstlenecekleri bir yıl olabilir.

Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

26 Şubat – 22 Mart arasında yurtdışı seyahatleri, yabancı kişilerle ilgili konulara odaklanabilir; sizi mutlu edecek ve ufuklarınızı açacak hedeflere yönelebilirsiniz.

15 Nisan – 9 Mayıs arasında organizasyonel faaliyetler, grup çalışmaları, davetler ve arkadaşlarla neşeli paylaşımlarınız olabilir.

3 - 27 Haziran arasında Venüs burcunuzdan geçerken çevrenizle ilişkileriniz daha keyifli hale gelebilir. Partnerinizle veya eşinizle güzel zaman geçirebilirsiniz.

22 Temmuz – 16 Ağustos arasında yakın çevre, arkadaş ve akrabalarınızla iletişimleriniz Venüs’ün pozitif etkisi altında iyi olacaktır. Kısa seyahatler eğlenceli olabilir. Bu dönemde 13 Temmuz – 28 Ağustos arasında Mars’ın da burcunuzda ilerlemesi sizi daha enerjik ve girişken yapabilir.

11 Eylül – 7 Ekim arasında Venüs’ün etkisiyle, aşk hayatınızda sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir. Keyiflerinize ve eğlencelerinize zaman ayırabilirsiniz.

21 Aralık sonrasında Venüs’ün karşıt burcunuzda geri hareketine başlayacak olması sizi evlilik, ortaklık veya partnerinizde paylaşımlarınızda bazı konularla ilgilenmek durumunda bırakabilir. Eskiden tanıdığınız kişiler hayatınızda girebilir. Venüs geri giderken nişanlanmak, evlenmek veya evlilik kararı almak pek doğru sayılmaz.

Sağlık

2013 yılında Plüton’un karşıt burcunuz Oğlak’tan getirmiş olduğu baskılar ve gerginlikler özellikle 1 – 2 - 3 Temmuz doğumlu Yengeçler için fazla zorlayıcı olabilir. Plüton karşıtlığı altındayken beden sağlığınıza özen göstermeli, travmatik ve depresif olaylara direnç göstermemelisiniz. Sizi derinden etkileyebilecek olaylara karşı moralinizi yüksek tutmalısınız.

Öte yandan Uranüs’ün iş hayatınıza getirmiş olduğu hızlı ve yüksek tempo sizi yorup, zayıf düşürebilir. Özellikle 30 Haziran – 4 Temmuz arasında doğmuş olan Yengeçler ve Yükselen Yengeçler iş hayatlarındaki ani gelişmeleri sakin karşılamalı, beklenmedik olayların sinirlerinizi yıpratmasına izin vermemelisiniz.

Gökyüzünde bu yıl gerçekleşecek Uranüs-Plüton zorlayıcı açıları nedeniyle 3 Temmuz doğumlu Yengeç’lerin Mayıs ayında; 1 Temmuz doğumlu Yengeç’lerin de Kasım ayında sağlıklarına daha fazla özen göstermeleri gerekebilir.

Tabi bütün bu etkilerin yanı sıra koruyucu gezegen Jüpiter’in 26 Haziran sonrasında Yengeç burcuna geçmesi sizi birçok bakımdan koruma altına alacaktır. Kendinizi kişisel olarak daha iyimser, huzurlu ve rahat hissedebilirsiniz. Sağlığınız da Jüpiter koruması altına girecektir ancak kilo almaya daha meyilli olabileceğiniz yılın ikinci yarısında yeme içme konularında aşırıya kaçmamalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2013 yılı içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketi yurtdışı bağlantılı işlerinizi, yabancılarla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hukuksal alanda veya akademik konularla ilgili iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Vize, uçak bileti, rezervasyonlar gibi seyahat detaylarınızı Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.

26 Haziran - 20 Temmuz arasında Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Merkür geri hareketi sizi çevrenizle paylaşımlarınızda, kişisel ilişkilerinizde etkisi altına alacaktır. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerinize dikkat etmelisiniz. Karşınızdaki kişilerle daha mantıklı, akılcı ve sorumlu bağlantılar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosunda aşk hayatınızda, keyif aldığınız konularda, yaratıcı çalışmalarınızda, çocuklarla ilişkilerinizde ve spekülatif alanda beklenmedik sorunlarla veya gecikmelerle karşılaşabilirsiniz.Tüm Merkür retrolarında daha dikkatli hareket etmeli, ayrıntıları iyice gözden geçirmeli ve sağlam bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.

Aslan Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

2013’e Genel Bakış


2013 yılı hayatınızda yolunda gitmeyen konuları düzene sokmak ve yeni bir yön kazanmak için güzel imkanlar getirmekte. Bu yıl sizi destekleyen transitler olduğu gibi, test eden ve daha yapıcı, kalıcı kararlar alabileceğiniz geçişler de göstermekte. Öncelikle, geçtiğimiz aylarda Akrep burcuna ilerleyen Satürn’ün getirdiği temalardan söz etmeliyiz.

Geçen zamanın ve olgunlaşmanın gezegeni Satürn 2015 yılına kadar Akrep burcunda kalacak. Bu geçişi süresince sizi yeni bir temel yaratmaya zorlamakta. Bu dönemde, hayatınızda bazı kapıların artık kapandığını ve yeni kapıların da siz çaba sarfettiğiniz sürece açılacağını görebilirsiniz.

Nitekim 2005 Temmuz’dan sonra Satürn burcunuza girdiğinizde önemli adımlar atmaya başlamış ve kendinizi disipline etmeye karar vermiştiniz. Şimdi bu yeni süreçte, bu zamana kadar edindiğiniz tecrübelerin üzerine basarak bir adım daha atabilirsiniz. Özellikle yükselen burcu Aslan olanlar için bu süreçte iç gözlem ve kendi iç seslerini dinleme gereği var. Bu iç hazırlık aynı zamanda hem kariyeriniz hem de ev ve yerleşime ait konular açısından son derece önemli görülmekte. 2015’e kadar olan süre içerisinde, gelecek hedefleriniz üzerinde hazırlık yapmanız, geçmişi geride bırarak, gelecek planlar ve hedefler üzerine düşünmek gerekiyor.

Kısacası bu dönemde iş hayatında bazı bitişlerle birlikte, geleceğe yönelik kapılar da açılmakta. Ancak bu yönde daha kalıcı ve sağlam olabilmek için her zamankinden daha sabırlı ve dayanıklı da olmanız gerekebilir. Aslan dayanıklı ve kararlı bir yapıda olduğu için bu dönemde iyi bir konsantrasyon sağlayabileceksiniz. Ancak bir yandan da eve ait konularda, evdeki atmosferde daha dikkatli olmak gerekecek.

Ev hayatı içerisinde bazı problemler, güç savaşları ve sizi duygusal açıdan daha kontrollü olmaya zorlayan nedenler olabilir. Böyle bir dönemde evliliğinden şikayetleri olanlar nihai bir karar verebilirler.

Eğer evlilik hayatında bir problem söz konusu değilse, bu dönemde eve ait sorumluluklar daha fazla zaman alıcı ve uğraştırıcı olabilir. Her durumda, 2015’e kadar olan süre içerisinde, kendi temelinizi, iç huzurunuzu, eve ait konulardaki problemleri çözerek geleceğe yönelik daha sağlam bir temel kurabileceğiniz görülmekte.

Bu süreçte Jüpiter 26 Haziran tarihine kadar İkizler burcunda kalarak mesleki alanda hareketlilik, işten gelen yeni imkanlara ve kazançlara işaret etmekte. Aynı zamanda Jüpiter yılın ilk yarısında sizi sosyal açıdan daha canlı ve dışa dönük kılmakta. Bu dönemde yeni arkadaş grupları, sosyal faaliyetler açısından değerlendirebilirsiniz.

Gelecek hakkında umutlarınız ve başkaları ile yapabileceğiniz çok şey var. Yılın ikinci yarısında ise ilginizi iç dünyanızda daha fazla yöneltmeye başlayabilirsiniz. Jüpiter’in 26 Haziran’da Yengeç burcuna ilerlemesi sizi duygusal açıdan beslemeye ve korumaya başlayacak. Ayrıca bu dönemde eve ait süregelen stresler ve engeller hafifleyerek size hafifleme ve bu arada kendi iç dünyanıza dönerek, daha yalnız kalsanız dahi bir arınma ve ruhsal temizlenme getirecek. Yılın ikinci yarısında hayatınızda kalıplaşmış olan duyguları ve endişeleri aşmaya başlayabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için kendi iç sesinize çok daha fazla kulak vermeniz gerekiyor.

2010 yılından bu yana burcunuzla uyumlu kalan Uranüs hayatınıza yenilenme getirmeye devam ediyor. Uranüs aniden değiştiren, yenileyen, uyandıran bir güçtür. 2010’dan bu yana ufuklarınızı genişletmeye başlarken, yeteneklerinizi daha iyi kullanmaya başladınız. Kendinize güveniniz de arttı.

Özellikle yeni çevreler, yeni insanlar, yabancılar, yolculuklar ve akademik, eğitsel imkanlar hayatınıza daha fazla girmeye başladı. Uranüs burcunuzla rahat bir açı kurduğu için bu değişiklikleri ve kalıplaşmış olan şeylerden özgürleşmeyi çok daha akıcı ve rahat biçimde kendiliğinden gelen sürprizlerle, açılımlarla yapmaya başladınız. Bu süreç önümüzdeki yıllarda da devam ederken,

2013 yılında özellikle 27 Temmuz – 4 Ağustos doğumlu olan Aslan’lar Uranüs’ün canlandırıcı, yenileyici ve özgürleştirici, yaratıcı etkisini en fazla hissedecekler. Eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, hayatınıza giren ani değişikliklere kolayca uyum gösterebileceksiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Geçen yıl Jüpiter’in güzel transiti etkisinde mesleki alanda ve kariyer konularında çok güzel fırsatlarla karşılaşmış olmalısınız. 2013 yılının ilk yarısında da toplumsal hayattaki gelişmeleri, sosyal ortama aktarma imkânlarına sahip olmaya devam ediyorsunuz.

Değişik organizasyonlar, grup çalışmaları ve iletişimsel bağlantılar sayesinde sosyal ağınızı genişletebilirsiniz. İleriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek için elinize geçen fırsatları olumlu şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız. Yılın ikinci yarısında büyük kurumlardan ve şirketlerden gelecek imkânlar söz konusu olabilir. Kendinizi daha güven içinde hissedebilirsiniz.

2013 yılında sizi etkileyecek en güçlü transit Akrep burcuna geçen Satürn’ün getireceği kısıtlanma ve sorumluluklar olarak dikkat çekiyor. Özellikle 27 Temmuz – 3 Ağustos arasında doğmuş olan Aslanlar bu yıl kendilerini zorlayacak testlerden geçebilirler. Ev, yuva ve aile cephesinde daha sağlam ve kararlı adımlar atmanız gerekebilir. Aile büyükleriyle ilgili alanda daha fazla sorumluluklar üstlenebilir, engellerle karşılaşabilirsiniz.

Kendi ailenize, babanıza ve annenize yönelik konular fazlasıyla bağlayıcı olabilir. Yuvaya ait domestik konular dolaylı olarak iş hayatınızı ve kariyerinizi de etkileyecektir. İki taraf arasında dengeleri kurmak pek kolay olmayabilir. Karşınıza çıkabilecek engelleri sabırla aşarak, ev hayatınızı yeniden düzene sokup, gelecek için yeni bir denge kurmakla uğraşabilirsiniz.

Yurtdışı bağlantılı işler, konular ve kişiler, akademik çalışmalar, medya, eğitim, dış ticaret ve hukuk konularında heyecan verici gelişmeler olabilir. Seyahatler, uluslararası bağlantılar sayesinde ufuklarınızı genişletebilirsiniz. Bu alandaki pozitif gelişmeleri ilerleyen yıllarda kariyer hayatınıza aktarma imkânı elde edebilirsiniz. Geniş düşünmeli, farklı yeniliklere ve hızlı gelişmelere açık durmalısınız.

2008’den bu yana çalışma ortamınızı ve iş hayatınızı temsil eden konularda Plüton’un zorlayan ve dönüştüren transitinin etkisi altındasınız. Günlük yaşantınıza kadar yansıyan bu baskı altında iş koşullarınızda büyük baskı hissediyor olabilirsiniz. 2013 yılında da kendi yeteneklerinizi gerektiği şekilde çalışma hayatınıza aktarmak ve daha güçlü mücadele etmek durumundasınız.

Neptün gezegeninin ortak hareket ettiğiniz finansal konuları temsil eden alandaki etkisi nedeniyle yatırımlarınızda mantıklı davranmaya özen göstermelisiniz. Bu karışıklık getirebilen transitin etkisi uzun yıllar devam edecektir. Hayallerinizin peşinden koşarken yanılma ve kayıplar yaşama ihtimallerini de göz önüne almalısınız. Kandırılma ve yanlış yönlendirilme riskine karşı uyanık davranmalısınız.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aslan ve Yükselen burcu Aslan olanlar Uranüs’ün değişimler getiren etkisini hayata bakış açılarında ve ufuklarını genişletmekte oldukları konularda hissedebilirler. 31 Temmuz – 4 Ağustos arasında doğmuş olan Aslanlar 2013 yılında kişisel olarak sürprizlere açık olacaklar.

Yurtdışı seyahatleri, yabancılarla ilgili konular, ufuklarınızı genişletmek için yapacağınız girişimler yaşantınızın renklenmesini sağlayacaktır. Özellikle Venüs’ün de aynı bölgeden geçmekte olduğu 22 Mart – 15 Nisan arasında yeni yerler, yeni kişiler, hatta yeni aşklar keşfedebilirsiniz. Aşk hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkabilir.

Jüpiter’in 2013 yılının Haziran sonuna kadar İkizler burcunda devam edecek olan transiti sizin sosyal ortamlarda ve gruplar içinde parlamanızı sağlayacaktır. Yılın ilk yarısında geleceğe yönelik umutlarınız canlanacaktır.

2013’te yerleşim yerinizle, aile ve yuvanızla ilgili konularda daha ciddi kararlar almak durumunda olabilirsiniz. Köklerinizi sağlam temellere bağlamanız gerekebilir. Ailenizle alakalı konularda daha fazla sorumluluk üstlenebilirsiniz.

Genel olarak Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler aşkta mutlu olmanız çok daha kolaydır.

Bu dönemlerden 2 Şubat’a kadar olan süreçte Mars etkisi sizi paylaşımlarınızda daha güdüsel ve tepkisel kılabilir, sakin olmaya çalışmakta yarar var. 2 – 26 Şubat arasında ikili ilişkileriniz, eşiniz veya partnerinizle paylaşımlarınız Venüs etkisiyle olumlu etkiler altında olacaktır.

22 Mart – 15 Nisan arasında yurtdışı seyahatlerine çıkmak ve yabancılarla ilgili konulara yönelmek için uygun zaman dilimi olacaktır. Mars’ın da aynı zaman diliminde Venüs’le birlikte transit geçmesi sizin için daha motive edici olabilir.

9 Mayıs – 3 Haziran arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.

27 Haziran – 22 Temmuz arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kişisel çekiciliğiniz artacak ve kendinize daha fazla güven duyacaksınız. Bu durum ilişkiler eksenini olumlu etkileyecek, evlilik veya beraberliklerinizi de güçlendirecektir.

7 Ekim – 5 Kasım arasındaki dönemde Venüs’ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir. Sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

Sağlık

2013 yılında sağlığınız genel olarak aynı seyrinde devam edecektir. Ancak 27 Temmuz ile 3 Ağustos arasında doğmuş olan Aslan’lar Satürn’den gelecek zorlayıcı etki nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşayabilirler. Kemik, diş, eklemler ve iskelet sisteminizi ilgilendiren rahatsızlıklarla daha ciddiyetle ilgilenmeniz gerekiyor.

Plüton’un 2008’den beri sağlık alanından transit geçmekte oluşu size zaman zaman bazı sorunlar getirebilir. Bu yıl da aynı doğrultuda kontrollerinizi ve eğer varsa tedavi gördüğünüz konuların takibini ihmal etmemelisiniz.

Enerji getiren Mars’ın burcunuzdan geçeceği 15 Ekim – 7 Aralık tarihleri arasında aşırı enerji yüklü olabilirsiniz. Sürat, dikkatsizlik veya acelecilik kaynaklı sıkıntılar yaşama riskine karşı kendinize dikkat etmelisiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2013 yılında 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk Merkür retrosunda ortak paylaşım içinde olduğunuz finansal alanda beklenmedik gecikmeler, aksaklıklar sizi rahatsız edebilir. Banka, sigorta, kredi, miras ve borçlarla ilgili tüm belge ve evraklarınızı dikkatlice takip etmelisiniz. Tahmin edemeyeceğiniz blokajlar ve engeller sorun çıkarabilir.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket kontrolünüz dışında gelişen olaylar nedeniyle birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir. Bu dönemde elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. İletişimlerinizde de daha anlayışlı, geniş, fedakâr ve duygusal davranmaya öncelik vermeniz gerekebilir.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son geri hareketinde ev, yuva, aile ve aile büyüklerine ait konularla ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sözlerde veya duyguları ifadelerde yanlış anlaşılmaya sebep veren durumlar olabilir.


Başak Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

2013’e Genel Bakış

Kuşkusuz bu dönemde ortaya çıkan değişiklikler, önümüzdeki uzun yıllarda da etkinliğini sürdürecek. Geçtiğimiz yıl Neptün’ün karşıt burcunuz Balık’a yerleşmesi ile birlikte, uzun dönemde sizi psikolojik açıdan dönüşüme uğratan bir sürece girmiş oldunuz. Neptün, gevşeten, eriten, dağıtan, katı şeyleri çözen bir güçtür ancak bunu yavaş yavaş hiç fark ettirmeden yapar.

2012’den itibaren Neptün sizi özellikle ilişkiler ve başkaları ile olan temaslarınız, evlilik ve ortaklıklar yoluyla gevşetmeye ve bir bakıma rahatlatmaya başladı. Bu sayede olayları daha fazla akışına bırakabilir ve eski endişeli ve gergin tutumunuzu geride bırakmaya başlayabilirsiniz.

Kişiliğinizin eksik kalan yönlerini, kendinizin bile farkında olmadığınız taraflarını öğrenmeye başladınız. Muhtemelen bir ilişki, arkadaşlık ya da size ruhsal yönden yardımcı olan birisi sayesinde katı taraflarınızın farkına varabiliyorsunuz. Bu transitin olumlu yönü, özellikle yükselen Başak’lar için sözünü ettiğimiz yönde gelişirken, diğer açılardan da kimi zaman dağınıklık, konsantrasyon kaybı ve yakın ilişkilerinizde, evlilik konusunda aşırı fedakarlığa, gözü kapalı hareket etmeye ve belirli bir ilişkiyi aşırı idealize ederek bazı yanlış durumlara da sürüklenmenize neden olabilir.

Neptün’ün getirdiği yumuşamayı kişiliğinizde hissetmeniz onun olumlu yönü olurken, bir yandan da sizi duygusal aşırı bağlayan ilişkiler yüzünden suistimale de açık hale gelebilirsiniz. Bu yüzden özellikle yakın ilişkilerde, yakın arkadaşlıklarda artık eskisi gibi değilsiniz. Ancak bir yandan da kendinizi aldatmamaya özen göstermeli, ilişkilerinizdeki sınırları bir ölçüde korumaya da özen göstermelisiniz.

Özellikle Başak burcunun ilk günlerinde 24-29 Ağustos günlerinde doğan Başak’lar Neptün’ün sözünü ettiğimiz dağıtıcı etkisini daha fazla hissetmekteler. Bugünlerde doğanlar bu dağınıklığı ve çözülmeyi evlilikte, arkadaşlıklarda yaşayabileceği gibi, genel hayat yönünde, hedeflerde ve kariyer konularında da bazı zayıflıklar, yönsüzlükler hissedebilirler. Psikolojik açıdan hassaslık gündeme gelmekte. Kimi zaman bu durum sakinleştirici kullanımına ve bazı psikosomatik zayıflıklara bile yol açabilir.

Neptün’ün bu güçlü ve uzun vadeli etkileri yanında, bu dönemde Akrep burcunda ilerleyen Satürn özellikle zihinsel alanda yüklü uğraşlar içerisine girmiş olduğunuzu anlatmakta. Satürn’ün bu transiti zihinsel alanda daha disiplinli ve her zamankinden daha analizci olmaya başladığınızı anlatıyor. Özellikle eğitim hayatında olanlar bu dönemde bir ölçüde yorulsalar ve zihinsel yönden kendilerini baskı altında hissetseler de, sonuçta somut tecrübeler ve sonuçlar elde edebilecekler.

Olumsuz ve yıkıcı düşünce kalıplarından uzaklaşmak, zihninizi rahatlamak için çaba göstermelisiniz. Kimi zaman yakın çevrenizde olup bitenler, kardeşlerle ilgili konular, gelişmeler gündeminizi daha fazla meşgul ederek yorucu hale gelebilir. Ayrıca işiniz gereği daha fazla anlaşma, konuşmalar, ziyaretler ve sizi zihnen meşgul eden durumlarla karşılaşabilirsiniz. Satürn’ün 2015’e kadar sürecek olan bu transiti altında daha iyi organize olmak ve zekanızı verimli projeler üzerine odaklamak ve aynı zamanda sözlerinizle, yazdıklarınızla daha fazla mücadele etmek durumundasınız.

Şans ve gelişme gezegeni Jüpiter ise 26 Haziran’a kadar meslek ve kariyer evinizde kalarak sizi iş hayatında daha hareketli, canlı ve yüksek bir iletişim içerisinde tutmakta. Bu dönemde kendinizi daha iyi anlatmak, yeteneklerinizi kullanmak yönünde geliştirebilirsiniz.

Jüpiter’in etkisi 2012 yılının ikinci yarısında başlamış ve özellikle yükselen Başak’lara ilerleme ve yeni tecrübe alanları getirmişti.2013’ün ikinci yarısında ise Jüpiter özellikle ev ve aile hayatınıza daha fazla mutluluk ve pozitif beklentiler getiriyor. 26 Haziran sonrasında evde mutluluğu arttıran beklentiler, bir çocuğun doğumu ya da iş hayatında daha verimli çalışmalar ve iyi bağlantılar söz konusu. Bu transit sayesinde gelecek beklentilerinizde daha pozitif olabileceksiniz.

Dönüşümü ve yenilenmeyi, güç kazanmayı anlatan Pluton ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda, sizin yaratıcılık ve kendinizi ortaya koyma alanınızda, zevkler, ve aşk alanında ilerlemekte. Pluton’un olumlu açısı baskı getirmemekle birlikte, sizi hayattan tatmin sağlamak yönünde daha hırslı ve mücadeleci kılmakta.

Özellikle 1-4 Eylül doğumlu Başak’lar bu dönemde kişisel güçlerini daha iyi kullanarak başkalarından yararlanabilir ve güç alabilirler. Güçlü kişilerle bağlantı kurmak kariyeriniz ve yaratıcılığınız açısından daha büyük ilgi ve fırsatları kendinize çekmenize yardımcı olurken, yaratıcı alanda, aşkta ve belki de çocuklarla ilgili konularda daha hırslı, istekli ve arzulu olabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

2012 yılının Ekim ayından itibaren Satürn Akrep burcuna geçmiş olmasıyla son iki yıldır maddi alanda yaşamış olduğunuz daralma ve sıkışmaların da hafiflemeye başladığını fark etmiş olmalısınız. Satürn size yeteneklerinizi ve birikimlerinizi daha iyi kullanma, dolayısıyla da bütçenizi sağlamlaştırma yönünde önemli deneyimler ve kazanımlar getirdi. Satürn bu yıl sizi zihinsel olarak daha ciddi yaklaşımlar içinde hareket etme yönünde etkileyecektir.

Yakın çevre, akraba ve kardeşlerle ilişkilerinizde birtakım testlerden geçebilirsiniz. İletişimlerinizde daha derinleşebilir, düşüncelerinizi daha ciddiyetle ortaya koymaya başlayabilirsiniz. Eğitsel alanda uzmanlaşma veya bazı formasyonlar bu dönemde karşınıza gelen konular arasında bulunabilir.

Koç burcundaki transitine devam eden Uranüs başkalarıyla birlikte paylaşım içinde olduğunuz para konularında istediğiniz stabiliteyi oturtmanıza izin vermeyebilir. 2013 yılında ortaklaşa alanda, finansal konularda, kredi kullanımı ya da borç verme konularında Uranüs’ün getirdiği ani yön değişikliklerini doğru yönde değerlendirmeye çalışmalısınız.

Özellikle maddi alanda, finansal ortaklıklarda ve ilişkilerde kriz yaratan durumlar söz konusu olabilir. Yatırımları, borç ve alacakları ilgilendiren konularda; özellikle eşinizin, ortağınızın maddi durumunu etkileyen beklenmedik gelişmeler, sürprizler ve yeni olanaklar gündeme gelebilir. Risk içeren spekülatif durumlara özellikle dikkat etmelisiniz.

Bu yıl burcunuzu ilgilendiren en önemli transit, karşıt burcunuz olan Balık’ta ilerlemekte olan Neptün’den geliyor. Transit Neptün’ün etkileri geçen yıldan itibaren başladı. Ancak bu yıl özellikle 25 - 28 Ağustos doğumlu olan Başak’lar ve Yükselen Başak’lar bu gezegenin dağıtıcı ve karmaşa getiren, kafa bulandıran temalarını açık şekilde hayatlarında hissetmeye başlayabilirler.

Kişisel anlamda yanılgıya düşme veya yanlış karar alma ihtimaliniz yüksek olabilir. Fedakârlık yapmanız gereken temalar karşınıza daha fazla çıkabilir. Eleştirel yönlerinizi törpülemeye, ortaklık ve ikili ilişkiler alanında daha anlayışlı davranmaya başlıyorsunuz.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında İkizler burcuna geçmiş olan şans gezegeni Jüpiter, sizi kariyer alanında yılın en şanslı burcu haline getirdi. 2013 yılının Haziran sonuna kadar devam edecek olan bu transit sayesinde iş hayatınızda yükselmek ve daha iyi konumlara gelmek için karşınıza gelebilecek fırsatları çok iyi takip etmeli, değerlendirmelisiniz.

Hedefleriniz içinde yer alan yeni bir işe geçebilir veya var olan işinizde yükselebilirsiniz. Jüpiter yılın ilk yarısında size tanınma ve iş hayatında yeteneklerinizi başarılı biçimde kullanabileceğiniz imkânlar getirirken; yılın ikinci yarısında başarılarınızı sosyal ortamlara, gruplara ve organizasyonel alana yaymanıza da destek verecektir. Geleceğe yönelik umutlarınızı gerçekleştirebilmek için karşınıza çıkacak fırsatları doğru şekilde değerlendirmelisiniz.

2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Plüton da burcunuzla uyumlu açı kurmaya devam ediyor. 2013 yılında 1 – 4 Eylül arasında doğmuş olan Başaklar bu güçlendirici etkiden daha fazla yararlanabilirler. Yaratıcılığınızı sistemli ve ciddi bir şekilde geliştirmeniz gereken konularda hırslı hareket edebilirsiniz. Kişiliğinizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyma arzusu içindesiniz. 2013’nin ikinci yarısında Jüpiter karşıt açısı nedeniyle bu gücü yaşantınıza aktarmak isterken aşırılıklara ve abartılı davranışlara yönelme riski içine girebilirsiniz.

12 Mart- 20 Nisan arasında ortak finansal alana daha fazla yönelebilir, para ile ilgili konularda stabilite sağlamakta zorlanabilirsiniz.

9 Mayıs – 3 Haziran arasındaki Venüs geçişi sosyal statünüzü ilgilendiren alanda size olumlu destek verecektir. Ancak 31 Mayıs – 13 Temmuz arasındaki Mars transiti etkisiyle tüm enerjinizin odak noktasında kariyer ve iş konularının yer alması sizin için yorucu olabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aşk hayatınız, keyif aldığınız konularla ilgili yaklaşımlarınız 2008 yılında başlayan Plüton transitiyle bir değişim süreci içine girdi. Artık daha tutkulu, daha derinden hissedebileceğiniz ilişkilere yönelmeye başladınız. 2013 yılında özellikle 1 – 4 Eylül arası doğumlu Başaklar kişisel olarak daha tutkulu ve hırslı yaklaşımlar içine girmeye başlayacaklar. Plüton’un tutkularınızı artıran yaşayabileceğiniz derin ve güçlü bir aşk ilişkisi sizin kendinizi yenilemenize sebep olabilir.

2013’ün ilk yarısında Jüpiter desteğiyle toplumsal hayatta daha fazla ön plana çıkabilir ve adınızdan söz ettirebilirsiniz. Yılın ikinci yarısından sonraki dönemde sosyal hayatınızın ve gruplarla paylaşımlarınızın hareketlenmeye başladığını fark edebilirsiniz. Arkadaş toplantıları, davetler ve güzel organizasyonlar sayesinde yeni kişilerle tanışabilir, keyifli ilişkiler kurabilirsiniz.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu hareket ettiği zamanlarda ilişkileriniz daha rahat, akıcı şekilde ilerleyebilir. 26 Şubat – 22 Mart arasında evlilik ve ikili paylaşımlarınız olumlu etkiler altında olacaktır.

20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki dönemde seyahatlere çıkabilir, yurtdışı bağlantılı veya yabancı uyruklu kişilerle paylaşımlarınız hayatınızda daha fazla yer alabilir. Değişik kültürlerle ilgili konular sizi çekebilir; aşkı uzaklarda bulabilirsiniz.

3 - 27 Haziran arasında katılacağınız davet ve toplantılarda aşk gezegeni Venüs’ün desteğini arkanıza alabilirsiniz. 22 Temmuz – 16 Ağustos arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kendinizi çok iyi hissedebilir, kişisel güzelliğiniz ve bakımınızla ilgilenebilir, çekiciliğinizle ön plana çıkabilirsiniz. Bu dönemde çevrenizle ve partnerinizle ilişkileriniz pozitif yönde etkilenecektir.

15 Ekim – 7 Aralık arasında Mars’ın burcunuzda ilerleyecek olması, kendinizi daha cesur bir yaklaşımla ortaya koymanızı sağlayacaktır. İkili ilişkilerde, eşiniz veya partnerinizle paylaşımlarınızda daha tutkulu, heyecanlı ve girişken olabilirsiniz.

5 Kasım’dan itibaren Venüs sizi aşk ve keyiflerle ilgili alanda olumlu etkilemeye başlayacaktır. Ancak sevgi gezegeni Venüs’ün 21 Aralık’tan itibaren Oğlak burcunda geri harekete başlayacak oluşu, partnerinizle paylaşımlarınızda birtakım sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

Sağlık

2013 yılında sizi sağlık alanında en ciddi olarak etkileyebilecek gezegen etkisi karşıt burcunuzda ilerlemeye başlayan Neptün’den geliyor. Bu yıl özellikle 25 – 28 Ağustos doğumlu Başak’lar Neptün’ün dalgınlık, halsizlik, yorgunluk ve kafa bulandıran etkisi altına alacaktır.

Dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar veya sakarlıklar yaşayabilirsiniz. Gücünüzün çekildiğini veya bir şekilde pasifize olduğunuzu düşünebilirsiniz. Bu transit etkisindeyken ilaç kullanımına veya sebebi belirlenemeyen rahatsızlıklara karşı daha dikkatli olmalısınız. Sağlık sorunlarıyla karşılaşırsanız ciddiyetle ele almalı, ihmalkâr olmamalısınız.

Plüton’un destekleyici etkisi genel olarak kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Ancak yılın ilk yarısındaki Jüpiter geçişi sizin de bazı konularda huzursuz ve dengesiz davranabileceğinize işaret ediyor.

Yılın ilk yarısında Jüpiter burcunuzla uyumlu açı içine girerek olumlu desteği ile koruyucu etkiler getirecektir.

2 Şubat – 12 Mart arasında karşınıza çıkan kişiler veya olaylar size gerginlik verebilir. Mars’ın burcunuzdan geçeceği 15 Ekim – 7 Aralık arasında enerjiniz yükselecektir. Ancak Neptün karşıtlığının tam hissedileceği 18 – 22 Ekim günleri arasında özellikle dalgınlıktan kaynaklanabilecek sorunlara karşı dikkatli olmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013 yılında Merkür 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir, sabırlı olmalısınız.

23 Şubat ile 17 Mart arasında gerçekleşecek yılın ilk geri hareketi sizi eşiniz, ortaklarınız ve karşınıza çıkan kişilerle paylaşımlarınızda etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerde daha mantıklı, akılcı davranmaya çalışmalısınız; yanlış anlaşılma riski fazla olabilir.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket süresince sosyal paylaşımlarınızda, organizasyonel çalışmalarınızda birtakım gecikmeler ve aksaklıklarla karşı karşıya bırakabilir. Önemli işlerinizi Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.


21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu size eğitsel ve iletişimsel alanda gecikmeler, sıkışma ve daralmalar yaşatabilir. Yakın çevre, akraba veya kardeşlerle ilişkilerde problemler söz konusu olabilir.

Terazi Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

2013’e genel bakış

Geçtiğimiz iki buçuk yıl içerisinde burcunuzda ilerleyen Satürn size önemli sorumluluklarla birlikte, hayata daha ciddi bir bakış açısı getirdi. Bu süreçte çok şey öğrendiniz, özellikle ilişkiler alanında sınırlarınızı yeniden çizdiniz. Hayatınızdaki ilişkileri gözden geçirdiniz ve yolunda gitmeyen beraberlikleri bitirmek zorunda kaldınız. Satürn bu transitinde kendiniz için yeni bir temel atmanızı zorunlu kıldı. Şimdi bu süreç devam etmekte. 2015’e kadar olan dönemde, Satürn para ve kazançlar evinizde ilerlerken, daha fazla desteğe ihtiyacınız var.

Bu stratejik ortaklıklar ve başkaları ile işbirliğine girerek yapabilirsiniz ancak bir yandan da ortaklaşa sorumluluklar almanız da gerekmekte. Bu dönemde iş hayatında yaptığınız işbirliklerine, ortaklıklara daha dikkatli ve sorumlu gözlerle bakmanız gerekiyor. Bu ortaklıklardan yararlanmaya bakarken, kendi kişisel gücünüzü ve çıkarlarınızı da değerlendirmek durumundasınız. Benzer şekilde, evli olanlar, eşlerinin para durumları ile daha fazla ilgilenebilirler.

Sizi çok yakından ilgilendiren ve ilişkilerinizi etkileyen diğer önemli bir transit ise 2010 yılından bu yana Uranüs’ün karşıt burcunuz Koç’ta ilerliyor olması. Geçmişe bakarsanız, 2010’dan bu yana ilişkileriniz, evliliğiniz ve ortaklıklar açısından çok şey hızlı bir biçimde değişti. Ani olaylar, sürprizler, uyanışlar ve bir yandan da beraberliklerinizi alt üst ederek sizi özgürleştiren deneyimler yaşadınız. Bu süreç hala devam etmekte.

Uranüs ilişkilerinize, hayata bakış açınıza yenilenme, cesaret özgürleşme getirmekte. Bu süreç içerisinde süregelen beraberlikler aniden koparken, ani beraberlikler de gündeme geliyor olabilir. Uranüs etkisi altında şimdiye kadar yapmadıklarımızı yapar, yeni deneyimlere daha açık hale gelebiliriz.

Genellikle de Uranüs’le gelen ilişki çok ani şekilde başlayacağı gibi, ani şekilde de son bulabilir. Böyle zamanlarda istikrar yoktur. Her durumda Uranüs’ün uyandırıcı ve yenileyici etkisi altında başkalarından çok şey öğrenmektesiniz. Hatta bazı karşıtlıklar ve muhalefetler bile sizin için geliştirici ve uyarıcı olabilir.

Eğer 27 Eylül – 6 Ekim arasında doğmuşsanız, bu dönemde Uranüs’ün sarsıcı etkisi altındasınız demektir. Bugünlerde doğanlar hayatlarının pek çok alanında kendilerini daha bağımsız ve beklenmedik şekilde ifade etmeye hazırlıklı olmalılar. Otorite figürleri ile ya da babanızla, eşinizle ilişkilerinizde kendinizi daha özgün hatta sert biçimde ortaya koymak durumunda olabilirsiniz. Bu durum evliliğinizi, kariyer çizginizi yakından etkileyebilir.

Terazi’leri çok güçlü ve derinden etkileyen bir başka önemli transit ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton. Bu gezegen hayatımıza güçlü dönüşümler, mücadeleler ve baskı ile gelen değişimi anlatır. Etkisi ağır ve yorucudur. Pluton sayesinde hayata yeniden adapte olur, değişime uğrarız.

Değişmek için güçlenmek ve hayatımızdaki eski kalıpları, eski benliğimizi, kişiliğimizi yenilememiz gerekir. Bu gözle bakıldığında, Pluton 2008’den bu yana pek çok Terazi’yi zorlayarak değişime ve daha güçlü kılmaya zorlamakta. Pluton transiti kalanlar bir bakıma ölüm kalım savaşı vererek kendi güçlerini yeniden keşfederler. Bu durum kariyerinizde ve ev hayatınızda, ailevi konularda geri dönüşü olmayan değişimler getirmekte.

Özellikle bu yıl 2-5 Ekim doğumlu Terazi’ler Uranüs transiti yanında, Pluton’un da etkisi altında kalmaktalar. Bu nedenle, pek çok Terazi eve ait konularda, toprağa, yerleşime, aileye ait durumlar içerisinde hayatı yeniden dizayn etmekte, şekillendirmekte. Kuşkusuz bugünlerde doğanlar belirli bir güç kavgasına da girişebilirler. Bununla birlikte, bu mücadelelerde takılıp kalsak, hatta yenilmiş gibi olsak da, çok önemli deneyimler kazanmaktayız.

Terazi’ler bu sayede kendi kişiliklerinde silik kalan güçlü yönleri ortaya çıkarabilirler. Girişilmiş olan güç savaşları duygusal hassasiyetinizi törpülerken, sizi hayat hakkında daha gerçekçi ve mücadeleci kılmakta. Bu süreçte bitişler, hayatınızda bazı kişilerin sizden ayrılması, sizi güçlü bir şekilde etkileyebilir. Aynı zamanda iş hayatınızda gündeme gelen baskılar sayesinde içinizdeki gücü daha çok ortaya çıkarabilirsiniz. Pluton etkisi altında yorucu bir süreçtesiniz ama bir yandan da kişiliğinizi güçlendirmektesiniz.

Şansı, gelişmeyi ve her açıdan olgunlaşmayı anlatan Jüpiter ise 26 Haziran’a kadar burcunuzla son derece uyumlu kılmakta ancak Jüpiter’in harekete geçiren etkisini bu tarihten sonra daha da fazla hissedebileceksiniz. Yılın ilk yarısında Jüpiter size ufuklarınızı geliştirmeniz, yeni insanlarla ve çevrelerle tanışmanız sayesinde değişik olanaklar tanımakta. Bu etkiler 2012’den bu yana devam etmekte.

Eğitim hayatınız, yabancılarla ilişkiler ve sizi entelektüel açıdan geliştiren konularda karşınıza gelen yeni kapıları açmaya ve daha fazla ilerlemeye, öğrenmeye devam edebilirsiniz. 26 Haziran sonrasında ise Jüpiter özellikle iş ve ailevi konularda daha büyük adımlar, şanslar ve gelişme, büyüme olanakları getirmekte.

Toplumsal statünüzü olumlu yönde etkileyebilecek bir evlilik, ya da bir çocuğun doğumu ya da mesleki alanda daha fazla tanınma sizi oldukça mutlu edebilir ve bu etkiler 2014’ün ilk yarısına kadar devam edebilir.

Jüpiter’in güçlendirici transiti altında iş hayatında büyüme, yeni girişimler ve sizi zenginleştirebilecek tecrübeler içerisinde olacaksınız. Bu nedenle yılın ikinci yarısında rehavete kapılmamalı pek çok konuda daha gayretli, istekli davranmalısınız.

İş, para ve kariyer olanakları

Geçtiğimi 2 yıl boyunca burcunuzdan transit geçen Satürn sizi hem kişisel olarak, hem de çevrenizle ilişkilerinizde daha ciddi ve sorumluluk üstlenerek davranma konusunda birçok testten geçirdi. Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna ilerlemiş olan Satürn şimdi de maddi kaynaklarınıza yaklaşımlarınızda daha akılcı davranmanızı istiyor. Yeteneklerinizi daha sorumlu bir şekilde para kazanma yöntemlerinize aktarmanız gerekiyor. Maddi kazanç kaynaklarınızda daralma ve azalma yaşayabileceğiniz bu süreçte paranızı daha idareli ve kontrollü kullanmalısınız.

Karşıt burcunuz olan Koç’ta 2018 yılına kadar devam edecek uzun bir transit yapmakta olan Uranüs gezegeni; ikili ilişkiler ve ortaklık konularında yeni koşullar ortaya getirebilir. Yıl genelinde özellikle 1 – 5 Ekim arasında doğmuş olan Teraziler ve yükselen Teraziler bu etkiyi daha yoğun hissedecekler. Birtakım ortaklıklar sonlanabilir, yenileri başlayabilir. Beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Tüm bunlarla en doğru şekilde başa çıkmak için Terazilerin tek başına hareket etme yönünde kendilerine güvenmeleri ve içlerindeki cesareti ortaya çıkarmaları gerekiyor.

Şans gezegeni Jüpiter’in 2013 yılın ilk yarısında sizi yurtdışı bağlantılı işler ve yabancılarla yapacağınız çalışmalarda olumlu destekleyecektir. Yolculuklar yaşantınızda yeni ufuklar açabilir. Haziran 2013 sonrasında kariyer konularında yılın en şanslı burcu Terazi ve Yükselen Teraziler olacaktır. Jüpiter sizin meslek, kariyer ve toplumsal platformdaki konumunuzu yükseltmeniz için karşınıza birçok fırsat getirecektir. 12 yılda bir gelen bu şansı çok iyi değerlendirmeli, doğru adımları atmalısınız.

Dikkat etmeniz gereken en önemli transit Neptün’ün Balık burcundaki konumu çalışma koşullarında, iş hayatında karmaşa, belirsizlikler ve güven vermeyen, bulanık durumlara da işaret edebilir. İdealist yaklaşımlar geliştirip, hayallerinize doğru ilerlerken sağlam adımlar atmakta olduğunuzdan emin olmalısınız.

Oğlak burcunda ilerleyen Plüton bu yıl özellikle 2 – 3 – 4 Ekim doğumlu Terazileri zorlayabilir. Terazi ve yükselen Terazi’ler de ev, yerleşim ve aile büyüklerine ait konularda Plüton’un yaptığı dönüştürücü baskıyı yoğun bir şekilde hissedebilirler. Üzerinizde kurulan baskılara karşı kendi yeteneklerinizi açığa çıkarmaya ve soğukkanlı olmaya gayret etmelisiniz. Devlet ya da otorite figürleri ile olan ilişkilerinizde aşırı duyarlı olduğunuz noktalarda da güçlü davranmayı öğrenmek durumundasınız.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde kariyerinizde daha hızlı ilerleme olanaklarının olduğunu görebilirsiniz. 2 Şubat – 12 Mart arasında tüm enerjiniz çalışma ortamınıza ve iş hayatınıza yönelebilir. Aşırı iş yükü nedeniyle gergin olabilirsiniz. 12 Mart – 20 Nisan arasında ortaklıklarda veya birlikte hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkilerinizde aşırı tepkisel ve güdüsel davranışlar olabilir.

20 Nisan – 31 Mayıs arasında ortak finansal alandaki gelişmeler sizin için uğraştırıcı olabilir. Harcamaları kontrol altında tutmakta zorluk çekebilirsiniz.

13 Temmuz – 28 Ağustos arasında kariyerinizle ilgili konular ön plana çıkabilir. Tüm enerjinizin odak noktası mesleki alana yönelebilir.

15 Ekim – 7 Aralık arasında kontrolünüz dışında gelişen olaylarla ilgilenmeniz gerekebilir. Detaylar ve mükemmellik gerektiren organizasyonel çalışmalar sizi oldukça uğraştırabilir.

Venüs’ün olumlu geçişleri 26 Şubat – 22 Mart arasında iş ortamınızı; 15 Nisan – 9 Mayıs arasında ortak finansal paylaşımlarınızı; 3 – 27 Haziran arasında kariyere ait konuları pozitif yönde etkileyecektir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Tüm Terazi ve Yükselen Teraziler Satürn transiti sayesinde olgunlaştılar. Artık kendinize ve ilişkilerinize daha gerçekçi bir yaklaşım içinde olduğunuzu söylemek yanlış olamayacaktır.

Son iki yılda hayatınızda biten veya başlayan ilişkileriniz oldu. Uranüs’ün karşıt burcunuzda yaptığı etki sizin var olan ilişkilerinizi de sorgulamanız yönünde etkiledi. Sağlam ilişkiler devam edip daha güçlenirken; sizi engelleyen, sorunlar içeren ilişkiler de ayrılıkla sonuçlandı. Kısaca aşk ve evlilik alanında artık eski koşulların geçerli olmadığının farkındasınız.

Bu yıl özellikle 1 – 5 Ekim arasında doğmuş olan Terazi’lerin daha bireysel ve özgür davranma istekleri artabilir. İlişkiler ekseninde daha radikal kararlar alabilirler. Transit Plüton’un da yaptığı baskı nedeniyle ev, yuva ve yerleşim yerine ait konularda köklü değişiklikler yaşanabilir. Daha cesur, kendinden emin ve kararlı davranışlar geliştirmeniz gerekebilir.

Jüpiter 2013 yılın ilk yarısında uzaklara seyahatlerden, yurtdışı ve yabancılarla ilgili alanlarda gelecek şanslara işaret ediyor. Özellikle Venüs’ün de İkizler burcundan geçeceği 9 Mayıs - 3 Haziran arasında ilişkilerinize canlılık gelecektir.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda pozitif etkiler altında olacaksınız.

Aşk gezegeni Venüs, 2 – 26 Şubat arasındaki dönemde aşk hayatınızda ve ilişkilerinizde aradığınız mutluluğu yakalamanıza ve partnerinizle çok güzel zaman geçirmenize yardımcı olacaktır.

22 Mart – 15 Nisan arasında ikili ilişkilerinizde veya evliliğinizde güzel etkiler altında olacaksınız. Eşinizle ya da birlikte olduğunuz partnerinizde aranızdaki tutku yüksek olacak, paylaşımlarınız artacaktır.

27 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasındaki dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilir, arkadaş gruplarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Venüs’ün Terazi burcunda olacağı 16 Ağustos – 11 Eylül döneminde kendi kişisel bakımınızla ilgilenebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedeceksiniz. Çevrenizle ilişkilerinizde daha güzel etkiler altında olacaksınız.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 2 Şubat’a kadar aşk hayatınız hareketli olacaktır. 12 Mart - 20 Nisan arasında ikili ilişkilerinizde heyecan ve tutku yükselebilir. Ancak Mars etkisinde tepkilerinde yükseleceği bu dönemde gereksiz çatışmalardan uzak durmalı, tahrik edici olmamalısınız.

31 Mayıs – 13 Temmuz arasında seyahatler, yabancı kültürlerle ilgili konular ilgi odağınızda bulunabilir.

28 Ağustos – 15 Ekim döneminde kendinizi çok daha olumlu bir biçimde ortaya koyabilir, ilgi uyandırabilirsiniz. Bu dönemde ilişkilerinizde isteklerinize kavuşma motivasyonunuz oldukça yüksek olacaktır.

Sağlık

Neptün’ün Şubat 2012’den beri Balık burcunda ve sizin sağlığınızı temsil eden yaşam alanında ilerlemesi yaşam enerjinizi azaltabilir. Kendinizi yorgun, dalgın veya dağınık hissedebilirsiniz. Bu transit etkisindeyken bağışıklık sisteminizi güçlendirmeli ve ilaç kullanımına dikkat etmelisiniz.

Özellikle 1 - 5 Ekim arasında doğmuş olan Terazilerin bu yıl sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Uranüs, hem Plüton gezegenlerinin sert etkileri nedeniyle gerginlik, ani olaylar ve baskı yaratan koşullar nedeniyle kişisel olarak zorlanabilirler. Ev, yuva ve aileye ait konulara bağlı olaylar ve dönüştürücü temalar nedeniyle psikolojinizi etkileyebilir.

Gökyüzünde bu yıl gerçekleşecek Uranüs-Plüton zorlayıcı açıları nedeniyle 4 Ekim doğumlu Terazi’lerin Mayıs ayında; 2 Ekim doğumlu Terazi’lerin de Kasım ayında sağlıklarına daha fazla özen göstermeleri gerekebilir.

2 Şubat – 12 Mart arasında Mars transiti etkisiyle çalışma hayatınızla ilgili konulara bağlı olarak iş yükünüz artabilir, ancak kendinizi aşırı yormamalısınız. Bu tarih aralığında bilinçsiz ilaç veya alkol kullanmamalısınız.

20 - 23 Mart günlerinde Uranüs ve Mars birlikteliği beklenmedik veya beklenmedik etkiler getirebilir. Aşırı risk içeren davranışlardan kaçınmalısınız.

21 Mayıs ve 1 Kasım haftalarında ailevi konular ya da yuvaya ait durumlara yaklaşımlarınızda daha soğukkanlı olmaya bakmalısınız.

13 Temmuz – 28 Ağustos arasında kariyer konularıyla ilgili uğraşlar sizi beklentinizin üstünde uğraştırabilir. 15 Ekim – 7 Aralık arasında ise elde olmayan sebeplerden kaynaklanan konular yüzünden sağlığınızı ihmal etme riski içine girebilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketi çalışma hayatınız, iş arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularla ilgili yazılı ve sözel iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Merkür retrolarında ciddi çalışmalar içinde olmalı, ayrıntıları gözden geçirmeli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.

26 Haziran - 20 Temmuz arasında kariyer, mesleki bağlantılar ve toplumsal statünüzle ilgili konularda birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde üstlerinizle ilişkilerinizde dalgınlıktan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosunda maddi alanda ve parayla ilgili dikkatli hareket etmelisiniz.

Akrep Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

2013’e genel bakış

Geçtiğimiz Ekim ayında burcuna ilerleyen Satürn, önümüzdeki yılların da temasını belirliyor. Son zamanlarda daha fazla sorumluluk ve ciddi başlangıçlar içindesiniz. Olgunlaştıran, yaşlandıran ve sorumluluk yükleyen Satürn 2015 yılına kadar burcunuzda kalırken, siz de hayatınıza yeniden şekil vermeye başlıyorsunuz. Pek çok okur Satürn’ün engelleyici ve sınırlandırıcı bir yönü olduğundan yakınabilir ancak Satürn size yapabileceklerinizi ortaya koyabilmeniz için gereken dersleri getirmekte.

Özellikle böyle bir dönem siz kendiniz sorumluluklar alarak, yeni adımlar atmak, hayatınıza daha sağlam ve gerçekçi bir temel kazandırmak için harekete geçebilirsiniz. Bu yeni dönemde işiniz, sorumluluklarınız, kariyer hayatınız ciddiyet kazanırken, aynı zamanda kendi kişisel gücünüzü ve neler yapabileceğinizi de daha iyi fark edebileceksiniz. İş hayatında yeni bir göreve başlamak, işteki pozisyonunuz açısından daha fazla sorumluluk getiren bir döneme girmek durumundasınız. Böylece, düşüncede değil, eylemde kendinizi ortaya koyabilirsiniz.

Kuşkusuz daha fazla sorumluluk almanız gerekiyor ancak böylece yeteneklerinizin de sınırını görmüş, kendinizi test etmiş olacaksınız. Bir çok kişi açısından bu transit meslek hayatınızı ilgilendiren yeni başlangıçlar anlamına gelirken, aynı zamanda ortaklaşa konularda, özellikle finansal alanda kişisel yeteneklerinizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

Başkalarının kaynaklarını kullanmak, yönetmek, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu ile ilgilenmek, miras, borç, alacak gibi ortaklı işler içinde olmak gereği doğabilir. Bu sorumluluklardan kaçmadığınız sürece iş hayatınızı ya da hedeflediğiniz konularu daha iyi yönetebileceksiniz.

Diğer yandan, 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton da size güçlü dönüşümler, mücadele ve dayanıklılık getiriyor. Pluton dönüştüren, yenileyen, hayatımıza zorunlu bir değişim ve baskı ile gelen konuları açıklar.

Olumlu açısı altında özellikle odaklandığınız tüm konularda daha kalıcı, sabırlı ve kararlı değişiklikler yapabilir, içinizdeki gücü ortaya çıkararak başkalarını de yönlendirebilir, ya da yönetebilirsibiz. Pluton büyük güçlerle işbirliği yapabileceğinizi, hatta güç kullanıcı ya da manipüle edici olabileceğinizi de anlatıyor.

Özellikle Akrep burcunda, 1-4 Kasım arasında doğmuş olanlar Pluton’un bu güç kazandıran, yenileyen enerjisini daha fazla görecekler. Bugünlerde doğanların hayatında yorucu sorumluluklar, bir ölüm kalım konusu olsa bile, sonuçta hedefleri alanlarda derinleşme, odaklanma ve ilişkileri kendi güçleri yönünde kullanma olanağına sahip olabilirler. Özellikle bu durum kariyerinizde, politikada ya ortaklı işlerde size önemli üstünlükler getirebilir.

Bu yıl 26 Haziran’da Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi ise size mutlu olmanız yönünde önemli fırsatlar ve kendini geliştirme olanağı getirmekte. Yılın ikinci yarısında Jüpiter yabancıları, uzakları, yolculukları, akademik konuları ve medyaya ilgilendiren alanlarda ilerliyor olacak. Dolayısıyla bu yeni dönemde hem kendi fikirlerinizi daha iyi yayabilir ve kullanabilir, hem de bakış açınızı genişletebilirsiniz. Eğitsel, akademik imkanlar, uluslar arası konular, daha fazla yolculuk ve yeni insanlar 2014’ün ilk yarısına kadar size yeni açılımlar ve şans getirmekte. Tüm bunları mesleki alanda da kullanabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl Balık burcuna ilerleyen Neptün, önümüzdeki 14 yıl boyunca size ruhsal yönde önemli deneyimler ve yaratıcılık getirmeye başladı. Neptün bizi hayallere sürükleyerek ayaklarımızı yerden kesen, sezgi kazandıran ve esin bir gezegendir. Bu uzun dönemde pek çok Akrep kişiliklerini ve yaratıcılıklarını büyük bir akış içerisinden kullanabilecekler. İdealize ettiğiniz konularda kendinizi daha verimli ve başarılı hissedebilirsiniz.

Kuşkusuz Neptün gerçeklerden aşırı kopuş ve pembe hayallere de yol açabilir ancak burcunuzla olan çok uyumlu açısı sayesinde bu dönemde çok fazla sorumluluk alsanız bile, kendinizi adayarak yapabileceğiniz çok şey olabileceğini anlatmakta. Özellikle 25-29 Ekim doğumlu Akrep’ler Neptün’ün getirdiği bu sınırsız yaratacılıktan özellikle sanatsal konularda yararlanabilirler. Eğer bu tarihlerde doğmuşsanız, kendinizi sosyal ve evrensel konulara odaklama imkanı da bulabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

2013 yılına girerken Akrep’ler ve Yükselen Akrepler artık sorumluluklarının daha fazla bilincindeler. Geçen 2 yıl içinde hayatınızda kontrol edemediğiniz birçok olay deneyimlediniz. 2013 yılında özellikle 27 Ekim – 3 Kasım arasında doğmuş olan akrepler ciddi çalışmalar içine girebilir, ikili ilişkilerin söz konusu olduğu alanlarda önemli hayat dersleriyle karşılaşabilirler. Kontrol altına almak istediğiniz konularda daha adil davranmalı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmalısınız.

2013’ün ilk yarısında Jüpiter’in transit geçişi size ortaklıklardan, yatırımlardan, bankalardan veya mirastan gelebilecek bazı kazançlar olabileceğini gösteriyor. Haziran ayından sonraki dönemde ise yurtdışı bağlantılı iş, kurum ve kişilerden gelebilecek fırsatlar sizin ufuklarınızı genişletmenizi sağlayabilir.

Uranüs’ün iş hayatınızı ve çalışma ortamınızı değiştiren koşullar getiren transiti bu yıl da devam ediyor. Yeni iş kollarına yönelebilir, farklı ve orijinal çalışmalar yapmak için tek başınıza hareket etmek isteyebilirsiniz. İş ortamınızda ve çalışma arkadaşlarınızla paylaşımlarınızda dengeleri istediğiniz şekilde korumak pek kolay olmayabilir.
2013 yılında 1 – 2 - 3 Kasım arası doğumlu Akrep’ler Oğlak burcunda ilerlemekte olan Plüton’un dönüştürücü etkisi altında kişisel güçlerini daha iyi ortaya koyabilirler. Eğitsel alanda ve iletişimsel konularda devletle ilgili konulardan ya da güçlü kişilerden fayda sağlayabilirler.

25 – 28 Ekim arasında doğmuş olan Akrepler ve yükselen Akrepler hayal güçlerini ve yaratıcı çalışmalarını Balık burcunda ilerleyen Neptün’ün transiti sayesinde daha fazla ön plana çıkarabilirler. Ancak Neptün’ün gevşeten, dağıtan ve yanılgılara sürükleyen etkisi karşısında sorumluluklardan kaçmamalısınız. Neptün’ün açısı rahat olduğu için belki onu çok fazla hissetmeyebilir ve farkında olmayabilirsiniz. Bu transit eğer gerçeklerden uzaklaşırsanız aşırı hayal kurma, sorumlulukları ertelemeye ve pek çok bağımlılığa yol açabilir. Bu sebeple Satürn’ün getireceği görev ve sorumlulukları ciddiye almalı, daha sonra ağır bedeller ödememek için realite ile bağınızı koparmamalısınız.
12 Mart – 20 Nisan arasında tüm enerjinizi iş ortamınıza ve çalışma hayatınıza odaklamanız gerekebilir. Bu dönemde aşırı iş yükü zorlayıcı olabilir. Ancak aynı dönemde Venüs transiti desteğiyle olumlu gelişmeler de yaşayabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Akrep ve yükselen Akrepler 2013 yılında burçlarında ilerlemekte olan Satürn etkisi altında tüm ikili ilişkilerinde kendilerine çeki düzen vermek ve kararlı yaklaşımlar içinde olmak durumundalar. Geçen 2 yıl süresince kontrolünüz dışında gelişen olaylar nedeniyle sıkıntılı dönemler içinden geçmiş olmalısınız. Bu yıldan itibaren kendi hayatınızı daha iyi kontrol edebilirsiniz. Çevrenizle paylaşımlarınızda daha akılcı, mantıklı ve adil davranışlar geliştirmeniz gerekiyor. Ciddi ilişkilerinizde evlilik kararı alabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle ilişkinizde sınırlarınızı daha net belirlemeniz gerekebilir.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz çok daha uyumlu ve zevkli olabilir. 26 Şubat – 22 Mart arasında Venüs ve Mars’ın etkisiyle aşk hayatınız canlanabilir, romantik beraberliklerden çok keyif duyabilirsiniz.

15 Nisan – 9 Mayıs arasında eşiniz veya partnerinizle güven, huzur ve mutluluk içinde hareket edebilirsiniz. 20 Nisan – 31 Mayıs arasında Mars’ın da aynı yerde transit yapması tutkuyu artıracağı gibi, ilişkilerde daha tepkisel olmaya da sebep olabilir.

3 – 27 Haziran arasında yurtdışı seyahatleri, yolculuklar, yabancılar ve yeni yerler hayatınıza mutlu edici etkiler getirebilir.

22 Temmuz – 16 Ağustos arasında sosyal hayatınız, arkadaşlarınızla paylaşımlarınız keyif verici olacaktır.

11 Eylül – 7 Ekim arasında Akrep burcunda ilerleyen Venüs sayesinde cazibeniz ve ikna edici yönlerinizle ilişkilerinizde kontrolü ve idareyi istediğiniz şekilde ele alabilirsiniz.
21 Aralık sonrasında Venüs’ün geri hareketine başlayacak olması yakın çevre ilişkilerinizde etkisini gösterebilir.

Sağlık

2013 yılında burcunuzda ilerlemekte olan Satürn nedeniyle kendinize her zamankinden daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

Özellikle 27 Ekim – 3 Kasım arasında doğmuş olan Akrepler dişler, kemikler, iskelet sistemi ve sinir sistemini ilgilendiren rahatsızlıklara karşı ihmalkâr olmamalılar. Bu dönemde kişisel olarak kendinizi biraz geriye çekebilir, aşırı depresif yaklaşımlar içine girebilir, yalnız kalma ihtiyacı duyabilirsiniz. Aynı durum yükselen burcu Akrep olan kişiler içinde geçerlidir.

Koç burcundaki Uranüs transiti de sağlık konularında zaman zaman beklenmedik durumlar olabileceğine işaret ediyor. Enerjinizi kontrol etmekte zorlanabilir, üzerinizdeki gerginlikten kurtulmak için rahatlama yolları aramanız gerekebilir.

Neptün etkisi altında 25 – 28 Ekim arasında doğmuş olan Akrep’lerin ilaç kullanımına ve alkol tüketimine özen göstermelerinde yarar var.

Sağlık açısından 12 Mart – 20 Nisan arasında daha dikkatli olmanız gerekebilir. Çalışma ortamına daha fazla enerji harcamak sizin için yorucu ve tüketici olabilir. Riskli hareketlerden kaçınmakta yarar var.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Dikkatli olmalısınız.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketinde aşk hayatınızda, keyif aldığınız konularda, yaratıcı çalışmalarınızda, çocuklarla ilişkilerinizde ve spekülatif alanda beklenmedik sorunlarla veya gecikmelerle karşılaşabilirsiniz.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket yurtdışı bağlantılı işlerinizi, yabancılarla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hukuksal alanda veya akademik konularla ilgili iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Vize, uçak bileti, rezervasyonlar gibi seyahat detaylarınızı Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu Akrep burcunda gerçekleşecek. Sizi direk olarak çevrenizle paylaşımlarınızda, kişisel ilişkilerinizde etkisi altına alacak olan bu geri harekette yazılı ve sözel iletişimlerinize dikkat etmelisiniz. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

Tüm Merkür retrolarında daha dikkatli hareket etmeli, ayrıntıları yeniden gözden geçirmeli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.
Yay Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

2013’e genel bakış

2013 özellikle yükselen burcu Yay olanlar için, önemli testler ve yenilenme gereği getirmekte. Bu dönemde hayatınızda kontrol edemediğiniz pek çok konu olabilir.
Burcunuzun yöneticisi Jüpiter, 26 Haziran’a kadar karşıt burcunuz İkizler’de kalmakta. Bu süre boyunca değişik anlaşmalardan, işbirliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından bu yana yapmış olduğunuz anlaşmaların, ortaklaşa konuların iş hayatınıza canlılık getirdiğini söyleyebiliriz. En azından başkalarından gelen öneriler ve değişiklikler açısından oldukça hareketli bir dönemdesiniz. Bu dönemde ortaklıkların getirebileceği kazançlar ya da evliliğe ilişkin konular gündeminizi meşgul ediyor olabilir.

Kuşkusuz, çok fazla söz olmasına karşın, bunların ancak bir kısmnın somut hale geldiğini de görüyoruz. 26 Haziran sonrasında Jüpiter bu kez Yengeç burcuna ilerleyerek size yeni kazanç yolları ve gelirler getirebilir. Bu dönemde de başkalarının kaynaklarından yararlanabilirsiniz. Özellikle aileden gelebilecek imkanlar, destekler ya da ortaklı işler, miras, borç, alacak konuları değişik imkanların doğmasına neden olabilir.

Bu dönemde Satürn 2015 yılına kadar Akrep burcunda kalarak size pek fazla destek sunamıyor. Özellikle yükselen burcu Yay olanlar için bu durum hayat yönlerinde bir karmaşa, çözülme ve bazı elde olmayan nedenler yüzünden riskli durumlar getirmekte. Bu süreçte, daha önce girişmiş olduğunuz riskli işlerin ortaklıklar bazında sizi huzursuz etmesi, bazı kayıplara yol açması söz konusu olabilir. Bu nedenle, eğer ortaklıklarınız varsa, bu alanlarda daha temkinli ve önlemci olmaya bakmalısınız.

Uranüs’ün olumlu açısı 2010’dan bu yana devam etmekte. Koç burcundaki Uranüs özellikle yaratıcı konulara, aşk hayatınıza ve hayattan keyif aldığınız uğraşlara canlanma ve doğallık getirmekte.

2010’dan beri hayatınıza yeni hobiler, cesaretle ilerlediğiniz uğraşlar ve başlangıçlar katmış olabilirsiniz. Sürprizler hayatınıza daha fazla renk ve canlılık getiriyor. Bireyselliğinizi daha güçlü biçimde ortaya koyabiliyorsunuz. Özellikle 8-13 Aralık günlerinde doğmuş olan Yay’lar Uranüs’ün tazeleyen, canlandıran, yaratıcı, uyarıcı etkisini daha çok hissedebilirler. Eğer bu tarihlerde doğmuşsanız, hayatınıza gelen yeniliklere hayır demeyecek ve değişik yönlerden özgürleşmenin keyfini çıkarabileceksiniz.

Neptün ise 2012 yılında Balık burcuna girerek, burcunuzla kritik bir açı oluşturmaya başladı. Neptün’ün bu konumu uzun yıllar ve yavaş yavaş sürmeye devam edecek. Önümüzdeki 14 yıl boyunca Neptün’ün getirdiği ruhsal arınma, kabullenme ve akışta kalabilmeyi öğrenme derslerini almaya başladınız.

Neptün’ün etkisi hemen kolayca açık bir şekilde görünmez. Onu ancak geçişi tamamlandıktan sonra daha iyi görüp anlayabiliriz. Bu dönemde özellikle 23-28 Kasım doğumlu Yay’lar güçlü Neptün transiti altında duruyorlar. Bu transit sizin kişiliğinizin katı yönlerini gevşetmekte ve size daha fazla yumuşama ve kabullenme getirmekte. Pek çok Yay bu süreçte ruhsal konulara da yönelebilirler.

Neptün’ün getirdiği farkındalık özellikle yaratıcı bir alanda çalışıyor ya da idealize ettiğiniz sosyal işlerle uğraşıyorsanız son derece verimli olabilir. Ancak iş hayatında olanlar açısından bu dönemde hedeflerde dağılma, hayal kırıklıkları, bazı hileli durumların getirebileceği riskleri de göz ardı etmemek gerekmekte. Eğer bu tarihlerde doğmuşsanız, bu dönemde otorite figürleri ile ya da babanızla ilişkilerin daha karmaşık ya da dağınık hale geldiğini görebilirsiniz. Bu süreçte, yüksek beklentileriniz yerini boşluğa bırakabileceği için, ayaklarınızın yerden kesilmesine neden olabilecek gerçekçi olmayan hayallere kapılmamaya bakmalısınız

İş, para ve kariyer olanakları

Satürn’ün Akrep burcunda transitine başlaması ile 2012 yılının son aylarından itibaren hayatınızda bir takım belirsizlikler ve elde olmayan koşullar gündeme gelmeye başlamış olabilir. Bu değişiklikleri dikkatle izlemelisiniz. Son 4-5 yıldır yaptığınız işlerin artık daha ilerlemediğini fark edebilirsiniz. 2013 yılı genelinde kontrolünüz dışında gelişen olaylar veya birtakım gizli gelişmeler yüzünden bazı elde olmayan kayıplarla karşılaşabilirsiniz.

Ortaklaşa konularda ve finans alanında size güven veren koşulların artık var olmadığını görebilirsiniz. Büyük kurum veya kuruluşlarla ilgili gelişmelere müdahale edemeyebilir, arkanızdan bazı işler çevirtildiğini hissedebilirsiniz. Kıskançlıklar, güç mücadeleleri, gizli düşmanlıklarla karşılaşabilirsiniz. 2015 yılına kadar devam edecek bu Satürn transiti süresince aşırı kontrolcü davranışlardan kaçınmalı ve akışla birlikte hareket etmeye çalışmalısınız.

30 Kasım – 4 Aralık arası doğumlu Yay’lar Uranüs’ün tazeleyen ve sürprizlerle yenileyen enerjilerine de açıklar. Aşk hayatında, keyif aldığınız konularda, hobilerinizde ve kendinizi ortaya koyduğunuz pek çok konuda içinizden geldiği gibi ilerleyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar, kendinizi özgür ve rahat hissedeceğiniz paylaşımlar, değişik açılımlar hayatınıza renk katacaktır. Hayallerinize sahip çıkıp size keyif veren bir hobinizi iş hayatına aktarabilirsiniz.

Ancak 24 – 27 Kasım arasında doğmuş olan Yay’ların kafa karışıklığı yaşama, yanlış karar alma ve hayal kırıklığı yaşama riski bulunuyor. Neptün karmaşa ve belirsizlik getiren bir güçtür. Ailevi konularda ve yerleşim yerine ait konularda dağılma ve karmaşa yaşayabilirsiniz. Özellikle Baba veya erkek figürlerle ilgili ilişkilerde çözülmeler, zayıflayan koşullar söz konusu olabilir.

Jüpiter’in yılın ilk yarısında karşıt burcunuzda ilerlemesi size yeni ortaklıklar, sözleşmeler ve işbirliği içinde olma fırsatları getirebilir. Ancak aşırı beklentiler içine girmemelisiniz. Çünkü bu işbirliklerinde bazı sözlerin tam olarak net çıkmaması ya da belirli ölçüde belirsizlik ve hayal kırıklığı getirmesi riski de olabilir.

Yılın ikinci yarısında Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi sizi ortak finansal alanda şanslı konuma getirecektir. Başkalarıyla birlikte yapacağınız yatırımlarda kazanç elde edebilirsiniz. Banka işlerinde, miras ve sigorta gibi konularda işleriniz hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Yılın ikinci yarısında sizi zihinsel açıdan derinleştiren, ruhsal deneyimlere açık olabilirsiniz.

Plüton gezegeni etkisi altında 2008 yılından beri maddi konularda ve kariyer alanında yoğun bir mücadele ve güç savaşı içine girdiniz. 2013 yılında da kendinizi finansal alanda güçlendirmek için verdiğiniz bu uğraş devam ediyor. Yılın ikinci yarısında ortak finansal alanda ve yatırımlarınızda kazanç elde edebilirsiniz. Maddi konularda ailenizden destek görebilir, başarılı çalışmalar içine girebilirsiniz.

Venüs desteğiyle 9 Ocak – 2 Şubat arasında ve 3-7 Haziran arasında gelirlerinizde artış olabilir.

Mars’ın burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde iş hayatındaki hırsınızı ve enerjinizi daha rahat ifade edebileceğiniz ortamlar yakalayabilirsiniz.

12 Mart – 20 Nisan arasında kendinizi yeteneklerinizle ortaya koymak yönünde daha fazla motive olabilirsiniz. 20 Nisan – 31 Mayıs arasında tüm enerjinizi çalışma ortamınıza ve iş hayatınıza odaklamanız gerekebilir.

28 Ağustos – 15 Ekim arasındaki dönem yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlere, seyahatlere, akademik çalışmalara veya medya ile ilgili konulara odaklanmak için uygun olacaktır.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Geçen iki yıl boyunca aşk hayatınızda ve keyif aldığınız konularda oldukça hareketli bir dönemin içine girdiniz. Uranüs’ün yenilik, özgürlük ve değişimler getiren etkisi size kendinizi iyi hissettirmiş olmalı. Tabi Uranüs sürprizler getiren bir gezegen olduğu için ilişkilerinizi uzun vadede rayına oturtmakta zorlanıyor olabilirsiniz.

2013 yılında da aniden başlayan veya biten ilişkiler çalkantılı beraberlikler söz konusu olabilir. Özellikle 30 Kasım – 4 Aralık arasında doğmuş olan Yay’lar aşk hayatlarında şanslı durumdalar. Ancak istikrarlı bir ilişki yürütmek pek kolay olmayabilir. Yeni insanlar, yeni hobiler, yeni eğlenceler heyecan yaratabilir.

2013 yılının ilk altı ayında karşınıza gelecek kişilerden aşırı beklentiler içine girmemenizde yarar bulunuyor. Neptün’ün de yanılma ve aldanma getirebilecek transiti özellikle 24 – 27 Kasım arasında doğmuş olan Yay’ları etkisi altına alacak.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkı yakalamanız ve keyif almanız daha kolay olacaktır.

2 – 26 Şubat arasında yakın çevre ve arkadaşlarınızla paylaşımlarınız olumlu etkiler altında olacaktır.

22 Mart – 15 Nisan arasındaki dönemde Venüs’ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketleniyor; sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler yaşayabilirsiniz.

9 Mayıs – 3 Haziran arasında aşk hayatınız veya partnerinizle ilişkiniz size oldukça keyif verecektir. Renkli, heyecanlı ve hareketli paylaşımlar içinde olabilirsiniz. 27 Haziran – 22 Temmuz arasındaki dönem yurtdışı seyahatlerine çıkmak, uzaklara gitmek ve yabancılarla ilgili konulara yönelmek için uygun zaman dilimi olacaktır.

16 Ağustos – 11 Eylül tarihleri arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz. 7 Ekim – 5 Kasım arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kişisel çekiciliğiniz artacak ve kendinize daha fazla güven duyacaksınız. Bu durum ilişkiler eksenini olumlu etkileyecek, evlilik veya beraberliklerinizi de güçlendirecektir.

Sağlık

2013 yılında sizi direk olarak etkileyen büyük bir sağlık transiti olmamakla birlikte genel olarak dikkat etmeniz gereken koşullar söz konusu olacaktır. Balık burcunda ilerleyen Neptün gezegeni sebebiyle özellikle 24 – 27 Kasım arasında doğmuş olan Yay’lar dalgınlık, ilaç ve alkol kullanımı gibi konulara daha dikkat etmek durumundalar.
Akrep burcuna geçmiş olan Satürn’de sizi aşırı iş yükü, kontrol dışı gelişmelerin yaratabileceği baskı, stres veya depresif durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Aşırı kontrolcü ve inatçı davranışlarda bulunmak gerginlikten kaynaklanan rahatsızlıklara neden olabilir. 2013 yılında sağlık konularında daha ciddi yaklaşımlar içinde olmanızda yarar var.

Bu arada 20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki dönemde çalışma hayatındaki uğraşlar veya aşırı iş yükünün getireceği gerginliklere karşı daha dikkatli olmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013 yılında Merkür’ün geri hareket yapacağı 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve problemler gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki ilk Merkür geri hareketinde ev, yuva, aile ve aile büyüklerine ait konularla ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İletişimlerde, sarf edilen sözlerde veya duyguları ifadelerde yanlış anlaşılmaya sebep veren durumlar olabilir.
26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket ortak paylaşım içinde olduğunuz finansal alanda beklenmedik gecikmeler, aksaklıklar getirebilir. Banka, sigorta, kredi, miras ve borçlarla ilgili tüm belge ve evraklarınızı dikkatlice takip etmelisiniz. Beklenmedik blokajlar ve engeller sorun çıkarabilir.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son geri hareketinde kontrolünüz dışında gelişen olaylar nedeniyle birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı ve geniş davranmaya öncelik vermeniz gerekebilir.

Oğlak Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

2013’e genel bakış

Geçtiğimiz son iki yıl Oğlak’lar için büyük testler ve mücadelelerle dolu idi. Hareketli tempo ve değişim devam ediyor ancak bu dönemde Akrep burcuna ilerleyen Satürn daha kararlı ve istikrarlı bir tempo içinde olacağınızı anlatmakta. 2010’dan sonra ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan çok şey öğrendiniz. Yolunda gitmeyen ilişkiler tükendi ve bitti. Ancak bu süreçte kendinizi yenilemeye de başladınız. Şimdi Satürn’ün

Akrep burcunda ilerlemesi ile birlikte, 2015’e kadar gelecek hedeflerinizi, beklenti ve ümitlerinizi yenilemeye başlamaktasınız. Yenilenmek sözde kolay olmakla birlikte, kararlılık ve mücadele gerektiren bir konudur. Satürn’ün bu konumu artık varolanla yetinmeyeceğinizi ve yaşamış olduğunuz engellerden ve kısıtlanmalardan dolayı hedeflerinizi, beklentilerinizi yenilemeye, daha sağlam ve size özgü kılmaya başladığınızı açıklamakta.

Bu süreçte pek çok deneme, yanılma söz konusu. Gelecek hakkındaki ümitleriniz, bu ümitler çerçevesinde kurduğunuz ilişkiler, arkadaşlıklar sürekli bir değişim ve yenilenme içerisinde. Satürn sizi daha gerçekçi kılarken, bir ölçüde olayların olumsuz yönlerini görmek kolay olabilir ancak bu süreçte, 2015’e kadar göstereceğiniz kararlılık, direnç gibi özellikler size yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Ayrıca bu dönemde yalnız kendiniz için değil başkaları için de çok şey yapabilir ve sorumluluk alabilirsiniz. Finansal yönetim, grupların yönetimi ve gelecek hedeflerin yenilenmesi yönünde kişisel yeteneklerinizi ve disiplininizi ortaya koyabileceksiniz. Kısaca bu dönemde, özellikle yükselen burcu Oğlak olanlar için, iş hayatında bir büyüme sürecinden çok kendini yeni ve değişen koşullara ayarlama imkanı sunmakta.

Gelişmeyi, ilerlemeyi ve şansı anlatan Jüpiter bu yıl 26 Haziran’da Yengeç burcuna geçerek, hayatınız açısından daha pozitif ve yeni fırsatlar elde edebileceğiniz bir dönem başlatacak. Bu tarihe kadar İkizler burcunda kalan Jüpiter, daha fazla iş, artan iş yükü, iş ortamında eğitsel konular, yabancılarla ilgili uğraşlar getirmekte. Ancak Jüpiter’in bu konumu rahatlatıcı olmaktan çok daha fazla meşgul edici olmakta. Bu durum en azından iş arayanlar açısından olumlu sayılabilir.

Özellikle yükselen burcu Oğlak olanlar için yılın en önemli ve yararlı geçişi Jüpiter’in 26 Haziran’da Yengeç burcuna geçişi olacak. Yılın ikinci yarısında ailevi konular, evlilikler ve genel olarak işte ortaklıklar daha bereketli ve keyifli bir sürece girecek. Bu transiti ile Jüpiter size yeni insanlarla, yabancılarla işbirliği yaparak gelişme imkanı getirirken, mizaç olarak da pozitif olmanıza, destek görmenize yardımcı olacak. Bu nedenle yılın ikinci yarısının fırsatları değerlendirmek açısından daha verimli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Kuşkusuz 2008 yılı pek çok açıdan farklı ve sizin açınızdan mücadele getiren bir dönemin başlangıcıydı. Pluton’un burcunuza ilerlemesi ile birlikte, kişisel planda ve kariyer, iş konularında güçlü, derin, dönüştürücü bir değişim başladı. Bu süreçte kendinize güvenmeyi öğrenmekte ve kişiliğinizin bastırmış olduğunuz yönlerini açığa çıkarmakta, güç talep etmektesiniz.

Pluton baskı ile gelen değişimi anlatır. Bir yandan eski beni öldürmekte bir yandan da yeni bir ben yaratma sürecinde ilerlemektesiniz. Pluton etkisi altında sonuna kadar gitmek, güçlü olmak yönünde pek çok şeyi göz önüne alıyorsunuz. Ancak kuşkusuz bu süreçte güç savaşı ve üzerinize ezici biçimde gelen kişiler ve kurumlar dahi olmuş olabilir. 2013 yılında, özellikle 31 Aralık- 2 Ocak doğumlu Oğlak’lar Pluton’un bu baskıyla gelen mücadelesini ve kişisel güçlerini test eden yönlerine daha fazla hissedecekler. Ölüm ve yeniden doğum teması yıl boyunca hayatınızda önemli bir konu olarak devam edebilir.

Burcunuzu yakından ilgilendiren bir diğer transit ise Uranüs’ün 2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerliyor olması. 2010 yılından bu yana ortaya çıkan ani değişiklikler eski koşulların yıkıldığını ve hayatınızın baştan sona değişimden, yenilenmeden geçtiğini gösteriyor. Uranüs aniden yıkarak yenileyen, özgür kılan, kişiyi yenileyen ve kurallarla arasını bozan bir gezegendir. 2010 yılından bu yana siz de eski kurallardan hızlı bir şekilde uzaklaştınız ve isteseniz de istemeseniz de yenilenmeye ayak uydurdunuz. Uranüs’ün getirdiği bu sürprizler önümüzdeki yıllarda da devam etmekte.

Bu yıl özellikle 26 Aralık – 3 Ocak doğumlu olan Oğlak’lar keskin bir Uranüs transiti altında kalıyorlar. Bu transitte beklenmeyen olaylar karşısında daha esnek olmayı öğrenmek durumundasınız. Bu transit aynı zamanda Pluton’un getirdiği baskılarla da birleştiği için, hayatınızda çok hızlı ve alt üst edici bir değişim süreci yaşanmakta. Pek çok konuda değişime ve yenilenmeye doğru gidiyorsunuz. Kişiliğiniz, yapmak istedikleriniz, ilişkileriniz, ev hayatınız, kısaca sizi siz yapan her alanda radikal değişiklikler gündeme geliyor. Bu etkileri yılın ikinci yarısında Jüpiter transiti ile birlikte, en azından daha yararlı yönde kullanabilirsiniz.

Burcunuzu etkileyen bir diğer transit ise Neptün’ün Balık burcunda kurduğu yumuşak açı. Bu açı altında pek çok Oğlak, kendilerini yakın çevrelerine karşı daha duyarlı, ruhsal ve verici yönde bulabilirler. Neptün gevşeten, katılıkları yumuşatan, bizi rahatlarak kabullenme getiren bir güçtür. Bu olumlu açısı altında özellikle 23-27 Aralık doğumlu olan Oğlak’lar kendilerini spritüel alanda, içerisinde esin olan yaratıcı konularda, sanatta ve evrensel konular içerisinde daha fazla bulabilirler. Neptün şartlar ne olursa olsun hayal edebilmemizi ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunabileceğimizi anlatıyor.

İş, para ve kariyer olanakları

Oğlak burcunda ilerleyen Plüton 2013 yılında da getirdiği baskılarla Oğlak ve Yükselen Oğlak’ları yoğun ve dönüştürücü bir sürecin içinde sürüklemeye devam ediyor. Plüton sahip olduğunuz gücü, yetenekleri ve dayanıklılığınızı değişik şekillerde test ediyor. Çevresel koşullarınızın yarattığı baskı huzur ortamınızı bozarak eski alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz ve yeni bir kimlikle yeniden doğmanız için sizi zorluyor olabilir. Bu yıl 29 – 30 - 31 Aralık ve 1 Ocak doğumlu Oğlaklar bu dönüştürücü etkiyi daha fazla hissedecekler. Belirli konularda neredeyse takıntı düzeyine varan ısrarcı davranışlarınız bu süreçte zorlanmanıza sebep olabilir.

Geçen iki yıl boyunca Satürn gezegeni etkisiyle kariyer ve mesleki konularda daha fazla sorumluluklar üstlenmiş, fazla çalışmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Akrep burcuna geçen Satürn artık sizin geleceğe yönelik hedeflerinizi daha gerçekçi bir zemin üstüne oturtmanızı istiyor. İş hayatınızla ilgili alanda son yıllarda yaptığınız çalışmaları ciddi ve sorumlu bir şekilde içinde bulunduğunuz sosyal ortamlara aktarmalısınız. Organizasyonel alanda sınırlarınızı yeniden belirlemeniz gerekiyor.

Fırsatları, kendini geliştirmeyi temsil eden Şans gezegeni Jüpiter’in Haziran 2013’e kadar size çalışma hayatınız ve iş ortamınızla ilgili alanda güzel fırsatlar getirebilir. Hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularda her zamankinden daha iyi imkânlar içinde olabilirsiniz.

Yılın ikinci yarısında Jüpiter karşıt burcunuz olan Yengeç’e geçtiğinde karşınıza gelen kişiler size destek verebilirler. Eğer önünüze çıkacak olan olanakları doğru şekilde değerlendirebilirseniz; yılın ikinci yarısında iyi bir ortaklık içine girebilirsiniz.

Bunlara ilaveten Koç burcunda ilerlemekte olan Uranüs sizin ev, aile ve yerleşim yerine ait konularda istediğiniz güven ortamına sahip olmanızı zorlaştırıyor. Artan bir huzursuzluk, özgürlük ve başkaldırı arzusu özellikle 30 Aralık – 3 Ocak arasında doğmuş olan Oğlak’ları bu yıl daha fazla etkileyecektir. Uranüs’ün bu etkisiyle bireyselleşme ihtiyacı içine girebilirsiniz.

Gökyüzünde Uranüs ve Plüton arasında gerçekleşecek olan sert etkileşimler 21 Mayıs haftasında 1-2 Ocak doğumlu Oğlak’ları; 1 Kasım haftasında da 30 – 31 Aralık doğumlu Oğlak’ları daha yoğun etkileyebilir.

Enerji ve mücadele gezegeni Mars 15 Ekim – 7 Aralık arasında uluslararası konularda, yurtdışı ve yabancılarla ilgili alanlarda organizasyonel konulara odaklanmanız gerekebilir. Mars size ihtiyacınız olan motivasyonu verecektir.

2 – 26 Şubat arasında maddi konularda Venüs’ün olumlu desteğiyle gelirinizde artış olabilir. 12 Mart – 20 Nisan arasında ailevi konular ile kariyer konuları arasında dengeleri korumak kolay olmayabilir.

9 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında da Venüs çalışma hayatınızı ve iş ortamınızı olumlu etkileyecek bir transit yapacak. Bu süreçte işyerinde ve çalışma arkadaşlarınızla iletişimleriniz pozitif etkilenecektir.

31 Mayıs – 13 Temmuz arasında Mars etkisiyle tüm enerjiniz çalışma ortamınıza odaklanabilir. 28 Ağustos – 15 Ekim arasında ortak finansal alanda harcamalar çoğalabilir. Masrafları kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz.

16 Ağustos – 11 Eylül arasında Venüs desteği sayesinde kariyer konularında daha rahat ilişkiler içine girebilirsiniz. 15 Ekim – 7 Aralık arasında yurtdışı bağlantılı konular, yabancı ülkelere seyahatler, hukuki ve akademik çalışmalara daha fazla zaman ayırmanız gerekebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Burcunuzda ilerlemekte olan Plüton etkisiyle tüm ilişkilerinizde güçlü olma isteğiniz giderek artıyor. Bu dönüştürücü transit sizin çevrenizle ve partnerinizle paylaşımlarınızı da değişime sokuyor. Yaşantınızda karşınıza çıkan her olayı sizi biraz daha test ediyor. Kendinize güven duymak, hayatta yapmak istedikleri şeyi gerçekleştirebilmek için daha fazla motivasyon içine girerken, ilişkilerinizde de daha katı davranışlar geliştiriyor olabilirsiniz. Uranüs’ün aile ve yuvanızla ilgili alanda getirmekte olduğu beklenmedik değişiklikler de sizi zaman zaman şaşırtıyor olabilir.

2013 yılında size kendinizi en iyi hissettirecek transit yılın ikinci yarısında Jüpiter’in Yengeç burcuna geçmesi olacaktır. Karşıt burcunuza geçen şans gezegeni size evlilik, ortaklık ve hayatınıza giren kişilerden gelecek olumlu gelişmelere işaret ediyor. Bu dönemde bekâr iseniz evlenebilir, eğer ciddi bir ilişkiniz yoksa ilerde evlenme kararı alabileceğiniz biriyle tanışabilirsiniz. Heyecan ve tutku yurtdışı kaynaklı biriyle ilgili konulardan da gelebilir. Evli olanlar için eşleriyle paylaşımları her zamankinden daha fazla mutluluk ve keyif verici olacaktır. Eşinizle daha uyumlu hareket edebilir, yaşamdan daha fazla zevk alabilirsiniz.

Ayrıca Satürn’ün Akrep burcundaki transiti etkisiyle sosyal ortamlarda ve arkadaş çevrenizde daha ciddi bağlantılar içinde olma isteğiyle hareket edebilirsiniz Dostluklarınız bir çeşit testten geçebilir. 2 yıllık bir süreçte sağlam ve kalıcı olan ilişkileriniz daha güçlenirken, zayıf ve çıkar içeren ilişkiler ise bitme noktasına gelebilir.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu, keyifli ve huzurlu olabilirsiniz. 9 Ocak – 2 Şubat arasında Venüs burcunuzdan geçerken kendi keyiflerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

26 Şubat - 22 Mart arasında yakın çevrenizle güzel paylaşımlar içinde olabilir, kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. 15 Nisan – 9 Mayıs arasında aşk hayatınızda Venüs transiti etkisiyle mutluluk verici gelişmeler olabilir.

3 – 27 Haziran arasında evlilik ve kalıcı ilişkileriniz yine pozitif yönde ilerleyecektir. 22 Temmuz – 16 Ağustos arasında yurtdışı seyahatleri, ufuklarınızı genişletecek konulara yönelmek ve yabancılarla ilgili konular için güzel bir zaman dilimi olabilir.

5 Kasım sonrasında Venüs burcunuza geçiyor. Genel olarak Oğlak ve yükselen Oğlak’lar için bu transit güzel etkiler getirecektir. Ancak 21 Aralık sonrasında Venüs’ün burcunuzda geri hareketine başlayacak olması kişisel ve çevresel ilişkilerinizde biraz uğraştırıcı olabilir.

Sağlık

2013 yılında da Plüton’un zorlayıcı transiti nedeniyle Oğlak ve yükselen Oğlak’ların sağlıklarına özen göstermeleri gerekiyor. Özellikle 29 -30 Aralık ve 1 Ocak doğumlu Oğlak’lar kendilerine çok iyi bakmalılar. Plüton’un baskısı kişiyi hem fiziksel hem de psikolojik olarak depresifleştirebilir. Bu nedenle kendinizi rahatlatacak ve gevşemenize yardımcı olacak aktivitelere yönelmelisiniz. Gerginlikleri ve sıkıntıları içinizde biriktirmemelisiniz.

2013 yılı içinde Uranüs’ün ve Satürn’ün de burcunuzla sert açılar içinde olduğunu göz önüne alırsak özellikle 21 Mayıs ve 1 Kasım haftalarında sizi zorlayacak işlerden, olaylardan uzak durmayı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Jüpiter yılın ilk yarısında sağlık konularında koruyucu etki getirecektir. Doktor kontrollerinizi daha rahat koşullarla yaptırabilir, sağlık alanında daha güzel hizmet alabilirsiniz. Jüpiter’in büyüten ve genişleten etkisi olduğunu göz önüne alarak, beslenme konularında abartıya kaçmamalısınız.

31 Mayıs – 13 Temmuz arasında iş hayatınız ve günlük uğraşlarınız sizi fazlasıyla meşgul edip, yorabilir. Kendinizi fazla yıpratmamalı, dinlenmeye de vakit ayırmalısınız. 13 Temmuz – 28 ağustos arasında ise Mars karşıt burcunuzdan geçerken fiziksel olarak gerginlikten uzak durmaya çalışabilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2013 yılında Merkür 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin yeniden elden geçirilmesi gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasında gerçekleşecek yılın ilk geri hareketi sizi yakın çevrenizle paylaşımlarınızda, arkadaş ve akraba ilişkilerinizde etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerinize dikkat etmelisiniz. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket süresince eşiniz, ortağınız ve partnerinizle ilişkilerinizde birtakım sorunlarla veya yanlış anlaşılmalarla karşılaşabilirsiniz.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu sosyal paylaşımlarınızda, organizasyonel alanlarda aktif rol alacağınızı gösteriyor.

Saka Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

2013’e genel bakış


Son iki yılda belirli bir istikrar ve denge ile ilerlediğiniz konularda, şimdi 2015’e kadar olan süreçte daha çetin, mücadele içeren bir döneme girdiniz. Adeta bir dağın zirvesine ulaştınız ancak zirvede çok uzun süre kalamazsınız. Zira hayat hep bir değişim ve yenilenme içerir. Yükselenler inerler, inenler de yeniden yükselişe geçerler. Öyle gözüküyor ki bu dönemde tüm Saka’lara özellikle iş hayatında daha güçlü ve soğukkanlı olmayı öğrenme gereği var. Nitekim bu durumun etkilerini geçtiğimiz yaz aylarından bu yana hissetmeye başlamış olabilirsiniz. Ortaklı durumlar, içerisinde finansal yönetim ve iş hayatına ait değişik sorumlulukların olduğu konularda daha fazla yük alma durumu içerisindesiniz.

Özellikle yükselen burcu Saka olanlar için Satürn sizden aslında 7 yıl sonra nerede olmak istediğinizi yeniden ele almanızı, en azından bu yeni hedefi tasarlamanızı, aslında işte yükselişin tamamlandığını ve geleceğe yönelik yeni ve daha kişisel bir rotanın çizilmesinin gerekli olduğunu anlatmakta. Bu yeni farkındalık boyutunda kendinizi hırpalamaktansa, elinizdekilerin en iyisini yapmaya gayret etmelisiniz. Nitekim 2015 geldiğinde zaten bu yeni hedeflere geçş yapmış olacaksınız.

Şansı, gelişmeyi ve zenginlikleri gösteren Jüpiter, bu yıl 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalarak kendinizi geliştirme, yeni bir şeyler öğrenme ve hayattan keyif alma konusunda güzel imkanlar sunmakta. Jüpiter’in üçgen açıları havada uçuşan şeyler gibidir, fırsatları sizin yakalamanızı ve kullanmanızı gerektirirler. Çoğu zaman güzel zamanları rehavet içerisinde hiçbir şey yapmadan geçiririz.

Bu nedenle, en azından yılın ilk yarısında hayatınıza yansıyan aşk, keyifler, çocuklarla ilgili konular ve tüm yaratıcı süreçlerde kendinizi geliştirebileceğiniz ve hayattan memnun olabileceğiniz süreçler olduğunu farketmelisiniz. Zira böylece, Satürn’ün getirdiği ağır baskıları dengeleyebiliyorsunuz. 26 Haziran sonrasında Jüpiter bu kez çalışma hayatınızı, iş ortamınızı anlatan eve ilerleyecek ve 2014 ortalarına kadar da orada kalacak. Bu nedenle yılın ikinci yarısında daha fazla çaba, çalışma, gayret ve efor söz konusu. Bu durum ister istemez fazla mesaiyi ve bir dizi angarya konuyu da beraberinde getirebilir. Yine de iş alanında yeni bir şeyler öğrenmek mümkün. Özellikle yeni iş arayan Saka’lar açısından bu daha geliştirici bir fırsat da sayılabilir. Benzer şekilde, işte eğitim, yabancılarla temas, daha fazla yolculuk söz konusu olabilir.

Bu yıl burcunuzu olumlu yönde etkilemeye devam eden diğer bir gezegen ise Uranüs. 2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, sizi pek çok konuda daha özgün, yaratıcı ve bağımsız kılmakta.

Uranüs reforme eden, değiştiren, yenileyen ve sonuçta bizi bireysel anlamda daha özgün kılan bir güçtür. Bu dönemde olumlu açısı altında, özellikle 24 Ocak – 1 Şubat arasında doğan Saka’ları güçlü bir şekilde etkiliyor. Uranüs’ün bu yapıcı transiti altında hayatınıza giren pek çok değişikliğin sizi rahatsız etmeden geliştiğini söyleyebiliriz. Özellikle kendinizi yaratıcı yönde ifade ettiğiniz bir konuda, kişiliğinizi daha iyi anlatabileceğiniz olanaklar bulabilirsiniz. Bu yeni olanaklar size özellikle zekanızı kullandığınız alanlardan ve sosyal konulardan gelmekte. Kendi potansiyelinizin daha yüksek olduğunu farkedebileceksiniz ve bu yeni farkındalık sizi daha özgür kılarken, düşüncelerinizi çok daha radikal biçimde ortaya koyabilir ve başkalarını da sosyal alanda etkileyebilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

2013 yılı Saka ve yükselen burcu Saka olanlar için mesleki anlamda oldukça önemli bir yıl olacaktır. Geçen iki yıl süresince yaptığınız ciddi ve sorumluluk gerektiren çalışmalarınızda aslında bu yılın altyapısını bir şekilde hazırlamış olmalısınız. Satürn’ün 2012 Ekim ayından itibaren Akrep burcuna geçmesi Saka’lar için kariyer, meslek hayatı ve gelecek hedefleri bakımından büyük önem taşıyan yaklaşık 2,5 yıllık bir dönemi başlattı.

2015 Ocak ayına kadar sürecek olan bu dönemde mesleki alanda yeniden yapılanma yönünde test edilebilirsiniz. Ayrıca devletle ilişkiler, finansal kontrol ve planlama konularında sahip olduğunuz gücü daha iyi kullanmaya özen göstermelisiniz. Kariyer çizginizde tepeye ulaştığınızı da fark etmek ve önünüzdeki 7 yılı düşünmek durumundasınız.

2013 yılı içinde Satürn’ün Akrep burcundaki transiti 24 – 31 Ocak arasında doğmuş olan Saka’ları kişisel anlamda oldukça zorlayabilir. Yılın ilk yarısında burcunuzla uyumlu bir transit içinde olan Jüpiter yaratıcı çalışmalarınızda ve spekülatif konularda destekleyici olacaktır. Ancak riskli yatırımlara girmekten kaçınmalısınız. 2012 Şubat ayından bari maddi konularınızı etkisi altına almış olan Neptün transiti nedeniyle paranızı doğru yönde kullanmak ve harcamakta başarılı olmayabilirsiniz.

Uzun yıllar devam edecek bu etki yaratıcılık ve vizyon gerektiren konulardan gelecek kazançlarınızı çoğaltabilir. Ancak para yönetiminizde gerçekçi olmanız ve planlı hareket etmeniz gerekiyor. Birikimlerinizi değerlendirirken parlak bir yatırım gibi görünen projelere veya kişilere kapılma riski size kayıplar getirebilir. Para kazancınızı nasıl değerlendireceğiniz konusunda yanlış kararlar almamaya özen göstermelisiniz.

2013 yılının ikinci yarısında Jüpiter sizi çalışma ortamınızda, işle ilgili konularda ve hizmet koşullarınızda daha olumlu yönde destekleyecektir. Yaklaşık bir yıl devam edecek bu transitin getireceği fırsatları başarılı bir şekilde değerlendirebilirseniz, kariyerinizle ilgili yükselme elde etme imkânına da sahip olabilirsiniz.

Plüton’un 2088 yılından beri bilinçaltınızda etkisini göstermeye başlayan dönüştürücü etkisi bu yıl da devam ediyor. Önünüzdeki dönemde kendinizi büyük bir amaca, çalışmaya veya konuya adayarak verdiğiniz hizmetler zaman zaman üzerinizde büyük bir baskı varmış gibi hissetmenize neden olabilir.

Uranüs’ün etkisi bu yıl da zihinsel olarak kendinizi geliştirmek, yenilemek ve eğitsel alanda yeteneklerinizi cesurca ortaya koymak yönünde size olumlu destek verecektir.

Mars’ın burcunuzda ilerleyeceği 2 Şubat’a kadar kişisel ilişkilerinizde ve girişimlerinizde daha cesur ve enerjik olabilirsiniz.

2 Şubat – 12 Mart arasında harcamalarınızı ve paranızı kullanma şeklinizi kontrol altında tutmalısınız. 26 Şubat sonrasında Mart ortasına kadar Venüs desteği ile gelirinizde bir miktar yükselme olabilir.

3 – 27 Haziran arasında iş hayatınız ve çalışma arkadaşlarınızla paylaşımlarınız Venüs’ün pozitif etkisi altında olacaktır.

13 Temmuz – 28 Ağustos arasında tüm enerjinizi çalışma hayatınıza ve iş konularına odaklamanız gerekebilir. Yorucu bir dönem içine girebilirsiniz.

11 Eylül - 7 Ekim arasında Venüs kariyer alanında size olumlu etkiler getirebilir. Üstlerinizle ilişkilerinizde yumuşama ve pozitif gelişmeler yaşayabilirsiniz. 15 Ekim – 7 Aralık arasındaki dönemde ortak finansal alanda hareketlenme olabilir. Harcamalar ve ödemelerle daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Haziran 2013 ‘e kadar şans gezegeni Jüpiter sizi yılın aşkta en şanslı burcu yapıyor. Size keyif veren konularda, arkadaş ilişkilerinizde ve aşk hayatınızda birbirinden güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir aşk başlayabilir, eğer varsa var olan ilişkinizde daha mutlu olabilirsiniz. Evli Saka ve yükselen Saka’lar bu dönemde çocuk sahibi olabilirler. Çocuklarla ilişkilerinizde her zamankinden daha iyi olacaktır.

Uranüs’ün de Koç burcunda yaptığı transit yakın çevre ve akrabalarınızla paylaşımlarınıza heyecan katmaya devam ediyor. Eğitsel ve iletişimsel alanda farklı kişilerle, heyecan verici etkileşimler içine girebilirsiniz. Kısa seyahatler hayatınıza çok şey katabilir, düşünce şeklinizi değiştirebilir.

Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda pozitif etkiler altında olacaksınız.

2 – 26 Şubat arasındaki dönemde Venüs burcunuzda ilerlerken kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Çevrenizle ilişkilerinizde daha olumlu etkiler altında olacaksınız.

22 Mart – 15 Nisan arasında yakın çevrenizle olan bağlantılarınız keyif verecektir, kısa yolculuklara çıkabilirsiniz.

9 Mayıs – 3 Haziran arasındaki dönemde aşk hayatınızda ve ilişkilerinizde aradığınız mutluluğu yakalayabilir ve partnerinizle çok güzel zaman geçirebilirsiniz.

27 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasındaki dönemlerde ikili ilişkilerinizde veya evliliğinizde güzel etkiler altında olacaksınız. Eşinizle ya da birlikte olduğunuz partnerinizde aranızdaki tutku yüksek olacak, paylaşımlarınız artacaktır. 16 Ağustos – 11 Eylül döneminde seyahatler, yabancı kültürlerle ilgili konular ilgi odağınızda bulunabilir.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 2 Şubat’a kadar kişisel olarak daha enerjik ve girişken olabilirsiniz.

31 Mayıs – 13 Temmuz arasında aşk hayatınız hareketleniyor. 28 Ağustos - 15 Ekim döneminde ortaklık ve ilişkilerinizde heyecan ve tutku yükselebilir. Tepkilerinde yükseleceği bu dönemde gereksiz çatışmalardan uzak durmalı, tahrik edici olmamalısınız.

Sağlık

2013 yılında özellikle 24 – 31 Ocak arasında doğmuş olan Saka’ların sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Satürn’ün 2012 yılının Ekim ayında Akrep burcuna girmesi omurga, kemikler, dişler ve sinir sistemini ilgilendiren rahatsızlıkları gündeme getirebilir. Sağlık konularında ihmalkâr davranmamalısınız. Mesleki konulardan kaynaklanabilecek aşırı yorgunluk ve fiziksel bitkinliklere karşı kendinizi daha fazla güçlendirmeli, yaşam enerjinizi yüksek tutmalısınız. Plüton’un da gizli kalmış bir alandan yaptığı transit etkisiyle bilinçaltınızda sizi psikolojik olarak tüketen konular nedeniyle sinirleriniz yıpranabilir.

Neyse ki şans gezegeni Jüpiter genel olarak bu yıl koruyucu etkiler getiriyor. Yılın ilk yarısında burcunuzla uyumlu transit yapacağı için sizi rahatlatacaktır. Yılın ikinci yarısında Yengeç burcuna geçen Jüpiter sayesinde sağlık hizmetlerinden ve tedavilerden çok daha iyi koşullarla faydalanabilirsiniz.

Mars’ın zorlayıcı bir transit içinde olacağı 13 Temmuz – 28 Ağustos arasında kendinizi aşırı yoracak veya tüketecek işler nedeniyle hastalanma riski içine girebilirsiniz. İstirahatınıza zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Aceleci olmamalısınız.

23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketinde maddi alanda ve parayla ilgili konularda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kazançlarınızla, elinize geçmesini beklediğiniz parayla veya harcamalarınızla ilgili aksaklıklar olabilir.

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket çalışma hayatınızı ve iş arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularla ilgili yazılı ve sözel iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Merkür retrolarında ciddi çalışmalar içinde olmalı, ayrıntıları tekrar gözden geçirmeli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosunda kariyer, mesleki bağlantılar ve toplumsal statünüzle ilgili konularda birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde üstlerinizle ilişkilerinizde dalgınlıktan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

Balık Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

2013’e genel bakış

Geçtiğimiz yıl Neptün’ün çok bir süre kalmak üzere burcunuza yerleşmiş olması, her açıdan hayatınızı şekillendirecek yepyeni koşulların doğmakta olduğunu göstermekte. 2013 kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz ve gelişen fırsatlardan yararlanabileceğiniz son derece olumlu bir yıl olabilir. Özellikle 26 Haziran sonrasında Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi ile bu daha da belirgin olacak. Ancak önce Neptün’ün burcunuza getirdiği temalardan söz edelim.
Neptün evrensel konuları, kabullenmeyi, maddi olandan maneviyata yönelmeyi ve bizi katı gerçeklerden koruyan hayallere işaret eder. Bu yönleri ile de burcunuzun özellikleri ile ortak yönler paylaşır. Zira Balık fedakarlığı, kabullenmeyi ama aynı zamanda artistik anlamda yaratıcı hayal gücünü anlatan, kendini disipline etmekte

zorlanan fakat son derece sınırsız ve evrensel enerji ile çalışan bir burçtur. Şimdi Neptün’ün burcunuza geçmiş olması, bu özelliklerinizi bir kat daha arttırmakta. Yaratıcı alanda çalışıyor ve hayal gücünü kullanıyorsanız, son derece başarılı ve dikkat çekici olabilirsiniz. Ancak yaptığınız iş çok kurallı ve sınırlayıcı ise bu dönemde tatminsizlikler, kararsızlıklar, dağılmalar yaşayarak, aslında eski benliğinizi, eski korkularınızı ve alışkanlıklarınızı dağıtmanız da mümkün.

Neptün, olumlu yönüyle, terapi yapa, şifalandıran, gevşeten, korkuları dağıtan özelliklere sahiptir. Eğer yerleşmiş endişeleriniz, korkularınız ya da önyargılarınız varsa, bu transit altında gevşemeye başladığını hissedebilirsiniz. Özellikle 20-24 Şubat doğumlu olan Balık’lar Neptün transitinin iyice hedefinde olacaklar.

Neptün sanatsal konularda başarı ve daha evrensel insancıl temalar, kendini adama getirmekle birlikte, iş hayatında fazla sayısal işlerle ve kurallarla uğraşanların hayatına daha başka tatmin alanları arama, kabullenme ve eskilerden çözülme getirmekte. Neptün sayesinde bir yandan da kendinizi hırpaladığınız duygusal durumlardan sıyrılmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu transit son derece aldatıcı da olabileceği için, aşırı idealize ettiğiniz konularda, ki bu çok sık yapabiliyorsunuz, ayaklarınızı yerden kesmemeye bakın.

Balıkları yakından etkileyen diğer önemli bir transit ise Jüpiter’in önce İkizler’de sonra da Yengeç burcunda olması. 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalan Jüpiter yüksek beklentiler, çok hareket, ancak kimi zaman tutarsız ve çok daha tatmin edici olmayan koşullar getirmekte. Yine de bu dönemde Jüpiter sayesinde ev hayatında yenilenme, değişim, bolca hareket ve evde daha fazla meşguliyet söz konusu olabilir.

Özellikle yükselen burcu Balık olanlar bu süreçte, yaşadıkları ortamda canlanma yaşayabilirler. Ayrıca toprağa ya da eve ait yatırımlar da gündeme gelebilir. 26 Haziran’dan sonra Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi hayatınıza daha büyük bir keyif ve kendi yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz somut sonuçlar getirebilecek. Bu yeni sorumlulukları anlatan Satürn’le de uyumlu kalacak olan Jüpiter, emin adımlarla ilerleme, hayattan keyif alma, aşkta mutluluk ve çocuklarla ilgili konularda güzel sonuçlar vaadediyor.

Ailevi konular her açıdan daha iyi bir ortam sağlayacak. Yuvanızda sizi mutlu eden koşullar içerisinde olabilirsiniz. Bu aynı zamanda daha güçlü bir güven anlamına da gelmekte. Hayata bakış açınız rahatlarken, yeni hobiler, keyif veren yeni uğraşlar ve hatta daha keyifli tatiller bile söz konusu olabilir. Bu nedenle, yılın ikinci yarısında daha destekleyici şartlar altındasınız.

Bu dönemde Satürn de burcunuzla son derece uyumlu bir açı kurmaya başladı. Satürn kariyer gezegenidir ve özellikle iş hayatındaki konulara karşılık gelir. Geçtiğimiz Ekim ayında Akrep burcuna ilerleyen Satürn 2015’e kadar daha istikrarlı ve düzgün bir ilerleme vaadediyor. Bu yeni dönemde daha önce geliştirmiş olduğunuz tecrübelerden de yararlanarak iş hayatınızı ve sorumluluk alanlarınızı genişletebilirsiniz.

Bir bakıma iş konusunda daha az zahmetli ve neredeyse otomatik pilota bağlayabileceğiniz koşullar ortaya çıkmakta. Kuşkusuz bu hiç çaba sarfetmeyeceğiniz anlamına gelmiyor ancak uzun vadeli planlar yapmakta daha başarılı ve kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Ayrıca Satürn, özellikle yükselen burcu Balık olanlar için uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda yeni işler ve sorumluluklar getirebilir. Benzer şekilde,uluslar arası konular, medya, akademik çalışmalar bu dönemde daha kalıcı sorumluluklar ve meşguliyetlere yol açabilir. Yine de Satürn’ün destekleyici etkisi altında sorumluluk almaktan kaçınmayacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Benzer şekilde, Pluton da bu dönemde burcunuzla uyumlu açıda kalmaya devam ederken, özellikle 28 Şubat – 2 Mart doğumlu olan Balık’lar iş hayatında ve genel olarak tüm hedeflerinde kendi içsel güçlerini daha iyi kullanarak, büyük bir konsantrasyon sağlayabilecekler. Pluton transiti altında güçlü olmayı öğrenir ve kendimizi, kişiliğimizi ve dolayısıyla hedeflerimizi de değişime sokarız.

Olumlu açısı altında Pluton size güçlü işbirlikleri yapma, güçlü kişilerden yararlanma ve sosyal alanda daha etkin olabilme imkanı da getirmekte. Bu tarihler arasında doğanlar Pluton’un dönüştürücü ve güçlendirici etkisini özellikle politika alanında daha çok görebilirler.

İş, para ve kariyer olanakları

Balık ve yükselen Balık olan kişiler geçen yıldan itibaren burçlarında ilerlemeye başlayan Neptün gezegeninin getirdiği rehavet ve yumuşama duygusu içinde hareket etmeye başladılar. 2013 yılı içinde özellikle 21 – 22 – 23 - 24 Şubat günlerinde doğmuş olan Balıklar ve yükselen Balık’lar çok dikkatli karar almak durumundalar. Neptün’ün getireceği hassasiyetleri ve hayalleri fazlasıyla hissedebilirsiniz. Ancak Neptün’ün dağıtıcı bir güç olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. İçinde yaratıcılık, sanat, hayal gücü olan çalışmalarınızda her zamankinde daha verimli olabilir, başarınızı artırabilirsiniz. Ancak rakamlar, detaylar ve ayrıntılarla ilgili bir işte çalışıyorsanız, işte orada odaklanma sorunu yaşayabilir, hata yapmaya daha meyilli olabilirsiniz.

Oğlak burcunda ilerleyen Plüton transiti, 28 Şubat - 2 Mart arası doğumlu Balıklar için organizasyonel alandan ve sosyal çevrelerden olumlu destek getirebilir. Güçlü kişilerden destek görebilirsiniz.

Satürn’ün Akrep burcunda ilerlemesi ile 2012 yılının son aylarından itibaren kendinizi daha güçlü bir şekilde yapılandırabileceğiniz bir süreç içine girdiniz. 23 Şubat – 2 Mart arasında doğmuş olan tüm Balıklar ve yükselen Balık’lar daha gerçekçi bir şekilde hayatlarıyla ilgili konularda sorumluluk alabilecekler. Özellikle yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda, medya alanında, yüksek öğrenim ya da akademik çalışmalarda istikrarlı olabilirsiniz. Bu yıl ve gelecek yıl yapacağınız ciddi çalışmalar ile kariyeriniz ile ilgili altyapınızı sağlamlaştırma imkânına sahip olabilirsiniz.

Uranüs ise son 2 yıldır sizin para kazanma ve harcama şeklinizi değiştiriyor. Değişik ve orjinal yaklaşımlarla riskli içeren işlere yöneliyor olabilirsiniz. Uranüs dalgalanmalar gerişten bir gezegen olduğu için, Satürn’ün getireceği dikkat ve özenle yatırımlarınızı daha doğru yönlendirebilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter yılın ilk yarısında ev, yuva ve aile konularında size imkânlar getirebilir. Ancak abartılı beklentiler içine girmemeli, önünüze gelen fırsat veya kişilerin değişken özelliklere sahip olabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Aşırı iyimser veya idealize edilmiş yaklaşımlarınız size daha sonra hayal kırıklığı getirebilir. 2013 yılının ikinci yarısında yaratıcılığınızı daha fazla ortaya koyabileceğiniz olanaklar önünüze çıkabilir. Bu süreçte aşk hayatınız, aileniz ve çocuklarınızla ilgili konularda da olumlu etkiler altında olacaksınız.

Mars’ın burcunuzda kalacağı 2 Şubat – 12 Mart arasında kişisel enerjiniz yüksek olabilir. Ancak Neptün’ün de getirebileceği dalgınlık ve dikkatsizlik sebebiyle düşüncesiz hareketlere kalkışmamalısınız.

12 Mart – 20 Nisan arasında para ile ilgili konuları kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Özellikle 20 – 23 Mart arasında Koç burcundaki Mars-Uranüs birleşimi beklenmedik harcamalar getirebilir. Aynı dönemde Venüs’ün de bu bölgeden transit geçmesi sürpriz kazançlar elde etmenizi sağlayabilir.

27 Haziran – 22 Temmuz arasında iş hayatınız ve çalışma koşullarınız Venüs transiti ile olumlu etki altında olacaktır. 16 Ağustos – 11 Eylül arasında ortak finansal alanda kazançlarını artabilir, ancak çalışma ortamınız sizi oldukça yorabilir. 7 Ekim – 5 Kasım arasında da kariyer alanında daha pozitif bağlantılar içine girebilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2013 yılında burcunuzda ilerleyen Neptün sizi ilişkiler ekseninde daha kabullenici olabileceğiniz, hassaslaşarak daha çok hayal kurabileceğiniz durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Özellikle 21 -24 Şubat arasında doğmuş olan Balıklar bunu fazlasıyla hissedebilirler. Eşiniz, ortağınız veya partnerinizle ilişkinizde önünüzü net göremeyebilir ve gerçeklerden kaçma eğilimi içine girebilirsiniz.

Yılın ilk yarısında Jüpiter etkisiyle aile ve büyüklerinizle paylaşımlarınız daha keyifli olacaktır. Yılın ikinci yarısında Jüpiter’in Yengeç burcuna geçmesi tüm su burçları gibi sizinde duygusal anlamda daha mutlu olmanıza yardım edecektir. Aşk, flört, eğlence ve keyif aldığınız konularda bir yıl süresince şanslı etkiler altında olacaksınız. Bu yeni bir aşk getireceği gibi, var olan ilişkinizden daha fazla mutluluk almanızı da sağlayacaktır. Çocuk sahibi olmak isteyen Balık’lar ve yükselen Balık’lar bu şanslı Jüpiter transiti altında hayallerine kavuşabilirler.

2 Şubat – 12 Mart arasında Mars etkisiyle daha girişken ve cesur yaklaşımlar içinde olabilirsiniz. Venüs’ün burcunuzda olacağı 26 Şubat – 22 Mart arasında çekiciliğiniz artacaktır. Bu süreçte yeni beraberlikler de gündeme gelebilir. 3 – 27 Haziran arasında aşkta duygusallık, yumuşaklık ve derin paylaşımlar size çok mutluluk verebilir. 22 Temmuz – 16 Ağustos arasında da eşiniz veya sevgilinizle paylaşımlarınız daha olumlu etkiler altında olacaktır. Bu dönemde Mars’ta aşk hayatınıza heyecan ve hareket katabilir.

Sağlık

2013 yılında Balık ve Yükselen Balık’ları en yakından ilgilendiren transitler Neptün’ün ve asteroid Kiron’un burçlarında ilerlemekte oluşudur.

Neptün transiti etkisi altında özellikle 21 – 24 Şubat arasında doğmuş olan Balıklar ve Yükselen Balıklar kendilerini yorgun, halsiz, bitkin ve dağılmış hissedebilirler. Neptün kişiyi gevşeten etkiler getirdiği için vücut enerjiniz düşebilir. Teşhisi koyulamayan rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Dalgınlık veya dikkatsizlikten kaynaklanan sağlık sorunları olabilir. İçki, alkol veya diğer keyif maddelerine hassasiyet söz konusu olabilir. İlaç kullanımına çok dikkat edilmeli, doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanılmamalıdır.

Balık burcunda ilerleyen Kiron’da 2013 yılı içinde 28 Şubat – 4 Mart arasında doğmuş olan Balık’lara fiziksel veya duygusal yaralanmalar getirebilir. Yaralı olduğumuz konuları temsil eden Kiron asteroidi Balık burcunda ilerlerken size psikolojik anlamda acı veren konularla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Aşırı etkilenmeye yatkın Balık’ların bu etkiler altında fiziksel açıdan kendilerini fit ve zinde tutmaya çalışmaları gerekiyor.

2 Şubat -12 Mart arasında burcunuzda ilerleyen Mars size enerji verecektir. Ancak dalgınlık veya dikkatsizlikten kaynaklanabilecek kazalara dikkat etmelisiniz.

28 Ağustos – 15 Ekim arasında iş hayatınızla ilgili konular sizi sinirsel gerginliklere sürükleyebilir, dikkat etmekte yarar var.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran - 20 Temmuz ve 21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

23 Şubat ile 17 Mart arasında burcunuzda gerçekleşecek yılın ilk geri hareketi sizi direk olarak çevrenizle paylaşımlarınızda, kişisel ilişkilerinizde etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerinize dikkat etmelisiniz.İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor

26 Haziran - 20 Temmuz arasındaki geri hareket süresince aşk hayatınızda, keyif aldığınız konularda, yaratıcı çalışmalarınızda, çocuklarla ilişkilerinizde ve spekülatif alanda beklenmedik sorunlarla veya gecikmelerle karşılaşabilirsiniz.

21 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu yurtdışı bağlantılı işlerinizi, yabancılarla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hukuksal alanda veya akademik konularla ilgili iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Vize, uçak bileti, rezervasyonlar gibi seyahat detaylarınızı Merkür retrosundan önce bitirmenizde yarar var.

Milliyet

Konular :