ASTROLOJİ VE TAROT

Doğum Haritasını (Yıldız Haritasını) Yorumlama İpuçları: Astrolojide 'Büyük 6'nız Nedir?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.09.2022 - Güncelleme : 30.09.2022

Astrolojide yeniyseniz, Güneş burcunuzun size kendinizle ilgili tüm hikayeyi anlattığını düşünebilirsiniz. Ancak bu, genellikle "ana" burcunuzolarak görülse de, kişiliğiniz hakkında her şeyi ortaya çıkarmaz. Bunu yapmak için tam doğum haritanızı okumanız gerekir.

Doğum haritası olarak adlandırılan bir astroloji haritası teknik olarak, doğduğunuz gündeki gezegenlerin konumunun bir anlık görüntüsüdür. Tam doğum anınızda maruz kaldığınız enerji türleri hakkında güçlü bilgiler içerir.

Kişisel düzeyde, aynı zamanda güçlü ve zayıf yönlerinizden, büyüme fırsatlarından ve büyük yaşam değişiklikleri yapmak için mutlak en iyi (ve en kötü) zamanlardan bahseder. Bazı astroloji dalları, astroloji doğum haritanızın ruhunuzun yolculuğuna açılan bir pencere olduğunu bile doğrular.

Astrolojide Yükselen, Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars burcunuz olan 6 büyük işaret, kişiliğinize çok yönlü bir bakış sağlar. Bu bilgilerle doğum haritanızı daha iyi yorumlayabilirsiniz. 

Kişiliğinizi etkileyen bir dizi doğum haritası yerleşimi olmasına rağmen, astrolojideki 'Büyük 6', doğum haritasınızda çok derinlere inmeye gerek kalmadan çok yönlü içgörü sağlayabilir dolayısıyla doğum haritanızı daha iyi yorumlamanıza yardımcı olacaktır.

Doğum Haritasını Yorumlama İpuçları

  Doğum Haritasını Yorumlamak: Astrolojide 'Büyük 6' Nedir?

Astroloji 'Büyük 6' Kişiliğinize Çok Yönlü Bir Bakış Sağlar

1. Astrolojide 'Büyük 6' Nedir?

Yükselen, Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars işaretleri astrolojide Büyük 6'yı oluşturur. 

Bu gezegenlerin her biri bize hikayemizden bir parça verir. Hepsinin birlikte nasıl çalıştığını gördüğümüzde kendimizi biraz daha anlamaya başlarız. Bir gezegenden diğerine açılar, ağı bir araya getirmemize yardımcı olur ve bu gezegenlerin her birinin yeni unsurlarını keşfedebiliriz.

İçinde bulundukları Evler de bize kişisel gezegenle ilgili yeni temalar hakkında bilgi verir. Sürekli değişiyor ve gelişiyoruz. Yükselenimiz bize potansiyelimizin bir resmini verebilse de, yine de kaderimizi değiştirme gücüne sahibiz.

Doğum Haritanızda Büyük 6'nın Astroloji Yerleşimi Neden Önemli?

2.  Yükselen Burç, Neyi Temsil Eder?

Yükselen burcunuz başlangıç noktasıdır ve haritanızın temelini sunar. Haritanızdaki evler ve burçlar bu yerleşime bağlıdır.

Yükselen'den, sırasıyla ev, ilişkiler ve kariyer hedeflerini temsil eden köşeli evleriniz (Ev 4, Ev 7 ve Ev 10) hakkında bilgi edinirsiniz.

İnsanlar sizinle tanıştığında önce Yükseleninizi görür, zaman geçtikçe Güneş burcunuzu görebilirler.

Yükselen burç, her bir gezegeni analiz etmeden önce size haritanızın bir görüntüsünü gösterir. Hikayenizin daha fazlası, diğer kişisel gezegenlerin her biri ile birlikte gelişir.

Yükselen burcunuz, dünyanın sizi nasıl gördüğünü temsil eder. Genellikle insanlar üzerinde bıraktığınız ilk izlenimdir, bu nedenle Yükselen burç uyumluluğu, ne tür insanları hayatınıza çektiğinizde önemli bir rol oynar.

Pek çok kişi Güneş burcu uyumluluğu olduğunu düşünse de, aslında bir partnerde gerçekten neye ihtiyacınız olduğu ve aradığınız özellikler konusunda size güçlü ipuçları verebilecek olan Yükselen burcudur. 

Doğum Haritası Nasıl Okunur?  

3. Güneş Burcumuz Nasıl Biri Olduğumuzu Temsil Eder 

Zodyak işaretleri hakkında genel olarak konuşurken atıfta bulunulan işaret olan Güneş burcunuz, kim olduğunuzu temsil eder. Size Mars'la kıyaslanabilecek güç ve canlılık verir. Arzularınızı bulmanızı sağlar ve size gerçek bir benlik duygusu verir.

Güneş, parladığınız ve öne çıktığınız parlak yönünüzdür. Benlik saygınızla bağlantılı bir yerleşimdir.

Daha gençken, Güneş'ten hissedeceğiniz enerji o kadar güçlü olmayacaktır. Kendinizi sevmeniz ve kendinize güvenmeniz zaman alır. Öğrenilen her ders ve üstesinden gelinen zorluklarla her yıl daha da yükselirsiniz.

#Relam

4. Ay Burcu Neyi Temsil Eder?

Ay burcunuz, duygularınızı nasıl yönettiğinizi gösterir. Ay, hayatınızdaki anne ve diğer kadınsı figürlerin temsilcisidir. Ay'ın düştüğü burç ve astroloji evini bildiğinizde ortaya çıkaracak çok şey var çünkü size erken ortamınız ve bazen de ruhunuz hakkında ipuçları verebilir. 

Ay'ın nitelikleri en iyi şekilde derin bir bağı olan kişisel ilişkilerde kendini gösterir.

5. Doğum Haritasındaki Merkür Neyi Temsil Eder?

Merkür, düşüncenizi ve nasıl iletişim kurduğunuzu temsil eder. Yaratıcı yönünüzü ve ne kadar yapılandırılmış olduğunuzu görebilirsiniz. Merkür burcunuzu geliştirmek, yaş aldıkça kendinden emin hissetmenize yardımcı olur.

Rutinleri nasıl yöneteceğiniz, Merkür burcunuzun durumuna ve bulunduğu eve bağlıdır. Yüksek öğrenime devam ederken eğitim konusunda neye değer verdiğinizi ve ilgi duyabileceğiniz konuları da görürsünüz.

Merkür, Güneş burcunuz gibi öne çıkmanıza yardımcı olabilir.

6. Aşık Olduğunuzda Venüs Burcunuzu Görürsünüz

Aşkın ve güzelliğin gezegeni Venüs, kendiniz ve başkaları hakkında sevdiğiniz şeyleri ve maddi varlıklarınızın size başka bir sevgi biçimini nasıl getirebileceğini ortaya koyuyor. Nasıl harcadığınız ve biriktirdiğiniz de Venüs ile bağlantılıdır.

Burada nerede güvenlik istediğinizi ve sizi harcamaya neyin motive ettiğini ve kendinizi güvende hissettiren şeyi görürsünüz. Aşık olduğunuzda Venüs burcunuzu görürsünüz , bu nedenle bir ilişkiye girmeden önce Venüs burcunuzu güçlendirmeniz önemlidir. 

Karşınızdaki sevmek için önce kendinizi sevmeyi öğrenmelisiniz der Venüs.

Venüs size sınırlarınızı, almak istediğiniz bakımı ve öz saygıyı öğretir. 

7. Doğum Haritasında Mars Neyi İşaret Eder?

Mars, hem Koç'u hem de Akrep'i yöneten ve Savaş Tanrısı ile eş anlamlı olan ateşli kırmızı gezegendir. Mars burcunuz haritanızda bir  diğer önemli gezegendir ve bulunduğu yere göre sizi hangi alanın motive ettiğini göreceksiniz.

Mars haritanızda nerede olursa olsun, enerjisini kolayca ifade edebilirsiniz. Örneğin, ilk evdeki Mars , egzersiz, spor veya fiziksel bedeni içeren herhangi bir şey tarafından yönlendirilir. Buradaki Mars korkusuz ve durdurulamazdır. Mars'ı 10'uncu evde olan biri ise iş yerinde övgü almak isteyecektir. 

Başarıya ve zirveye tırmanmaya odaklanırlar. Bu insanlar, en iyi olduklarını kanıtlamak istedikleri için hırslı iş arkadaşlarıyla çevrili olduklarında kendilerini enerjik hissederler.

Doğum Haritasında Hangi Gezegen Bize Ne Söyler?

8. Ek Bilgi: Hangi Burcu, Hangi Gezegen Yönetir?

Evlerin efendisinin yerleşimine göre, doğum haritasını yorumlamak için bir ipucu daha: 

Vedik Astrolojide her burç bir gezegen tarafından yönetilir. İşte 12 burç ve yönetici gezegenleri:

Koç – Mars,

Boğa – Venüs,

İkizler – Merkür,

Yengeç – Ay,

Aslan – Güneş,

Başak – Merkür,

Terazi – Venüs,

Akrep – Mars ve Ketu,

Yay – Jüpiter, Oğlak –Satürn,

Kova – Satürn ve Rahu,

Balık – Jüpiter

Bu burçların haritanızda hangi eve denk geldiğine bağlı olarak, o ev burcu yöneten gezegen tarafından yönetilecektir.

9. Özet: Doğum haritanızda her gezegen neyi temsil ediyor?

Güneş sistemindeki on ana gezegen cismi de haritanızda bulunur ve her biri sizin farklı bir parçanızı temsil eder. Doğum haritanızı anlamak, içinizde yepyeni bir evren açabilir.

  • Güneş burcunuz, kimliğinizden ve dünyaya parlamak için geldiğiniz ışıktan bahseden "benlik duygunuz" ile ilgilidir.
  • Ay burcunuz, kişiliğinizin yalnızca özel ve "kapalı kapılar ardında" ortaya çıkan bir parçası olan duygularınızla ilgilidir.
  • Merkür burcunuz, düşünce sürecinizi ve dış dünyayla iletişim kurma şeklinizi gösterir.
  • Venüs burcunuz, ne istediğinizi (ve kimi) sevdiğinizi veya sevmediğinizi nasıl çektiğinizden bahseder.
  • Mars burcunuz, hırsınızı ifade etme ve istediğiniz şeyin peşinden gitme şeklinizden bahseder.
  • Jüpiter burcunuz, yaşam felsefenizin yanı sıra şans ve bolluğu çekme şeklinizi de gösterir.
  • Satürn burcunuz, sorumluluk duygunuzun yanı sıra usta olduğunuz yaşam alanınızdan da bahseder.
  • Uranüs burcunuz, zihinsel parlaklığınızın yanı sıra özgürlük aradığınız yaşam alanını da işaret eder.
  • Neptün burcunuz, müzik ve sanat zevkinize ve yaşayabileceğiniz kör noktalara hitap ediyor.
  • Plüton burcunuz, ruhunuzun evriminden ve bu yaşamda dönüşeceğiniz yollardan bahseder.

Konular :

#doğum haritası #doğum haritasını yorumlama #yıldız haritası