MAKYAJ

Her Ortamda Makyaj Yapmayı Sevenlere:Doğal Spor Salonu Makyajı İçin 5 İpucu

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 26.10.2022 - Güncelleme : 01.11.2022

Spor salonuna giderken makyaj yapma fikri bazıları için garip gelse de her koşulda makyajından ödün vermek istemeyenlerin, spor salonuna uygun makyaj yapma fikirlerine ihtiyacı olabilir! 

Spor salonuna sıfır makyajla gitmek, canlı gün ışığında görünmek sizi  korkutuyor olabilir. Spor salonuna giderken makyaj yapmak dermatologlar tarafından pek tavsiye edilmese de kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacağını düşünüyorsanız; makyajınızı spor salonuna uygun hale getirebilirsiniz. 

Bu basit spor salonu makyaj tüyoları ile egzersiz yaparken dahi kusursuz görünebilirsiniz. 

Spor salonuna giderken makyaj yapmak, giderek daha fazla kadının tercihi haline geldi. Sonuçta, o rüya bedeni elde etmeye çalışırken de güzel görünmeyi kim istemez... Ancak bununla birlikte, tam bir makyaj görünümü, cildinize zarar verebilir ve egzersiz yaparken bolca terlediğiniz için gözeneklerinizi tıkayabilir. Bu nedenle cildinize zarar vermeyen ürünler tercih ederek doğal görünümlü, spor salonu için uygun makyajı deneyebilirsiniz.

Spor salonuna giderken yapacağınız makyajın püf noktası, yüzünüze çok fazla renk kullanmadan olabildiğince doğal tutmaktır.  İşte, spor salonu, zumba veya yoga derslerinde yapımı kolay ve güvenli birkaç makyaj ipucu.

Spor Salonu Makyajı İçin 8 İpucu

Doğal Spor Salonu Makyajı Nasıl Yapılır? 

1. Spor Salonu Makyajı İçin İlk Adım: Astar Kullanmak 

Spor salonuna gitmek, açıkçası çok fazla terleyeceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle sebum üretimini en aza indirmek için, mat bitişli bir astarla makyajınıza başlamanız son derece önemlidir. 

Terlerken astar, makyajınız ve cildiniz arasında bir bariyer görevi görerek makyajınızın erime olasılığını azaltır. Özellikle su geçirmez astar ürünler, sadece cilt lekelerinin görünümü kapatmakla kalmaz, aynı zamanda cildin daha iyi görünmesini sağlar. 

Dayanıklı ve Doğal Görünümlü Spor Salonu Makyajı Nasıl Yapılır?

2. Spor Salonu Makyajı İçin İkinci Adım: Su Geçirmez BB veya CC Krem

Egzersiz yaparken fondöteninizi çıkarmanız ve daha hafif, su geçirmez bir BB veya CC kreme geçmeniz gerekir. Ağır ve yoğun cilt ürünleri, terle karıştırıldığında cildinizin çizgili ve kırışık görünmesi konusunda sizi büyük risk altına sokar. 

Spor salonu için tercihimiz kaliteli bir CC krem olabilir. Özellikle SPF 30 faktörlü, açık havada kullanılabilen ve aynı zamanda kuru cildi de nemlendiren bir ürün tercih edebilirsiniz. Bu özelliklerdeki ürünler, terleyen cildinizde yaptığınız makyajın kusmasına önler; aynı zamanda cilde pürüzsüz ve doğal bir görünüm kazandırır. 

Fondötene bir başka alternatif de hafif bir kremdir.  Yağ kontrollü bir yüz kremini tercih edebilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygun, kolayca emilen ve cildinizi yağlı göstermeyen ürünler doğal görünümlü cilt makyajınını olmazsa olmazıdır. Vitaminler ve mikro kristallerden zengin, cildinize doğal bir ışıltı veren ve kolayca cildinize makyajsız görünümü kazandıran ürünleri tercih edin. 

 Spor Salonuna Giderken Nasıl Makyaj Yapılır? 

3. Spor Salonu Makyajı İçin Üçüncü Adım: Kaş Kalemi Kullanmak 

Spor yaparken yüzünüzü anında parlak ve yüz hatlarınızı belirginleştirmeni en iyi yollarından biri de kaşlarınızı belirginleştirmektir. Kaş kalemi kullanarak kaşlarınızdaki seyrek noktaları doldurun. Suya dayanıklı formülü, terlediğinizde dahi kalıcılığını koruyacaktır. Yüzünüzü silerken eriyip gitme endişesi duymadan kolayca cesur ve hoş bir görünüm elde etmek için kaliteli bir suya dayanaklı kaş kalemini tercih edin. 

4. Spor Salonu Makyajı İçin Dördüncü Adım: Renkli Dudak Nemlendirici

Ağır, mat ve tam kapatıcı rujlar veya toz allıkla, spor salonuna gittiğinizde ağır bir makyaj görünümü verir. Bunların yerine, sadece doğru renk tonu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda dudaklarınızın kurumasını da önleyen nemlendirici özelliği olan, mat ve hafif bir ürün tercih edebilirsiniz. Doğal renkler, yüzünüze yeteri kadar renk vererek, kolayca zarif ve doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. 

Spor Salonu Makyajı Nasıl Yapılır

Spor salonuna giderken yaptığınız makyajda su geçirmez ve doğal görünüm veren, hafif ürünler tercih edin.

Spor Salonuna Uygun Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Ancak dudak tonları veya parlaklık sizin işiniz değilse, dudaklarınızı renkli bir dudak nemlendiricisi ile bir miktar renklendirip nemlendirebilirsiniz.

Spor salonu için her zaman tercih ettiğiniz cesur renkleri bir kenara bırakın; doğal görünümlü renkli bir dudak balsamı tercih edin. 

Nemlendirir, teni yatıştırır ve dudaklarınızı spor salonu için mükemmel kılan ince bir renk tonu sunar. İster güneş altında koşuyor olun, ister yoğun bir zumba rutini ile meşgul olun, renkli ve kalıcı bir dudak koruyucu kullanabilirsiniz; böylelikle dudaklarınızı hem nemlendirmiş, hem de doğal bir renk vermiş olursunuz.

 

5. Spor Salonu Makyajı İçin Beşinci Adım: Suya Dayanaklı Bir Maskara 

Maskara söz konusu olduğunda asla unutmamanız gereken bir şey var: Özellikle spor salonu makyajı yaparken mutlaka su geçirmez olmalı! Spor yaptıkça yanaklarınızdan akan maskara kabusunu istemezsiniz öyle değil mi? Kirpiklerinizi belirginleştirmek için bir veya iki kat su geçirmez maskara uygulayın ve artık hazırsınız!

6. Spor Salonu Makyajı Yapmanı Püf Noktaları Özet: 

  • Spor salonuna giderken yapacağınız makyaj için kullanacağınız ürünlerin su geçirmez özellikle olmasının önemli bir püf noktası olduğunu unutmayın.
  • Aksi takdirde göz kapakları terle karıştırıldığında ya yüzünüzden akmaya ya da yamalar halinde kaybolmaya başlar. Bu nedenle, suya dayanıklı eyeliner gibi hafif ve su geçirmez bir formül alıp kirpik çizgisine mümkün olduğunca yakın uygulayın. Anında kurur, böylece bulaşma endişesi duymadan kolayca güzelce belirginleştirilmiş gözler elde edebilirsiniz. 
  • Spor yaparken de makyajınızdan  taviz vermeniz gerekmiyor.  Spor salonuna makyaj yapmayı seviyorsanız, bu tavsiyelerimizi mutlaka kaydedin!

Konular :

#spor salonuna giderken makyaj yapmak #spor yaparken makyaj yapmak #doğal görünümlü makyaj tüyoları #spor salonu makyajı