GENEL SAĞLIK

Kalp Sağlığını Korumanın 10 Altın Kuralı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 14.04.2014

Kalp Sagligini Korumanın 10 Altin Kurali

Uzmanlar, kalp sağlığını korumak için, sağlıklı gıdalar tüketilmesinin ve haftada 5 gün açık havada sevdiklerinizle yapılan 40-45 dakikalık yürüyüşün önemine dikkat çekiyor. Kalbe iyi bakmanın altın anahtarı dengeli beslenmeden ve harekettengeçtiğine dikkat çekenKardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, bakın hangi önemli uyarılarda bulundu.

Düzenli Aktivite Kalp Sağlığını Koruyor

Düzenli yürüyüş hem tansiyon hem de kolesterolün kontrol altına alınmasını sağlıyor. Aynı zamanda vücudun kondisyonunu arttırıyor ve bu aktiviteyi sevdiğiniz bir kişiyle yaptığınız için endorfin hormonu olan mutluluk hormonu salgılanmasını tetikleyerek stres kontrolü de sağlıyor.

Kalp Sağlığını Korumak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor ?

İşte kalp sağlığını korumanın altın kuralları:

1.Yürüyüş öncesi ve sonrasında hafif gıdalar tüketilmesi önemli. Kalbe en iyi gelen sporlar yürüyüş ve yüzme. Özellikle kalp hastalarına koşu, tenis ve mücadele gerektiren futbol, basketbol gibi sporlar önerilmiyor.

2.Sık sık kilo alıp vermek kalp sağlığına zarar veriyor. Kendinizi iyi hissettiğiniz belli bir kiloyu korumayı çalışmak önemli.

3.Gün içinde 2 litre su tüketmeyi unutmayın.

4.Özellikle kadın, çocuk ve yaşlıların D vitamini ve kemik gelişimi açısından günde 15-20 dakika güneşe çıkması önemli. UV ışınlarının en aza indiği sabah ve ikindi vaktinde 15-20 dakika güneşten faydalanmak kalbe de iyi geliyor.

Kalp Sagligini Korumanın 10 Altin Kurali

5.Akdeniz tipi beslenme kalp sağlığı için önemli bir anahtar. Haftada bir gün kuru fasulye, nohut, barbunya, börülce, bakla gibi bir çeşit bakliyat yemeyi alışkanlık haline getrin.

6.Yapılan son araştırmalar özellikle günde bir fincan Türk kahvesinin içindeki anti oksidanlar sebebiyle kalp sağlığına iyi geldiğini işaret ediyor.

7.Kırmızı et tüketiminde azı karar çoğu zarar sloganıyla hak ete edin. Ayda bir kilo yağsız kırmızı et ile sınırlayın. Bol sebze ve meyve tüketilmesi, tahıllı hem sindirim hem de kolesterol için çok faydalı.

8.Katı yağlar tercih edilmemeli zeytinyağı tercih edilmeli.

9.Tam tahıllı buğday, çavdar, kepek ekmeği tercih edin.

10.Yoğurt çok faydalı bir besin ancak yağsız ve kaymaksız olanı tercih etmek gerek. Mümkünse geleneksel ev tipi yoğurt mayalayarak tüketin.

Konular :