ISTİRİDYE - AYSEL ARAS

Empati Yapabilmek...

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.06.2015

Erkek Egemen Dünya

Ceviz ağacı her derde deva. Beyin şeklindeki kıvrımlarıyla, beynimizi temsil eder. Beynimiz düşünmemizin çapıdır. Beynibeslemek ruhumuza ayna tutar. Çeşitli kıvrımları olan beyinler bilgi ve dönüşüm kutusudur. Kimi dönüşüm kutuları ayna tutar yaşamımıza, olumlamak gerekir. Veri yükleriz. Veriler bazen geri dönüşüm kutusunda bekler. Bekleme odasıdır hayatımızın. Kimisi ise çöp kutusu. Veri ve çöp kutuları hangi kategorinin uzamlarıdır?..

Doğadaki tüm canlılar nefes alır, verir, üretir. Yeşil alanlar oksijen üretir. Sebze meyveler yaşamımızın olmazsa olmalarıdır. Hayvan deyip geçmiyelim. Dışkısı bile işe yarar; gübre olarakkullanırız, etinden, sütünden, yumurtasından faydalanırız. Hayvan diye küçümsediğimiz hayvanlarda tecavüz yoktur. Ama ya insanoğlu… Tecavüzü bile hak görürler kendilerinde. Suçu hemen diğer cinslere yüklerler. Açık giydi tahrik etti; at suçu kurtul. İçlerinde ben egosunun şişirilmiş halleriyle kurum kurum kurunurlar.

Kadınların yetiştirdiği bu şişkin egolu erkekler yine annesinin cinsine her türlü olumsuzluğu yaparlar. Ama analarına bacılarına kıyamazlar. O kadınların da anneleri, bacıları vardır.

Erkek egemen toplumda yapılan her türlü olumsuzluk hoşgörü adı altında toplumda yer bulur. Kadınlar kendi cinslerine sahip çıkmazlar. Günümüzün kanayan yarasıdır. Özgecan bunun en güzel örneğidir. Sevgisiz toplumun sevgisiz fenomenleriyiz. Bilgiçlik taslarken empati kurmayı hiç düşünmeyiz... Yaşamın sana neler getireceğinden habersiz olarak sislerin arkasında biçilmiş rollerin kadınları ve erkekleriyiz.

Ceviz ağacı senelerce dallarıyla, meyvesiyle bize erdemin en güzel duruşunu sergiler. Doğanın içinde sevginin karşılığı hep vardır. Bilginin yenilmez hipotezi ruhumuza merhem olur. Ruhumuzu beslersek yaşanacak bir dünyanın engellerini kaldırırız. En ünlü insanlar neden yaşamdan vazgeçerler acaba? Ruhlarındaki yaranın merhemini bulamadıkları için…Huzurlu yüreklerimize ulaşmak için sevginin bütün katmanlarını ay çöreği misali tatlı tatlı yüreğimize akıtalım...

Aysel Aras

Hepimizaileyiz.com Köşe Yazarı

Konular :