SEYİR DEFTERİ - FİKRET YILDIRICİ

2012 Yıldız Falınız

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.01.2012

2012 Yıldız Falınız

PARA: Milli piyango listesinde numaralarınızı göremediyseniz üzülmeyin. İçimizden 24 kişi daha 2012 de piyango zengini olacak. Asıl zenginlik ise içimizdeki yeteneğin ortaya çıkması ileolacak; çok çalışan çok kazanacak.

AŞK

2012 yılında aşkın tanımı değişecek. Kadınlar Seda Diker’in son kitabı “ Aslında Giden Erkek Yoktur” kitabını okuyacaklar ve erkeklerini kendilerine sıkı sıkı bağlayacaklar. Bekâr kadınlar şanslarını sadece bekâr erkeklerde denesinler; evli erkekler eşlerine âşık kalacaklar ona göre.

ÇEVRE

2012 yıllında Kyoto Protokolü devreye giriyor, çevreyi biraz daha az kirleteceğiz. Çöplerimizi atarken daha dikkatli olacağız. Ancak 2B yasası nedeniyle yeşil alanlarımızın bir kısmını kaybetme tehlikesi var. Hidroelektrik santralleri Karadeniz derelerinde çoğalacak; halkımızın tepkisi daha da artacak.

DOĞAL AFETLER

2012 yıllında büyük deprem yok, ancak su baskınlarına dikkat edelim. Kuraklık diğer bir tehlike, bu yüzden su kaynaklarını çok dikkatli kullanalım.

DÜNYA

Savaş çanları her yanımızda çalıyor. İran- İsrail gerginliği doruklara çıkıyor; kısa süreli bir çatışma oluyor fakat barış galip gelecek. Suriye’de Beşar Esad iktidarı son buluyor. Kıbrıs görüşmelerinde sürpriz bir gelişme var. Avrupa Birliği …… bu yılı unutun gitsin.

EKONOMİ

Yunanistan’ın ardından, İtalya mart ayında, İspanya temmuz ayında borç yapılanmasına gidiyor. İhracatımızda bu bölgelerde küçülüyor ama Afrika, Orta Doğu ve Rus pazarında büyük kazanımlarımız olacak. USD doları yıl sonunda 2,15 TL, Borsa 63.000 sınırında, altın değer kaybediyor. (Yazdıklarıma bakıp aman yatırım yapmayın)

SANAT

Yaşanan ekonomik sıkıntılar insanların sanata olan ilgisini çoğaltacak çünkü en ucuz eğlence aracı sanattır. Bir kitap okumanın maliyeti, bir resme bakmanın, bir müzik dinlemenin maliyeti o kadar düşüktür ki, hem ekonomi yaparsınız, hem eğlenirsiniz, hem de gelişirsiniz.

TEKNOLOJİ

Cep telefonlarında şu anda kullanmadığımız bir teknoloji gelişecek. İnsanlar yüz yüze görüşmekten çok sosyal medyada yaşamaya başlayacaklar ( bu 2012’in en kötü olayı). Yabancı dil bilmek bir ayrıcalık olmaktan çıkacak. Anında çeviri sistemleri ile bir Çinli ile bir Türk karşılıklı konuşabilecekler. Umarım eş anlamlı çevirilerde yanlış anlayıp birbirlerini dövmezler.

Fala inanmayın ama falsız kalmayın!

Sevgilerimle,

Konular :