ÇOCUK EĞİTİMİ

LGS’ye 10 gün Kala Uzmanlardan Öneriler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.05.2018 - Güncelleme : 09.07.2022

LGSYE 10 Gün Kala Son Taktikler

LGS’YE 10 Gün Kala Son Taktikler

Eğitimci Koray Varol, LGS’ye, 10 gün kala öğrencilerin sınav başarısını artıracak son taktikleri derledi. Öğrencilere deneme testlerine ağırlık vermelerini öneren Varol, “Öğrenilmesi gereken formüller, yazım kuralları gibi unutulabilecek bilgiler tekrar edilmelidir.” dedi.

Bu yıl ilk kez yapılacak Liselere Giriş Sınavı 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. LGS’ye 10 gün kala öğrenci ve velilerin de heyecanı artıyor. Bu yıl yeni ve farklı uygulamaları da içeren Liselere Giriş Sınavına hazırlanan öğrenciler bir yandan sınav kaygısını yenmeye çalışırken diğer yandan da eksiklerimi nasıl tamamlarımın cevabını arıyor.

Eğitimci Koray Varol, LGS’ye hazırlanan öğrencilere 10 gün kala neler yapılması gerektiğine dair şu önerilerde bulundu:

Son 10 gününüzü planlayın!

Sınavdan önceki son gün ya da gece tüm derslerden tekrar yapmak için tabii ki yeterli zamanınız olmayacaktır. Bu sebeple son 10 gününüzü ya da haftanızı planlayın. Hangi dersleri hangi gün tekrar edeceğinizi gün gün planlamak sınava girmeden hemen önceki günlerde yaşayacağınız panik durumundan sizi kurtaracaktır.

Notlar-özetler çıkartın

Masanızda veya çalışma alanınızda bulunan sınav için gerekli olmayan notlardan ve kitaplardan kurtulun. Bu gereksiz notlar ve kitaplar sizin dikkatinizi dağıtacak ve zamanınızı çalacaktır. Tüm dersleri baştan sona tekrar tekrar okuyup çalışmak yerine sadece hafızanızı tetikleyen ana başlıkları her bir ders için ayrı ayrı kağıtlara not alın. Bu sayede zamanı daha verimli kullanmış olursunuz.

Farklı kaynaklardan test çözün

Deneme testlerine ağırlık verin. Hazırladığınız plana göre yapacağınız tekrarların ardından deneme testlerini ve çıkmış sınav sorularını çözün. Bu testlerle hangi konularda eksiğiniz olduğunu tespit edin ve o konuya tekrar bakın. Unutmayın bu son 10 günde artık eksiklikleri gideriyorsunuz. Bu sebeple en baştan tüm notları gözden geçirme-çalışma hatasına düşmeyin. Özellikle çözmüş olduğunuz denemelerdeki yanlışlarınıza tekrar bakın çünkü bunlar muhtemelen bilgi eksikliği veya dikkat hatalarını yaptığınız sorulardır. Fark ettiğiniz eksiklikleri giderin ve yaptığınız dikkat hatalarının ne olduğunu tespit edin.

Formülleri tekrar edin

Öğrenilmesi gereken formülleri, yazım kuralları gibi unutulabilecek bilgileri tekrar edin. Bunları her ders için uygulayın. Türkçe dersi için ayrı ve bitişik yazılan kelimeler gibi… Fen ve matematik için ise formülleri ufak kartlara yazıp her gün çalışın.

Mola verin ve bir şeyler atıştırın

Çalışmanızı 40 dakikalık dilimlere bölün ve her bir kırk dakikayı belirli bir ders-konu için planlayın.Bu her kırk dakikanın sonunda 5-10 dakikalık molalar vermeyi unutmayın. Ders çalışırken de enerji harcarız. Bu sebeple molalarda yiyebileceğiniz tercihen meyve, fındık, ceviz gibi atıştırmalıklar harcadığınız enerjiyi kazanmanıza yardımcı olacaktır. Yine bu aralarda yapacağınız yürüme, esneme gibi küçük hareketler de ders çalışma verimliliğinizi arttıracaktır.

Düzeninizi bozmayın

Normal uyku düzeninizin dışına çıkmayın. Uzun ve gece geç saatlere kadar uzayan çalışmalardan kaçının. Her gün yattığınız ve kalktığınız saatlerde yatın ve kalkın. Bu düzeni değiştirmek sizin dengenizi de bozacağından verimliliğiniz de düşer. Yine alışık olduğunuz yemek düzenini koruyun. Abartılı yemekler ve uzun süredir yemediğiniz yiyecekleri tüketmekten kaçının.

Enerji depolayın

Bu son hafta ve günlerde eve veya odaya kapanıp kalmayın. Mutlaka küçük yürüyüşlere çıkın veya egzersiz yapın. Bol oksijen alın ve enerjinizi depolayın. Boş kalan zamanlarınızda sizi canlı ve pozitif hissettirecek şeylerle uğraşın. Bu sayede kendinizi dinç ve rahatlamış hissedeceksiniz.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR