GENEL SAĞLIK

İmplant Sonrası Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.06.2015

İmplant Sonrası Diş Bakımı Nasıl Yapılır

İmplantın uzun ömürlü olması için nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı.

Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof Dr. Serhat Yalçın, implantın uzun ömürlü olması için bakımın önemli olduğunu söyledi. İşte Yalçın'ın implantı olanlaratavsiyeleri.

Ağız Hijyenine Çok Dikkat Edilmeli

İmplant uygulama süreci tamamlandıktan sonra ağız bakımına özen gösterilmemesi sıkça karşılaştığımız bir durum. ”Ömür boyu doğal dişlerimizin yerini alması için uzun uğraşlarla uygulanan implantın başarısı için bakım çok önemlidir. Kendi dişlerimizden daha fazla implantlara dikkat etmeliyiz. Tutucu implant parçalarının üzerindeki diş plağının uzaklaştırılması çok önemlidir. Çünkü plak uzaklaştırılmadığı takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Dişler Mutlaka Doğru Bir Şekilde Fırçalanmalı

İmplantın sağlıklı bir şekilde yaşam boyu ağızda kalabilmesi için öncelikli yapılması gerekenin doğru diş fırçalamadır. Yanlış fırçalama, diş eti çekilmesine neden olabilir. Peki nasıl yapmalı?

  • Fırça 45 derece açıyla tutulmalı, alt ve üst çene ayrı ayrı fırçalanmalı, diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır.

  • Özellikle arka bölgelerde yapılan implantlarda implantın çapı yapılan kaplamanın çapına göre daha küçük olacağı için kaplama ile diş eti arasında bazen boşluk olabilir. Bu kısımların arayüz fırçalarıyla düzenli temizlenmesi gereklidir.

  • Ayrıca ağız duşu dediğimiz metodlar da kullanılabilir. Ayrıca implant üstünde hareketli protez kullanan hastalarımız hijyene daha özen göstermeli ve doktorundan daha detaylı bilgi almalıdır.

Konular :