SEBZE YEMEKLERİ

Alaçatı Usulü Sarı Mercimekli Fava

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.05.2018

Alaçatı Usulü Mercimekli Fava

Besleyici değeri son derece yüksek olan sarı mercimek, vücut ve beyin gelişimi için oldukça fayda sağlar. İçinde yer alan lifler sayesinde kan şekerini düşürücü etkisi vardır. Zeytinyağlı tariflerinize bir yenisini daha ekleyin. İşte Alaçatı mufağından nefis bir tarif: Alaçatı Usulü Sarı Mercimekli Fava

Mercimeğin Faydaları Nelerdir?

Mercimeğin faydaları arasında; göz sağlığına iyi gelmesi, kalp ve damar sağlığını koruması, anne sütünü arttırması gibi özellikler sayılabilir. Ayrıca; zengin lif içeriğinden dolayı geç sindirilir bu nedenle tok tutar ve şeker hastalığına karşı koruma sağlar. Aynı zamanda zayıflamak isteyenler için ideal bir besindir. Kolesterol içermediğinden, bir süre mercimekle beslenen kolesterol hastalarının kolesterol seviyelerinde düzelmeler görülebilir.

Vücuda ve sinirlere güç ve kuvvet verir. Protein bakımından çok zengin olduğundan çocuklar ve sporcular tarafından tercih edilmelidir. Glisemik indeksi düşük olduğundan şeker hastaları tarafından tercih edilebilir. Kanserle savaşan besinler arasında yer almıştır.

Malzemeler:

250 gr. sarı mercimek

1 adet küçük boy patates (soyulmuş, kalın dilimlenmiş)

1 adet küçük boy havuç (iri doğranmış)

1 adet küçük boy soğan (4’e kesilmiş)

1 / 2 çay kaşığı karbonat

300 ml su

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 / 2 adet limonun suyu

5 sap dereotu (yapraklanmı, ince kıyılmış)

Tuz

Hazırlanışı:

• Mercimekleri akan bol suyla, unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün ve hafif derin bir tencereye koyun.

• Mercimeklere, patates, havuç ve soğanı ilave edin. Karbonatı serpip, suyu gezdirin. Hızlı ateşte ve ara ara karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp ara ara karıştırarak, mercimek suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

• Tencereyi ateşten alın. 5-10 dakika dinlendirip püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ve servis tabağına alın. Kaşığın tersiyle yayarak tabağa yerleştirin.

• Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice çırpıp mercimek favanın üzerine gezdirin. Dereotu serperek servis yapın.

Tarif: 6 kişiliktir

Konular :