ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Hint Mutfağından Tam Buğdaylı Bisküvi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.02.2016

Hint Mutfağından Tam Buğdaylı Bisküvi

Günün çay saati ikramı önerimiz aynı zamanda çocuklar için de lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık…

Malzemeler:

1 kahve fincanı tam buğday unu

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çimdik tuz

100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

1 / 2 fincan pudra şekeri

1/4 çay kaşığı kakule tozu

2 yemek kaşığı süt

Ön Hazırlık:Fırınınızı 10 dakika önceden 180 ° C’ye ayarlayıp ısıtın.Fırın tepsisinin içine pişirme kağıdını yerleştirin. Veya biraz tereyağı ile tepsinin yüzeyini hafifçe yağlayın.

Yapılışı:

• Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ile unu parmaklarınıza iyice ezerek yoğurun. Bu çok önemli bir adımdır. Un ile tereyağının çok iyi karışması gerekiyor. Pudra şekerini, kakule tozunu, tuzu ekleyin yoğurmaya devam edin.

• Pürüzsüz bir hamur elde etmek için şimdi soğuk sütü ekleyin. Yoğurun. Daha sonra üzerini sıkıca kapatın ve buzdolabında 15 dakika hamurunuzu dinlendirin.

• Mutfak tezgahının üzerini hafifçe unlayın. Hamurunuzu merdane ile iyice açın. Açtığınız bisküvi hamuru ne çok ince, ne de çok kalın olmalı.

• Daha sonra hamurunuza dilediğiniz şekilleri verin. Eğer bisküvi kalıbınız yoksa, küçük çay bardağının ağzıyla yuvarlak bisküviler yapabilirsiniz. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

• Yağlanmış fırın tepsisine bisküvileri dizin.

• Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika üzeri açık kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fırının telinin üzerine bisküvileri dizin. Soğumaya bırakın.

• Hazırladığınız bisküvileri tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için hava geçirmez bir kapta saklayın.

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Konular :